Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makinonam jāizlaiž vairākas nedēļas, Kuturjē gatavojas atgriezties laukumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Makinonam jāizlaiž vairākas nedēļas, Kuturjē gatavojas atgriezties laukumā
Neitans Makinons. Foto: Zumapress/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Kolorado “Avalanche” uzbrukuma līderis Neitans Makinons savainojuma dēļ izkritis no ierindas uz ilgāku laiku. Viņš sezonu sāka ar 14 punktiem desmit spēlēs.

Kā pavēstīja Kolorado “Avalanche” galvenais treneris Džereds Bednars, tad Neitans Makinons iedzīvojies ķermeņa apakšdaļas savainojumā un būs spiests izlaist vairākas nedēļas. 25 gadus vecais hokejists, kurš pirms sezonas tika pieskaitīts galvenajiem MVP balvas favorītiem, traumu guva svētdien, komandai pagarinājumā piekāpjoties Minesotas “Wild”. Makinons desmit mačos izcēlies ar diviem vārtiem un 14 punktiem, “Avalanche” ieņemot otro vietu Rietumu divīzijā.

Traumas ir vēl vairākiem Kolorado pamatsastāva hokejistiem. Vairākas nedēļas nāksies izlaist arī vārtsargam Pāvelam Francouzam, aizsargiem Ērikam Džonsonam un Devonam Teivzam, kā arī uzbrucējiem Pjēram Eduāram Belmāram un Metam Kalvertam. Džonsonu un Kalvertu no ierindas izsituši ķermeņa augšdaļas savainojumi, pārējos - apakšdaļas.

Tikmēr labas ziņas saņēmusi Filadelfijas “Flyers” - ģenerālmenedžeris Čaks Flečers atklājis, ka vienības vadošais centra uzbrucējs Šons Kuturjē ierindā atgriezīsies tuvāko septiņu līdz desmit dienu laikā. 28 gadus vecais hokejists ārpus ierindas ir kopš 15. janvāra, kad mačā pret Pitsburgas “Penguins” cieta sadursmē ar Džeredu Makanu un iedzīvojās ribu traumā.

Pagājušajā sezonā Kuturjē 69 spēlēs iekrāja 59 punktus un ieguva Selkes trofeju, kas tiek pasniegta labākajam uzbrucējam aizsardzībā. Šīs sezonas ievadā viņš pirmajā mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet pašā otrās spēles ievadā guva ribu traumu. “Flyers” ir Austrumu divīzijas labākā komanda.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/colorado-avalanc...
https://www.tsn.ca/philadelphia-fly...