Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Skijoringa sezonas sākums nenotiks pēc plāna

Juris Grīns
Juris Grīns

Skijoringa sezonas sākums nenotiks pēc plāna
Foto: Skijorings.lv

Skijoringa komisija informē, ka neparedzētu apstākļu dēļ pirmās skijoringa sacensības, kas bija plānots 5. janvārī Vecpiebalgā, pārceļas uz nenoteiktu datumu. Tāpat arī otrās sacensības Priekuļos, kas bija plānotas 6. janvārī, pārceļas uz citu nenoteiktu datumu nepietiekamā sniega dēļ.

Janvārī plānotas sacensības arī Madonā (13.01), Jūrmalā (19.01), Dobelē (20.01) un Smiltenē (27.01). 2. februārī plānotas Latvijas čempionāta un Latvijas kausa cīņas Stāmerienā, netālu no Gulbenes, bet 3. februārī - Cēsīs. Pēc tam 10. februārī būtu jānotiek vērienīgajam "Red Bull Twitch N Ride" skijoringam, kura norises vieta pagaidām nav paziņota. Tāpat februārī plānots rīkot sacīkstes Alūksnē (16.02), Apē (17.02) un Ērgļos (24.02). Ja vien laikapstākļi ļaus, sezonu plānots turpināt arī martā. Neretā skijoringa cīņas ieplānotas uz 2. martu, bet 3. martā Skrundā varētu tikt sasniegts sezonas finišs.

2018. gada sezonā par Latvijas čempioniem skijoringā kļuva Raivis Eikmanis un Arvis Dunkulis (LMK), Artūrs Brencis un Pēteris Līkums (MMK), Didzis Gorbenko un Oskars Dzirkalis (LTK), Raivis Zolmanis un Mikus Neško (MTK), Artūrs Brencis un Inese Līkuma (Vecmeistari), bet Latvijas kausu ieguva Andris Štendenbergs un Māris Gustiņš (RTK), Jānis Zolmanis un Mārtiņš Bergmanis (RMK), Emīls Tilaks un Elmārs Tilaks (Jaunieši).

Tikmēr ziemas motokrosā par 2018. gada Latvijas čempioniem kļuva Raivis Eikmanis (KBR MX1), Emīls Tilaks (KBR MX2), Dāvis Kurmis (KAR MX1), Valters Logins (KAR MX2), Agris Neija (Q Open), Ritvars Ramis (ATV 4x4), bet Latvijas Junioru čempionātā uzvarēja Ričards Irbe (Q Juniori), Aleksejs Pilacs (85cc), Valters Grūbe (65cc), Kārlis Neija (Q100), Kristers Murds (Q50).