Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Janovičs turpina ārdīties Parīzē, sakauj arī Tipsareviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Janovičs turpina ārdīties Parīzē, sakauj arī Tipsareviču
Ježijs Janovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Polijas labākā tenisista Ježija Janoviča sapņu nedēļa Parīzē turpinās. Piektdienas pievakarē 2.03 metrus garais Janovičs ar 3:6, 6:1, 4:1 sakāva Serbijas otro numuru Janko Tipsareviču, kurš priekšpēdējā geimā izstājās.

Vakar Endiju Mareju uzveikušais Ježijs Janovičs savu karjeras pirmo "Masters 1000" ceturtdaļfinālu sāka nervozi un spēlē pret Janko Tipsareviču uzvarēja tikai vienu no pirmajām desmit izspēlēm. Tipsarvičam ātri iegūtais breiks palīdzēja ar 6:3 uzvarēt pirmajā setā.

Otrajā setā poļu milzis beidzot "pamodās" un ceturtajā geimā Tipsareviču nobreikoja uz nulles. Janovičs spēlēja iedvesmojošu tenisu un turpināja bez žēlastības slānīt ranga pirmā desmitnieka tenisistu. Tipsarevičs otrajā setā tika sagrauts ar 6:1. Ja tas būtu boksa mačs, tas tiktu pārtraukts. Tipsarevičs izstājās pats pie rezultāta 1:4 trešajā setā, kad bija jānospēlē vēl tikai dažas izspēles.

Prasīgie franču fani izsvilpa Tipsareviču, kurš ir bēdīgi slavens ar biežajām izstāšanās. Pēdējo pāris gadu laikā gan Tipsarevičs šajā ziņā saņēmies, tomēr sliktā slava viņu nepametīs. Tipsarevičs karjeras laikā ir izstājies gan olimpiskajās spēlēs, gan visos četros "Grand Slam" turnīros, tāpat arī četros no deviņiem "Masters 1000" turnīriem. Parīzes turnīra organizatori pēcāk paziņoja, ka Tipsareviča izstāšanās iemesls bija "pēkšņs nogurums". Protams, Janko pēc tāda šova arī neieradās uz preses konferenci...

Janovičs, kuram 13. novembrī būs 22. dzimšanas diena, šobrīd rangā ieņem 69. vietu (gads sākts 221. vietā), bet iekļūšana pusfinālā viņam ļaus iekļūt Top 40, ieņemot ap 36. vietu. Janovičs vakar pēc uzvaras pret Mareju stāstīja to, cik viņam līdz šim grūti klājies finansiālajā ziņā. Šonedēļ Parīzē pamatturnīrā nopelnīti 118 210 eiro, kas krietni ļaus mazināt naudas jautājuma problēmas.

Janoviča pretinieks pusfinālā būs Žils Simons, kurš ir viens no trim ceturtdaļfinālu sasniegušajiem Francijas tenisistiem. Parīzē kas tāds noticis pirmo reizi. Simonam regulāri labi veicies pret Tomašu Berdihu un šodien nebija izņēmums, Simonam uzvarot piekto no septiņām spēlēm pret Čehijas pirmo numuru – 6:4, 6:4.

Berdihs sākumā neizmantoja breikbumbu, bet drīz ar kļūdām zaudēja savu servi. Simons pirmajā setā atspēlēja visas trīs breikbumbas, kas bija 13 minūšu ilgajā astotajā geimā. Simonam pirmajā setā bija iespējas uzvarēt ar 6:3, taču pie pretinieka serves neizmantotas trīs setbumbas. Berdiham pirmajā setā 25(!) nepiespiestās kļūdas, no kurām lielākā daļa bija no "bekhenda" puses.

Otrā seta sākumā Berdihs uz kādu brīdi atrada motivāciju nospēlēt labāk un izvirzījās vadībā ar 3:0. Tomašs neizmantoja iespēju iegūt dubilbreiku, bet pēc tam no 4:1 zaudēja piecus geimus pēc kārtas. Simonam servējot par uzvaru mačā, Berdihs ieguva trīs breikbumbas, taču nospēlēja pasīvi un samierinājās ar zaudējumu.

