Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vadības maiņu prasījušais Durents šokēts par Neša atlaišanu

Agris Suveizda

Vadības maiņu prasījušais Durents šokēts par Neša atlaišanu
Kevins Durents. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Bruklinas "Nets" Nacionālās basketbola asociācijas sezonu sākusi ar sešiem zaudējumiem astoņās spēlēs un vēl pirms šīs nakts klupiena pret Čikāgas "Bulls" (mājas 99:108) šķīrās no galvenā trenera Stīva Neša. Komandas līderis Kevins Durents vasarā vadībai izteica ultimātu – vai nu viņš, vai ģenerālmenedžeris Šons Markss un Nešs -, tomēr pēcāk maiņas pieprasījumu atsauca un palika vienībā.

"Allaž esi šokēts, kad notiek kas tāds, taču NBA tas ir normāli. Līgā lietas mainās strauji, īpaši sezonas laikā. Priekšā ir treniņi, spēles, tādēļ nav pārāk daudz laika par to domāt," žurnālistiem pauda Durents, kurš par Neša atbrīvošanu uzzināja aptuveni 20 minūtes pēc oficiālajiem paziņojumiem, kad pamodies pēc diendusas un ieslēdzis ESPN. Ģenerālmenedžeris Markss atzina, ka ar spēlētājiem par šo gājienu nav konsultējies.

"Kādēļ Nešam Bruklinā neizdevās? Daudzu iemeslu dēļ. Pirmām kārtām, mums bija traumas – nebija veselas komandas. Mēs vienkārši nespēlējām labi. Tā līgā gadās – gadās sūdi. Tas nekādi nemazina Stīva basketbola IQ, viņa mācītprasmi. Nedomāju, ka šī neizdošanās jebkādā veidā noniecina viņu kā treneri," turpināja Durents, kurš ar Nešu savulaik izveidoja labas attiecības "Warriors" un par spīti savam ultimātam uzsvēra, ka ar lielāko prieku strādājis ar Nešu un devies uz treniņiem.

"Cilvēki ārpusē vienkārši pārspīlē šos notikumus. Arī agrāk ir pieprasītas maiņas, atlaisti treneri, bijušas nesaskaņas ģērbtuvē. Mums vienkārši nesanāca tas, ko gribējām laukumā," teica 34 gadus vecais uzbrucējs, kurš šosezon vidēji 37,8 minūtēs izcēlies ar 32,5 punktiem, 5,6 atlēkušajām bumbām, 4,4 rezultatīvām piespēlēm, 2,0 bloķētiem metieniem, 1,0 pārtvertām bumbām un 3,9 kļūdām.

Pēc Neša atbrīvošanas par komandas pagaidu galveno treneri kļuvis Žaks Vons, bet par Bruklinas jauno galveno treneri visdrīzāk kļūs bijušais "Nets" asistents Ime Udoka – kā ziņo ESPN, Bruklina jau ir uzsākusi pārrunas ar Bostonu, kas neprasa kompensācijā drafta izvēles. Bijušais Sanantonio "Spurs", Filadelfijas "76ers" un Bruklinas "Nets" asistents par Bostonas "Celtics" galveno treneri kļuva 2021. gada vasarā, taču šā gada septembrī par nepiedienīgu dienesta romānu tika atstādināts uz visu 2022./23. g. sezonu. Pagājušajā regulārajā sezonā Bostona ar bilanci 51-31 ieņēma otro vietu Austrumu konferencē un sasniedza NBA finālu, izslēdzot Bruklinas "Nets" (4-0), Milvoki "Bucks" (4-3) un Maiami "Heat" (4-3) un zaudējot Goldensteitas "Warriors" (2-4).

Bruklinas "Nets" naktī uz sestdienu pret Kristapa Porziņģa Vašingtonas "Wizards" sāks trīs spēļu izbraukumu, kurā tiksies arī ar Šārlotas "Hornets" un Dalasas "Mavericks".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +2 [+] [-]

, 2022-11-02 10:09, pirms gada
Pieklājības runa, pats drošvien priecīgs.

     [+] [-]

, 2022-11-02 10:18, pirms gada
bigpupa rakstīja: Pieklājības runa, pats drošvien priecīgs.
drīzāk kārtējais adumjais putns, kurš visu laiku kaut ko čīkst...
ja vasarā šo aizmainītu, tad čīkstētu, ka šo aizmainīja... ka Bruklinā bija dikti smuki...

  +3 [+] [-]

, 2022-11-02 10:35, pirms gada
Treneru loma NBA mazinās ar katru gadu. Brīžiem šķiet, ka varētu daudzas komandas maukt bez viņiem.Tur pietiek komandieru laukumā.

     [+] [-]

, 2022-11-02 11:15, pirms gada
Pussijs tik sprauž batonus visiem ausīs

     [+] [-]

, 2022-11-02 12:22, pirms gada
knaible rakstīja: Treneru loma NBA mazinās ar katru gadu. Brīžiem šķiet, ka varētu daudzas komandas maukt bez viņiem.Tur pietiek komandieru laukumā.
ja komandai tiešām ir īsts "floor general", tad treneris ir tikai ķekša pēc.

     [+] [-]

, 2022-11-02 21:28, pirms gada
Durants viens no inteliģentākajiem džekiem NBA. Paklausaties viņa intervijas, kur ir normāli jautājumi nevis preses konferenču klasika.
Domāju, viņš objektīvi saprot, ka Nešs nevar gana tālu aizvest komandu. Nav jau ofic jābūt heitam.

     [+] [-]

, 2022-11-03 18:45, pirms gada
edd333 rakstīja: Durants viens no inteliģentākajiem džekiem NBA. Paklausaties viņa intervijas, kur ir normāli jautājumi nevis preses konferenču klasika.
Domāju, viņš objektīvi saprot, ka Nešs nevar gana tālu aizvest komandu. Nav jau ofic jābūt heitam.
a ko vietā paņems? visi labākie tāpat jau strādā. kaut kādu Neš-veidīgu var atrast G līgā, vai citur, bet neko labāku. emociju pēc mošk vel komanda var uzaugt, bet stratēģiski nekas labāks nebūs. kamēr KD jāvelk to enkuru Ervingu sev līdzi, nekas tur nesanāks. bija ļoti skaista komanda, kad vel Rodis tur spēlēja Kenija vadībā. tagad vienkārši brends ar vienu all-star spēlētāju un otro "all-star" lohatronu. ā nu vel ir trešais all-stārs, kurš baidas layupu izmest.