Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kulda rezultatīvs sakāvē Ņižņekamskā, Indrašim piektā uzvara pēc kārtas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kulda rezultatīvs sakāvē Ņižņekamskā, Indrašim piektā uzvara pēc kārtas
Artūrs Kulda. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) sesto zaudējumu pēdējās septiņās cīņās piedzīvoja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstal", kas izbraukumā ar 2:6 kapitulēja Ņižņekamskas "Neftekhimik" priekšā. Latvijas izlases aizsargs atzīmējās ar savu trešo rezultatīvo piespēli "Severstal" sastāvā šosezon. Tikmēr mājiniekiem ar "hat-trick" izcēlās Zaks Mičels.

Kulda, spēlēdams Čerepovecas kluba pirmajā maiņā, arī veica vienu spēka paņēmienu. "Severstal" ar 56 spēlēs iegūtiem 48 punktiem izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā praktiski ir zaudējusi. Tikmēr "Neftekhimik" ar 52 punktiem 54 mačos no Austrumu konferences astotajā vietā esošās Pekinas "Kunlun Red Star" šķir pieci punkti. Līdzīga statistika ir arī parādu nomocītajai Habarovskas "Amur", kas šodien izcīnīja ceturto panākumu pēc kārtas, viesos ar 4:0 sagraujot tiešo konkurenti Vladivostokas "Admiral".

Piekto panākumu pēc kārtas izcīnīja un ar 56 spēlēs iekrātiem 75 punktiem trešo vietu Rietumos saglabāja uzbrucēja Mika Indraša Maskavas "Dynamo", kas mājās ar 3:1 pieveica trīs vietas zemāk ar 64 punktiem esošo Jaroslavļas "Lokomotiv". Latvietis uz ledus pavadītajās 17:57 minūtēs atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem.

Ar Antona Belova devītajā minūtē gūtajiem vārtiem bija pietiekami, lai Rietumu vicelīdere Sanktpēterburgas SKA (79 punkti) viesos ar 1:0 pieveiktu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Spartak", kas ar 68 punktiem šajā konferencē saglabāja piekto vietu. Jāatzīmē, ka mājinieku vārtsargs Jūliuss Hudāčeks atvairīja 37 pretinieku metienus.

"Spartak" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš 17:35 minūtēs veica trīs metienus, kā arī bloķēja vienu pretinieku raidījumu. Savukārt Mārtiņš Karsums 15 minūšu un divu sekunžu laikā veica divus spēka paņēmienus. Katrs no abiem latviešiem arī zaudēja divos iemetienos.

Trīs neveiksmju sēriju salauza un uz Austrumu konferences septīto vietu ar 54 punktiem pakāpās Magņitogorskas "Metallurg", kas mājās ar 2:1 pagarinājumā sagādāja trešo zaudējumu pēc kārtas Boba Hārtlija vadītajai Austrumu vicelīderei Omskas "Avangard" (78 punkti). Uzvaras vārtus 20 sekundes līdz pagarinājuma beigām guva Nikolajs Kuļomins.

Timurs Biļalovs atvairīja 25 metienus, palīdzot Austrumu līdervienībai Kazaņas "Ak Bars" (82 punkti) gūt septīto uzvaru pēc kārtas, ar 5:2 pārliecinoši uzvarot pēdējā laikā vāji spēlējošo Podoļskas "Vityaz".

KHL 3. februāra spēles

KomandasRez.KomandasRez.
Admiral - Amur0:4Neftekhimik - Severstal6:2
Sibir - Avtomobilist3:2 PMAk Bars - Vityaz5:2
Dynamo M - Lokomotiv3:1Spartak - SKA0:1
Dinamo R - JokeritMetallurg - Avangard2:1 P

Izmantotie resursi:
khl.ru