Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"RTU/Robežsardze" pārspēj "Bigbank", "Poliurs/Ozolnieki" pabiedē "Selver"

Rolands Eliņš

"RTU/Robežsardze" pārspēj "Bigbank", "Poliurs/Ozolnieki" pabiedē "Selver"
"RTU/Robežsardze" spēlētājs Jānis Vāvers uzbrukumā
Foto: Renārs Buivids

Šodien atsākās "Schenker" volejbola līga, kurā pēc gandrīz mēnesi ilga pārtraukuma tika aizvadītas sešas spēles. RTU/"Robežsardze" četros setos pieveica "Bigbank", bet "Poliurs/Ozolnieki" tikai piecu setu cīņā atzina "Selver" pārākumu.

Savu 11. uzvaru 13 sezonas spēlēs guva RTU/Robežsardze", kura šodien uzņēma Tartu "Bigbank" vienību. Tartu komanda kopvērtējumā pirms šīs spēles atpalika no RTU vien par diviem punktiem, bet pirmajā savstarpējā sezonas spēlē bija piekāpusies vien piecu setu mačā.

Šoreiz RTU/Robežsardzei pietika ar četriem setiem, turklāt visai pārliecinošiem (25:15, 14:25, 25:15, 25:17). Neveiksmīgais otrais sets tika ātri aizmirsts, un spēles izskaņā svinēta uzvara 3:1. Ar 21 punktu izcēlās Edgars Točs, bet pa 12 pievienoja Jānis Vāvers un Aleksandrs Avdejevs.

Daugavpils universitātes komanda aizvadīja ļoti ilgu un saspringtu pirmo seto pret turnīra pastarīti "Danpower/Voru", zaudējot tajā 27:29. Nākamajos trīs setos gan izdevās atspēlēties un nevienā no tiem neļaut pretiniekiem gūt vairāk par 19 punktiem, kas noveda pie uzvaras 3:1. Daugavpils komandai šis ir ceturtais panākums 12 spēlēs. Savukārt "Poliurs/Ozolnieki" piespieda vienu no līgas līderēm "Selver" izspēlēt visus piecus setus, turklāt spēles gaitā arī izvirzījās vadībā 1:0 un 2:1. Līdz uzvarai gan nedaudz pietrūka (25:23, 23:25, 26:24, 21:25, 10:15), taču iegūts vērtīgs punkts turnīra tabulā.

Citiem Latvijas klubiem tik labi neklājās. ASK/"Kuldīga" viesos piekāpās "Jarvama", tiesa, spēle tika uzsākta veiksmīgi un ar uzvarētu setu (25:23). Nākamajos divos setos Kuldīgas volejbolisti arī bija tuvu panākumam, taču abās reizēs nedaudz pietrūka (22:25 un 25:27), bet ceturtajā setā jau daudz pārliecinošāks zaudējums. ASK/"Kuldīgai" tas bija desmitais zaudējums 13 spēlēs.

"Biolars/Jelgava" zaudēja visos trijos setos TTU volejbolistiem, taču arī jelgavnieki kārtīgi pacīnījās, pirmajos divos setos kopā gūstot 48 punktus, ar ko gan izrādījās par maz. 15 punkti Matīsam Gabduļinam, kurš bija rezultatīvākais "Biolars/Jelgava" sastāvā.

"Schenker" līga, 3. janvāris

KomandasRezultāts
RTU/Robežsardze-Bigbank Tartu3:1
Biolars/Jelgava- TTU0:3
Rakvere VK-Parnu VK3:2
Jarvama-ASK/Kuldīga3:1
DU-Danpower/Voru3:1
Poliurs/Ozolnieki-Selver2:3

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2015-01-04 14:50, pirms 9 gadiem
Sasodīts, DU uzvar un Kuldīga kāš. BIja jājem!