Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kidam-Gilkristam konstatēts smadzeņu satricinājums (+video)

Andrejs Siliņš

Kidam-Gilkristam konstatēts smadzeņu satricinājums (+video)
Maikls Kids-Gilkrists brīdi pēc sadursmes
Foto: AP/Scanpix

Jaunākajam Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēlētājam šajā sezonā Maiklam Kidam-Gilkristam no Šarlotes "Bobcats" komandas pēc nepatīkamā kritiena mačā pret Hjūstonas "Rockets" konstatēts smadzeņu satricinājums, kā dēļ nāksies izlaist kādu laiku.

19 gadus veco Kidu-Gilkristu pagājušā gada draftā "Bobcats" izvēlējās ar otro numuru. 201 centimetru garais un 105 kilogramus smagais uzbrucējs aizvada solīdu debijas sezonu, vidēji mačā gūstot 9,6 punktus un izcīnot 5,9 atlēkušās bumbas.

Spēlē pret "Rockets" pēdējās ceturtdaļas sākumā Kids-Gilkrists vienatnē palika aizsardzībā pret diviem mājiniekiem ātrajā uzbrukumā. Komandas biedrs Džefs Teilors, steidzies palīgā Kidam-Gilkristam, uzgāzās virsū savam kolēģim. Kida-Gilkrista galva atsitās pret zemi un vairākas minūtes nekustējās. Vēlāk jauno talantu aizveda uz nestuvēm. Pēc mača "Bobcats" galvenais treneris Maiks Danlaps apstiprināja, ka vedot basketbolistu prom no laukuma, viņš esot runājis un kustinājis ķermeni.

Slimnīcā veiktajās pārbaudēs nav konstatētas nopietnas veselības problēmas - ne galvai, ne kaklam. Kids-Gilkrists ticis pie smadzeņu satricinājuma, kas kādu laiku liegs doties laukumā.

Maikls Kids-Gilkrists savā vienīgajā sezonā NCAA kļuva par valsts čempionu, Kentaki "Wildcats" rindās vidēji gūstot 11,9 punktus un izcīnot 7,4 bumbas zem groziem.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-03 17:02, pirms 11 gadiem
Likās ka būs trakāk. Paldies Dievam!

     [+] [-]

, 2013-02-03 17:27, pirms 11 gadiem
džekam diezgan nopietna trauma,bet komentētāji tajā pašā laikā ņirdz un uzjautrinās

     [+] [-]

, 2013-02-03 23:48, pirms 11 gadiem
kaut ko tādu nebija nācies redzēt basketbola laukumos,lai veseļojas

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 10:19, pirms 11 gadiem
Es nevaru saprast, kas ir lielākā neveiksme Gilkrista NBA karjerā līdz šim, šī trauma, vai tas, ka viņu draftēja Bobcats.