Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Gudramovičs/Kalniņš izcīna augsto 5. vietu, Egerts/Benekens atkal uzvar

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Gudramovičs/Kalniņš izcīna augsto 5. vietu, Egerts/Benekens atkal uzvar
Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Altenbergas trasē Vācijā šorīt iesākās trešais Pasaules kausa posms kamaniņu sportā divniekiem. Trešo uzvaru šosezon izcīnīja Vācijas ekipāža Toni Egerts un Saša Benekens, kamēr no Latvijas sportistiem vislabāk veicās Gudramovičam un Kalniņam - 5. vieta.

Abos iepriekšējos šīs sezonas posmos brāļi Šici nebija spējuši iekļūt labāko pieciniekā (7. vieta Insbrukas trasē, 6. vieta Vinterbergas trasē), taču Vinterbergā viņi pēc pirmā brauciena atradās pat augstajā 2. pozīcijā. Tikmēr pie uzvaras gan Insbrukā, gan Vinterbergā tika Vācijas ekipāža Toni Egerts/Saša Benekens.

Pirmie no Latvijas sportistiem trasē devās Kristens Putins un Imants Marcinkevičs ar sesto starta numuru. Nopietnas kļūdas trasē viņi nepieļāva, tomēr no pirmā brauciena labākā rezultāta īpašniekiem Egerta/Benekena viņi atpalika par 0,538 sekundēm, pēc pirmā brauciena ieņemot 18. vietu. Tikmēr Gudramoviča un Kalniņa ekipāža trasē devās kā divpadsmitā. Pieļaujot nelielu kļūdu trases augšdaļā, toties uzrādot lielisku ātrumu lejasdaļā (108,2 km/h), pēc pirmā brauciena rīdzinieki ierindojās augstajā 4. pozīcijā, saglabājot cerības par vietu uz goda pjedestāla.

Pēc pirmajām 15 ekipāžām trase kļuva lēnāka, jo daudzi vadošie sportisti nostartēja salīdzinoši zem sava līmeņa - itālieši Rīders un Rastners ieņēma tikai 14. vietu (+0,427), Latvijas vadošais duets Andris un Juris Šici ierindojās tikai 12. vietā (+0,348), bet no trim ASV ekipāžām labākā atradās vien 13. pozīcijā. Līderi pēc pirmā brauciena bija Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kamēr otrajā vietā ierindojās Austrijas duets Peters Penzs un Georgs Fišlers.

Otrajā braucienā Gudramovičs un Kalniņš pieļāva kļūdu trases augšdaļā, uzrādot 6. rezultātu, taču summā viņiem izdevās izcīnīt augsto 5. vietu, kas ir latviešu labākais rezultāts šajā sezonā. Brāļi Šici otro braucienu veica par 0,168 sekundēm lēnāk kā pirmo, summā saglabājot 12. pozīciju. Savukārt Putins un Marcinkevičs otrajā braucienā uzrādīja par 0,039 sekundēm sliktāku rezultātu nekā pirmajā braucienā, tomēr summā no 18. vietas pakāpās uz 16. pozīciju.

Uzvaru atkal izcīnīja vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, arī otro brucienu veicot ļoti ātri. Penzs un Fišlers no Austrijas izcīnīja 2. vietu, savukārt jaunā Vācijas ekipāža Goike/Gamms pieredzējušos tautiešus Vendlu un Ārltu apsteidza par trim sekundes tūkstošdaļām, ierindojoties 3. vietu.

Turpinājumā šodien Altenbergā norisināsies arī vīriešu sacensības, savukārt rīt ieplānotas gan dāmu, gan komandu sacensības.

PK 3. posms kamaniņu sportā, divnieki

V.SportistiValstsLaiks
1.Egerts/BenekensVācija1:23.539
2.Penzs/FišlersAustrija+0.269
3.Goike/GammsVācija+0.452
4.Vendls/ĀrltsVācija+0.455
5.Gudramovičs/KalniņšLatvija+0.577
6.Naglers/MallejersItālija+0.620
12.Šics/ŠicsLatvija+0.785
16.Putins/MarcinkevičsLatvija+1.036

Kopā startēja 24 ekipāžas

     [+] [-]

, 2017-12-02 12:50, pirms 6 gadiem
Šiciem iestājusies kaut kāda apātija. Var jau teikt, ka gatavojas OS, bet tādas rupjas kļūdas, kas tiek pieļautas teju katrā braucienā, nav nopietni tik pieredzējušiem braucējiem. Runa noteikti nav par slīdamību. Ar tādām kļūdām braukt drīkst atļauties tikai vācieši. Lai konkurētu ar vācu superkamanām jābrauc tīri, kā austrieši šodien un itāļi 1. posmā.
Bet varbūt vienkārši nav pamata gaidīt no Šiciem augstus rezultāus pasaules kausā. OS medaļas bija ar diezgan lielu veiksmes devu, jo vācieši OS drīkst izlikt tikai 2 divniekus, bet daži sīvākie konkurenti (piem. Penzs/ Fišlers) kādā no braucieniem neizturēja OS spriedzi. Objektīvi Šici nav paša augšgala braucēji
Gudramovičam/ Kalniņam bija iespēja tikt trijniekā, bet tāda kļūda trases sākumā 2. braucienā pārvilka svītru