Pēc mača Berdihs smējās... Viņu var saprast – zaudējums ļaus iegūt lielāku atpūtu pirms Londonas. Taču no otras puses – uzreiz nāk atmiņā Berdiha vaidēšana par to, ka Top 4 tenisisti savāc visus lielos titulus, pārējiem nedodot iespēju. Šonedēļ Berdiham bija lielā iespēja...

Arī otrajā pusfinālā būs viens Francijas pārstāvis – Mikels Lodrā tiksies ar Davidu Fereru. Lodrā ar 7:6(4), 6:3 pieveica Semu Kveriju no ASV. Francūzis līdz pat otrā seta septītajam geimam visa turnīrā laikā nebija pretiniekiem devis nevienu breika iespēju. Lodrā minētajā geimā savu servi noturēja no 0:40, kopumā atspēlējot piecas breikbumbas. Kverijam vairāk iespēju atspēlēt seta sākumā zaudēto breiku nebija. Lodrā šī turnīra pusfinālā spēlēja arī pirms diviem gadiem, kad spraigā trīs setu cīņā piekāpās nākamajam čempionam Robinam Soderlingam.

Tikmēr Ferers izmantoja Žo-Vilfrīda Tsongas slikto dienu. Francijas pirmais numurs ar 2:6, 5:7 zaudētājā mačā pieļāva 35 nepiespiestās kļūdas, kamēr Fereram bija tikai 10. Pirms četriem gadiem šajā turnīrā uzvarējušais Tsonga īpaši slikti spēlēja pie tīkla. Pusfinālos iekļuvis tikai viens izliktais tenisists – ar ceturto numuru izsētais Ferers, kurš tagad kļuvis par galveno favorītu. Berdiha un Tsongas zaudējumi nozīmē to, ka svētdien kāds izcīnīs savu pirmo "Masters 1000" titulu.

"BNP Paribas Masters". ATP "World Tour 1000" turnīrs Parīzē

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(4) David Ferrer – (6) Jo-Wilfried Tsonga6:2 7:5
Gilles Simon – (5) Tomas Berdych6:4 6:4
Jerzy Janowicz – (8) Janko Tipsarevic3:6 6:1 4:1 (Tipsarevic izstājās)
Michael Llodra – Sam Querrey7:6(4) 6:3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-02 20:47, pirms 11 gadiem
Janovičam labas rokas, labākas kā kādreiz Ernestam. Simonam būs ļoti smagi rīt.

Daļēji jau kļūda, neatstājot spraugu starp māsteri un final 8. No pašlaik uz laukuma esošajiem viens varētu būt svētdien čempis, bet īsti pārliecināts nēesmu.

     [+] [-]

, 2012-11-02 21:23, pirms 11 gadiem
praktiski izkrituši gandrīz visi Londonas nolēguma turnīra tenisisti - laikam paliks Ferers.Janovičs - super.Tiešām negaidīju tādu sniegumu no šī puiša.

     [+] [-]

, 2012-11-02 22:08, pirms 11 gadiem
brīvību! rakstīja: praktiski izkrituši gandrīz visi Londonas nolēguma turnīra tenisisti - laikam paliks Ferers.Janovičs - super.Tiešām negaidīju tādu sniegumu no šī puiša.
Ferers varētu arī pacelt šos 1000 punktus, jo Londona nav viņa formāts.

     [+] [-]

, 2012-11-02 22:41, pirms 11 gadiem
Klusa cerība, ka Janovičs varētu paņemt visu turnīru - man sāk iepatikties, kā tas puika spēlē.
Skatījos viņa spēli ar Tipaserviču, nu sita viņš tādus sitienus, ka pretinieks var tikai noskatīties.

     [+] [-]

, 2012-11-02 23:26, pirms 11 gadiem
Man gan šķiet, ka neviens no desmitnieka to turnīru nopietni nespēlē. Tikko kā uzzina, ka ir ticis uz Londonu, tā uzreiz zaudē. Popig kam, vai tas ir Janovičš vai kāds cits otrā simta spēlētājs. Nākamajā sezonā, jau sākumā, varēs redzēt, vai Janovičs ir progresējis, vai arī visiem topa spēlētājiem Parīzes turnīrs nemaz neinteresē.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-03 00:16, pirms 11 gadiem
Tipsarevičs varēs kā Džoko - izklaidēties ar Francūzietēm ar D izmēra krūtīm.