Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G un H grupas: "Leicester" Šmeihela dzimtenē, "Juventus" un "Sevilla" mērķēs uz "play-off"

Andrejs Siliņš

G un H grupas: "Leicester" Šmeihela dzimtenē, "Juventus" un "Sevilla" mērķēs uz "play-off"
Kaspers Šmeihels
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā futbolā turpināsies ceturtās kārtas spēles: G grupā “Leicester City” viesos mēģinās tikt galā ar “Copenhagen”, lai nodrošinātu iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, savukārt H grupā iespēja nodrošināt izkļūšanu no grupas var Turīnas “Juventus” un spāņu “Sevilla”. Visas spēles sāksies pulksten 21:45.

G grupa

VKomandaSUNZVAP
1.Leicester City33005:09
2.Copenhagen31115:24
3.Porto31113:34
4.Club Brugge30031:90

G grupā Anglijas čempione “Leicester City” turnīru sākusi pārliecinoši un pēc pirmā apļa jau nodrošinājusi spēlēšanu vismaz Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā. Pavisam tuvu ir arī iekļūšana Čempionu līgas “play-off” – šovakar, uzveicot “Copenhagen”, šī iespēja tiks nodrošināta. Pirms divām nedēļām Lesterā mājinieki svinēja minimālu panākumu, bet šovakar jāmēģina vismaz to pašu paveikt Kopenhāgenā. Lestera ir tikai piektā komanda, kas Čempionu līgas debijas sezonā spējusi uzvarēt pirmajās trīs spēlēs. Īpašs šis mačs solās būs “Leicester” vārtsargam Kasperam Šmeihelam, kuram Kopenhāgena ir dzimtā pilsēta, tiesa, bērnības spilgtākās atmiņas tik un tā piedzīvotas citviet, ceļojot līdzi tēvam viņa profesionālajās gaitās. Turnīra ievadā Šmeihels bijis uzdevumu augstumos, ļaujot “Leicester” kļūt par trešo komandu vēsturē un pirmo kopš 2012. gada “Malaga” iespētā, pirmajos trīs Čempionu līgas mačos neielaižot nevienus vārtus.

Šovakar uzdevums Lesterai gan nebūs viegls – “Copenhagen” mājās Čempionu līgas turnīros zaudējusi tikai divās no 11 spēlēm. Abu komandu pirmā tikšanās reizē Lesterā īsi pirms puslaika pārtraukuma Rijads Mahrezs guva uzvaras vārtus, taču visa mača garumā “Leicester” spēja izdarīt vien divus sitienus vārtu rāmī. No pieciem komandas līdz šim gūtajiem vārtiem tieši Mahrezs izcēlies trīs reizes, bet vēl vienos vārtos alžīrietis asistēja.

“Mums jābūt drošiem, ka nedodam Mahrezam pārāk daudz vietas – tā ir lieta, kas mani satrauc,” neslēpa Kopenhāgenas galvenais treneris Stale Solbakens. “Mājas spēlē mums jāriskē nedaudz vairāk nekā pirmajā mačā pie viņiem. Protams, mums jāuzlabo arī atgriešanās aizsardzībā, kad viņi veido pretuzbrukumus.”

Klaudio Ranjēri tikmēr pie Lesteras stūres apzinās, ka šovakar ir iespēja veikt kārtējo izcilo ierakstu kluba vēsturē: “Svarīgi, lai viss būtu mūsu pašu rokās. Varam uzrakstīt jaunu nodaļu kluba vēsturē. Bet tas var nenotikt arī šovakar.”

Otrā grupas mačā “Porto” uzņems pastarīti “Club Brugge”, kas zaudējusi visos mačos. Tai skaitā arī abu komandu pirmā apļa cīņā Brigē, lai gan ilgu laiku mačā atradās vadībā. 12. minūtē mājinieki izvirzījās vadībā un tikai 68. minūtē to zaudēja, bet beļģu fanu sirdis tika salauztas jau kompensācijas laikā, kad tiesnesis Paolo Taļavento nozīmēja 11 metru sitienu uz mājinieku vārtiem, un Silva ar pendeli izrāva “Porto” uzvaru (2:1).

Šovakar “Brugge” centīsies atdarīt par iepriekšējo zaudējumu, taču tas būs ārkārtīgi sarežģīti. Komanda nav uzvarējusi septiņās spēlēs izbraukumos Eiropā, turklāt šovakar jāiztiek bez četriem savainotajiem vai diskvalificētajiem spēlētājiem. “Mūsu cerības tikt ārā no grupas joprojām ir dzīvas. Šis būs atslēgas mačs, bet uzvara iepriekšējā spēlē mums dod pārliecību par to, kas mūs sagaida nākotnē.”

H grupa

VKomandaSUNZVAP
1.Juventus32105:07
2.Sevilla32102:07
3.Lyon31023:23
4.Dinamo Z30030:80

H grupā “Juventus” un “Sevilla” ar septiņiem punktiem šobrīd dala pirmās divas vietas, un itālieši atrodas augstāk tikai labākas vārtu starpības dēļ. Šovakar “Juventus” mājās uzņems franču “Lyon”, ar ko pirms divām nedēļām spēlēja Lionā, svinot minimālu panākumu (1:0). Šovakar Turīnā mājinieki centīsies turpināt sēriju un nezaudēt jau 19. spēli pēc kārtas savā laukumā Eiropas turnīros, bet komanda noteikti mērķēs uz ko augstāku – uzvaru. Tieši panākums jau šovakar ļaus “Juventus” nodrošināt iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Uz ko līdzīgu cer arī “Sevilla”, kam mājās jāizdara tas pats, kas 18. oktobrī Zagrebā – jāuzvar. Tiesa, Horvātijā tas sanāca, pateicoties tikai vieniem gūtiem vārtiem, bet skaidrs, ka šovakar Seviljas līdzjutēji sagaidīs ko vairāk. Šovakar gan jāiztiek bez iepriekšējās spēles vienīgo vārtu autora Samira Nasrī, kurš iedzīvojies savainojumā.

“Sagaidu, ka šī būs daudz citādāka spēle nekā iepriekšējā. Pirmajā mačā bijām daudz labāki nekā parādīja rezultāts. Šī spēle būs daudz atklātāka – abām komandām šis mačs jāuzvar obligāti,” situāciju skaidroja “Sevilla” treneris Horhe Sampaoli. Zagrebas vienībai zaudējums nozīmēs atteikšanos no cīņas par tikšanu ārā no grupas. Tiesa, objektīvi skatoties, galvenais mērķis tagad jau varētu būt iekļūšana Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs, ko garantēs tikai trešā vieta grupā.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-02 15:01, pirms 8 gadiem
Vārdijs,Mahrezs un co pēc kārtējā titula un rekordiem.