Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Barons kvartāls" nesniegs protestu par maču Valmierā

Jānis Celmiņš

"Barons kvartāls" nesniegs protestu par maču Valmierā
Māris Gulbis un Artjoms Butjankovs
Foto: bkvalmiera.lv

Basketbola klubs „Barons kvartāls” pēc iepazīšanās ar Latvijas Basketbola līgas Nolikuma punktiem saistībā ar Tehniskās komisijas darbību un iesniegto protestu izskatīšanas kārtību pieņēmis lēmumu neuzturēt prasību par 31. oktobra LBL spēles „Valmiera” – „Barons kvartāls” pamatlaika pēdējo sekunžu epizodes izskatīšanu, vēsta kluba mājas lapa.

„Barons kvartāls” pēc minētās spēles izdarīja atzīmi protokolā par protesta iesniegšanu, šādi paužot neapmierinātību ar tiesnešu lēmumu par Salvja Mētras izdarītā metiena neieskaitīšanu, pretēji oficiālo basketbola noteikumu punktam 31.2.1. par lejupkrītošas bumbas aizskaršanu virs stīpas līmeņa. Tieši šo pārkāpumu pēc Mētras metiena veica „Valmieras” spēlētājs Artjoms Butjankovs. Šī epizode tieši izšķīra spēles iznākumu, jo tobrīd rezultāts bija neizšķirts (58:58), bet līdz ar spēles beigu signālu Mētras nepamatoti neieskaitītais metiens būtu nodrošinājis uzvaru „Barons kvartālam”, vēstīts kluba izplatītajā paziņojumā.

LBL Nolikuma 33.2 punkts nosaka, ka protesta izskatīšana notiek tikai pēc drošības naudas Ls 500 apmērā ieskaitīšanas. Līdz ar to „Barons kvartāls” izvērtēja Tehniskās komisijas protesta izskatīšanas kārtību. LBL Tehniskajai komisijai atbilstoši Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) noteikumiem par protestu izskatīšanu šajā situacijā nav jāņem vērā videomateriālu .

C.4 Video ieraksti, filmas, fotogrāfijas vai jebkura tehnika, vizuālā, elektroniska, digitāla vai cita drīkst būt izmantota tikai tad, lai: noteiktu, vai pēdējais metiens katra perioda vai katra pagarinājuma beigās ir iemests spēles laikā, vai nē.

Līdz ar to „Barons kvartāls” neiemaksās drošības naudu, šādi neuzturot prasību par minētā protesta izskatīšanu.

„Barons kvartāls” savā paziņjumā pauž gandarījumu par to, ka portāla Sportacentrs.com sagatavotais materiāls par „Valmieras” – „Barons kvartāls” strīdīgo epizodi izraisīja lielu līdzjutēju interesi. Patieso tiesnešu – līdzjutēju – balsojumā tika nodotas teju 500 balsis, uzvarot viedoklim par to, ka Salvja Mētras metiens bija jāieskaita, un „Barons kvartālam” jāpiešķir uzvara. Par to balsoja 228 aptaujas dalībnieki, pretēju viedokli izteica 187 portāla reģistrētie lietotāji, bet 82 līdzjutēji atturējās sniegt atbildi. Bet komentāros lasāmi ļoti dažādi viedokļi - "Barons" protestē: mums bija jāuzvar pamatlaikā...

Izmantotie resursi:
Barons/LMT Rīga

     [+] [-]

, 2012-11-02 16:55, pirms 12 gadiem
Zinot kā LBS "mīl" Baronu ,tehniskās komisijas lēmums būtu vienos vārtos , tikai vēl 500,-LVL pa kāju

  +2 [+] [-]

, 2012-11-02 16:58, pirms 12 gadiem
Kaut gan tiesnešiem vajag iedot pa kabatai , jo video bija redzams ,ka 2 tiesneši nemaz nepiefiksē strīdīgo epizodi.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-02 17:03, pirms 12 gadiem
Pareizi dara, apspēlēs Valmieru nākamajā aplī pēc pilnas programmas.

  +4 [+] [-]

, 2012-11-02 17:17, pirms 12 gadiem
Paldies, ka uzvarēja saprāta un spēles tiesnešu viedoklis, negribas gluži ticēt, ka Zonnes kungam tie 500 lati būtu pie vienas vietas pieauguši... Starp citu, Zonne juniors ir gana labs sedzējs 1:1, tas pārējais nāks ar laiku. Tiesa, vienu zaudējumu "Barons kvartāls" valmieriešiem tovakar tomēr sagādāja - un visai nepatīkamu... Speciāli jau tas nebija, bet iznākums t.i. sekas no tā nemainās.

  -3 [+] [-]

, 2012-11-02 17:26, pirms 12 gadiem
exam zone rakstīja: Pareizi dara, apspēlēs Valmieru nākamajā aplī pēc pilnas programmas.
skaties ka tik nakamaja aplii jaskumst par miinus 20

  -1 [+] [-]

, 2012-11-02 17:42, pirms 12 gadiem
Tomēr kaut kas īsti riktīgi nav - tiesnesis izšķirošā brīdī var nosvilpt vai nenosvilpt kaut ko būtisku, un rezultātā komanda ko nemīlē LBS neko nevar padarīt .... Kā tomēr rīkoties ?

  +2 [+] [-]

, 2012-11-02 17:46, pirms 12 gadiem
Kas, šitais skribents Celmiņš arī ir no Barona vai?! Nejēgā tendenciozi uzrakstīts. Tad nu gan atraduši uz ko balstīties - līdzjutēju balsojums! Trīs ceturtdaļas šito balsotāju lāga basketbola noteikumus nezin (secinējums, lasot tos komentārus) plus vēl katrs tak balsoja par savu - Barona atbalstītāji par baronu, Valmieras - par Valmieru. Nu un jēga ta kāda šādam balsojumam?
Paldies dievam, spēles gaita ir atkarīga no pašiem spēlētājiem un 3 tiesnešiem, bet nevienam no tiesnešiem pat šaubu nebija par to, ko skaitīt un ko neskaitīt, un arī ne Mētra ne blakus bijušais Rozītis vai kāds cits laukuma spēlētājs neskrēja pie soģiem taisnību meklēt. Tad nu atliek daudzajiem balsotājiem un "ekspertiem" arī apdomāties, kāpēc tā. Varbūt, ka tie, kas laukumā bija, tomēr labāk redzēja un saprata.

     [+] [-]

, 2012-11-02 18:30, pirms 12 gadiem
cobra30 rakstīja: Tomēr kaut kas īsti riktīgi nav - tiesnesis izšķirošā brīdī var nosvilpt vai nenosvilpt kaut ko būtisku, un rezultātā komanda ko nemīlē LBS neko nevar padarīt .... Kā tomēr rīkoties ?
Barons kvartāls neiesniedz protestu, tiesneši...

  +3 [+] [-]

, 2012-11-02 18:35, pirms 12 gadiem
Par to balsoja 228 aptaujas dalībnieki, pretēju viedokli izteica 187 portāla reģistrētie lietotāji, bet 82 līdzjutēji atturējās sniegt atbildi.

Visu cieņu, bet, piemēram, Saeimā, atturas skaita kopā ar ''pret'' (respektīvi, 228 < 187+82).

  +3 [+] [-]

, 2012-11-02 19:23, pirms 12 gadiem
Barons ir nozelojams,tas jau bija zinams, ka neiesniegs, vienkarsi megina kaut ko uztaisit. lauku klubs, ar zooni prieksgala. Zonne labs 1-1, bisku sanemies, vins ir fiziski vajs, un lidz labam speletajam vinam vel loti, loti, loti daudz!!

  +2 [+] [-]

, 2012-11-02 21:20, pirms 12 gadiem
Kārtējais Barona FARSS!!! Jau sākumā visi zināja, ka protestu rakstīt ir bezjēdzīgi, jo bumba vispār bija zem stīpas, kad Butjankovs tai pieskārās!!! Bet publicitāti Barons ieguva un uzmanību sev pievērsa!!! Nezin cik reizes paši par sevi nobalsoja?