Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvietes atpūtīsies, igaunietes centīsies kvalificēties astotdaļfinālam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvietes atpūtīsies, igaunietes centīsies kvalificēties astotdaļfinālam
Pašlaik vienīgajā TOP-4 nāciju savstarpējā duelī Somija gana pārliecinoši tikusi galā ar čehietēm
Foto: IFF Floorball

Pasaules sieviešu florbola čempionāta trešajā dienā Latvijas izlasei laukumā nebūs jādodas, bet daudzām valstsvienībām tieši šodien būs ļoti izšķirošas cīņas Bratislavas laukumos.

A apakšgrupā, kurā cīnās arī Latvijas izlase, šodien ieplānota viena cīņa, kurā jau pirms starta ir viena gana izteikta favorīte. Proti, Somijas valstsvienība centīsies tikt pie otrā panākuma spēlē, sacenšoties ar Norvēģiju. Pašlaik abas komandas spēlējušas bez zaudējumiem, taču kamēr norvēģietes izmocīja uzvaru pār latvietēm, Somijas valstsvienība gana pārliecinoši tika galā ar Čehiju, tādējādi jau izdarot būtisku soli pretim uzvarai savā apakšgrupā.

Tā vien šķiet, ka A apakšgrupā komandu spēks tomēr ir līdzvērtīgāks, salīdzinot ar B apakšgrupu, kur katra komanda nospēlējusi pa vienai cīņai, bet nevienā no mačiem nebija novērojama jebkāda veida intriga. Šodien Vācijas izlase centīsies izrādīt cienījamu pretestību Šveicei, kamēr polietes pēc smagās sagrāves duelī ar Šveici dosies laukumā, lai spēkotos ar Zviedriju, kas jau gatavojas nākamajam mačam ar Šveici.

Jau pulksten 10:30 ļoti svarīgu cīņu aizvadīs Igaunijas izlase, kas C apakšgrupā sacentīsies ar Singapūru. Uzvarot šajā mačā, neatkarīgi no nākamās cīņas iznākuma, igaunietes būs nodrošinājušas iekļūšanu kvalifikācijas kārtā. Tas iespējams pateicoties uzvarai pār Austrāliju, kas pēc tam spēlēja neizšķirti arī ar aziātēm. Lai izslēgšanas spēlei kvalificētos Singapūras meitenes, viņām nepieciešama gana pārliecinoša uzvara, turklāt jācer, ka pēc tam Austrālija nespēs uzvarēt laukuma saimnieces.

Slovākijas un Austrālijas izlases savā starpā tiksies pulksten 14:30. Pēc divām pārliecinošām uzvarām, slovākietes jau ir nodrošinājušas pirmo vietu savā apakšgrupā un šis mačs vairs nevar iespaidot viņu pozīcijas turnīra tabulā. Iespējams, tas nāks par labu austrālietēm, kurām obligāti nepieciešama uzvara mačā. Iespējams gan, ka cerības tik un tā būs zudušas jau pirms došanās laukumā.

D apakšgrupā pašlaik vēl neizspēlēti ir trīs mači un šodien pulksten 12:30 tiks aizvadīta "atslēgas spēle" apakšgrupā. ASV izlase pēc uzvaras pār japānietēm spērušas platu soli iekļūšanai astotdaļfinālā, bet lai to nodrošinātu priekšlaikus, jāizcīna uzvara pār Taizemi, kas pirmajā spēlē nespēja izrādīt pretestību dānietēm.

3.decembra spēļu kalendārs

LaiksSpēle
10:30Singapūra – Igaunija
12:30ASV – Taizeme
14:30Austrālija – Slovākija
16:30Vācija – Šveice
17:00Somija – Norvēģija
19:10Zviedrija - Polija