Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Spēlēm bagāta nedēļas nogale, "Ogre/Miandum" pret "Celtnieku" - TV tiešraidē

Jānis Pārums

Spēlēm bagāta nedēļas nogale, "Ogre/Miandum" pret "Celtnieku" - TV tiešraidē
Ogre/Miandum treneris Andris Molotanovs
Foto: Ritvars Raits

SynotTip handbola Virslīgā un Latvijas čempionātā sievietēm gaidāma spēlēm bagāta nedēļas nogale. Sportacentrs.com TV tiešraidē tiks demonstrēta "Ogre/Miandum" un "Celtnieks Rīga" spēle SynotTip Virslīgā.

Sestdien SynotTip Virslīgā tiks aizvadītas trīs spēles. Pirmie plkst. 13:00 savā starpā mērosies "Jūrmalas Sports" un MSĢ/LAT-Hertz. Abu komandu spēkošanās pirmajā aplī Murjāņos bija izvērtās ar spraigu galotni. Nepilnu minūti līdz spēles beigām murjāņieši zaudēja ar divu vārtu deficītu, taču atlikušajā laikā pamanījās izglābties un izcīnīt neizšķirtu 32:32. Šobrīd turnīra tabulā komandas atrodas līdzās – abas izcīnījušas pa septiņiem punktiem (tikpat arī Vaiņodei), tiesa, MSĢ/LAT-Hertz aizvadījuši par spēli mazāk. Pozīciju augstāk, sestajā vietā, ir tieši Murjāņu komanda, kamēr "Jūrmalas Sports" ieņem septīto vietu.

Plkst. 15:00 otrās pozīcijas īpašniece "Latgols" savā laukumā uzņems Vaiņodi, kuru pirmajā aplī izbraukumā nespēja uzvarēt, cīnoties neizšķirti. Turklāt toreiz "Latgols" pēdējās piecās spēlēs pamanījās izsēt piecu vārtu pārsvaru. Šobrīd "Latgols" diezgan droši iekārtojušies otrajā pozīcijā – lai gan "Celtnieks" atpaliek par punkti, rīdzinieki aizvadījuši par divām spēlēm vairāk. Vaiņode ir piektā.

Vēl vienā duelī sestdien plkst. 19:00 "Ogre/Miandum" savā laukumā uzņems jau pieminēto "Celtnieku" un šī spēle būs vērojama Sportacentrs.com TV kanālā, kā arī interneta tiešraidē. "Celtnieks" ar 16 punktiem šobrīd ir trešie, "Ogre/Miandum" atpaliek par četriem, tiesa, aizvadījusi arī vienu spēli mazāk. Pirmā apļa duelī rīdzinieki bija pārāki ar 35:29, lai arī pēc puslaika zaudēja ar -2.

Vēl divi dueļi notiks svētdien. Intriģējoša spēle plkst. 15:00 gaidāma Ludzā, kur spēkosies Virslīgas šobrīd vadošās komandas – otrajā pozīcijā esošā "Latgols" un neapstrīdamā līdervienība "Tenax". Dobelnieki šobrīd ir vienīgie, kas izcīnījuši tikai uzvaras un ieguvuši maksimālo punktu skaitu – 12 spēlēs 12 panākumi un 24 punkti. Tas dod drošu pirmo pozīciju un tajā "Tenax" noslēgs arī otro apli. Tiesa, pret "Latgolu" sagaidāma nopietna spēkošanās. Pirmajā aplī dobelnieki savā laukumā bija pārāki ar 36:32.

Svētdien plkst. 17:00 ASK/LSPA savā laukumā spēlēs pret Vaiņodi. Pirmajā aplī uzvaru ar 32:28 izcīnīja Vaiņode, otrajā puslaikā atspēlējot četru vārtu deficītu (pēc pirmajām 30 minūtēm Vaiņode zaudēja ar 14:18).

Tāpat trīs spēles norisināsies sieviešu Virslīgā, kur intensīvākais kalendārs būs LAT-2002/Dobele. Jaunatnes izlases handbolistes, kas pagaidām cīnās bez panākumiem, piektdienas vakarā piekāpās "Latgolam" (19:45), bet sestdien un svētdien spēkosies, attiecīgi, ar LSPA un Salaspili. Zīmīgi, ka LAT-2002/Dobele un LSPA šobrīd ir vienīgās komandas, kas nav izcīnījušas ne uzvaras, ne punktus, tādējādi šoreiz kādai no tām vai pat abām (neizšķirta gadījumā) izdosies tikt pie pirmā punkta vai punktiem. Arī Salaspils sporta skola, kas ar sešiem punktiem ieņem piekto vietu, līdz šim ar jaunatnes izlasi nav spēkojusies.

Sestdien Ludzā plkst. 15:00 gaidāms intriģējošs un principāls duelis starp "Latgols" un "REIR Dobele" handbolistēm. Pirmajā aplī iepriekšējās sezonas vicečempiones "REIR Dobele" savā laukumā ar 25:29 piekāpās bronzas medaļniecēm "Latgols", taču kopš tā laika izcīnījušas piecas uzvaras pēc kārtas, tostarp sagādājot pirmo zaudējumu sezonā arī čempionēm Stopiņu NHK (33:24). Šobrīd "REIR Dobele" ar 14 punktiem ir trešā, bet "Latgols" atpaliek tikai par punktu. Līdere ar 17 punktiem ir Stopiņu NHK, 16 punktus ieguvusi Jēkabpils sporta skola.

SynotTip Virslīga

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv