Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga pārmaiņu priekšā: klubi sīvā cīņā izbalso izpilddirektoru Bertumeu

Agris Suveizda

Eirolīga pārmaiņu priekšā: klubi sīvā cīņā izbalso izpilddirektoru Bertumeu
Žordi Bertumeu. Foto: imago images/kolbert-press/Scanpix

ULEB Eirolīgas klubi šodien pieņēmuši lēmumu par organizācijas izpilddirektora Žordi Bertumeu atbrīvošanu no amata pēc šīs sezonas beigām, uzzinājuši Eurohoops, Sportando un citi ārzemju mediji. Oficiāla līgas paziņojuma gan vēl nav. Bertumeu pēdējā darba diena izpilddirektora krēslā būs 2022. gada 30. jūnijā.

Jau oktobra beigās paklīda runas, ka Eirolīgas klubi pēc sēdes, kurā valdes locekļa statusu zaudējušais Bertumeu nepiedalījās, izveidojuši trīs klubu padomi, kas iniciējusi jauna izpilddirektora meklējumus. Tobrīd balsojuma par Bertumeu nākotni gan vēl nebija, taču tāds notika šodien – par izpilddirektora atbrīvošanu balsoja seši no vienpadsmit klubiem.

Par Bertumeu atbrīvošanu balsoja Maskavas CSKA, Telavivas "Maccabi", Kauņas "Žalgiris", Pirejas "Olympiacos", Atēnu "Panathinaikos" un Milānas "Olimpia", bet pret balsoja Spānijas klubi "Barcelona", "Real Madrid" un "Baskonia" un Stambulas klubi "Fenerbahce" un "Anadolu Efes". Vēl diviem Eirolīgas biedriem Minhenes "Bayern" un Lionas ASVEL vēl nav balsošanas tiesību.

62 gadus vecais Bertumeu Eirolīgā augstus amatus ieņem jau kopš 2000. gada. Pirms tam viņš no 1982. līdz 2000. gadam strādāja Spānijas ACB līgā, būdams gan ģenerālsekretāra, gan vēlāk arī viceprezidenta amatā.

Pēc septiņām kārtām Eirolīgas divvadībā ar bilanci 6-1 ir Milānas "Olimpia" un "Barcelona", un abas komandas ceturtdienas vakarā Milānā plkst. 21:30 pēc Latvijas laika aizvadīs savstarpējo kauju.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...
https://sportando.basketball/en/jun...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja