Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Unibet.com: "Dinamo" gada pirmajā spēlē pret Kuldu un neērto Ufu

Unibet.com
Unibet.com

Unibet.com: "Dinamo" gada pirmajā spēlē pret Kuldu un neērto Ufu
Sandis Ozoliņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas „Dinamo” 2014. gadu uzsākusi ar izbraukumu Ufā, kur šodien 13:00 uzsāks maču pret vietējo „Salavat Julaev” ar Artūru Kuldu ierindā.

2013. gadu „Dinamo” noslēdza ar samērā cienīgu zaudējumu „Lev” (1:2 PM) un ne tik cienīgu piekāpšanos „Slovan” vienībai (1:3), kuru no izslēgšanas spēlēm šobrīd šķir 10 punkti. Kopumā gan aizvadītais gads jāvērtē kā veiksmīgs, it īpaši tā otrā puse, jo „Dinamo” joprojām ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē un pilnīgi droši var raudzīties Gagarina kausa izcīņā.

To pašu var darīt arī „Salavat Julaev”, kura pagaidām izcīnījusi par trim punktiem vairāk nekā Rīgas klubs un atrodas ceturtajā vietā Austrumos. Atšķirībā no „Dinamo” Ufas komanda savās pēdējās divās gada nogales spēlēs svinēja uzvaras, turklāt tai par upuri Sanktpēterbugā krita arī SKA vienība.

Ņemot to vērā, nav brīnums, ka bukmeikeri atvēl Ufas komandas uzvarai koeficentu 1,90, kamēr „Dinamo” iespējas tiek vērtētas vien ar 3,35, lai arī kopvērtējumā abas atrodas teju līdzās. Tāpat par samērā drošu tiek uzskatīta iespēja, ka „Salavat Julaev” gūs vismaz trīs vārtus (koeficents 1,68), savukārt Ufas sausā uzvara saņēmusi koeficentu 9,00.

Ufas komanda rīdziniekiem nav bijusi parocīga pretiniece, jo pēdējās četrās spēlēs tā zaudējusi, turklāt visās ielaidusi vismaz trīs vārtus (vidēji 3,8 mačā). Koeficents uz to, ka šoreiz „Dinamo” izdosies labāk, ir 2,08.

„Salavat Julaev” rindās šogad spēlē arī Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, kurš 28 spēlēs izcēlies ar sešiem punktiem (1+5), kā arī guvis pozitīvu lietderības koeficentu +10. Komandas aizsargu līderis gan ir Kirils Koļcovs, kurš guvis 27 punktus, bet veselas 26 rezultatīvas piespēles ir Dmitrija Makarova kontā, kurš arī komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Ufas spēles kopumā bijušas daudz rezultatīvākas nekā „Dinamo” mači, taču „Salavat Julaev” daudz labāk aizstāvējusies tieši savās mājas spēlēs, proti, ielaisti vidēji spēlē 2,22, kamēr viesos Ufas komanda pieļāvusi pretinieku vārtu guvumu vidēji 3,3 reizes mačā. Savukārt „Dinamo” izbraukumos bijusi tikpat iespaidīga aizsardzībā, cik mājas spēlēs, vidēji ielaižot tieši divus vārtus.

Ja reiz ir kāda vieta, kur „Salavat Julaev” ir ievainojama, tad tas ir pagarinājums, jo šosezon no deviņiem pagarinājumiem ufieši uzvarējuši tikai vienā (attiecīgi „Dinamo” 11 mēģinājumos uzvaras vārtus guvuši trīsreiz). Koeficents uz „Dinamo” uzvaru papildlaikā vai pēcspēles metienos ir 2,40.