Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: Cauņa palīdz CSKA mazākumā nosargāt 0:0, "Inter" praktiski 1/8 finālā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

B grupa: Cauņa palīdz CSKA mazākumā nosargāt 0:0, "Inter" praktiski 1/8 finālā
Aleksandrs Cauņa
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas B grupas spēlē Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA izbraukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Trabzonas "Trabzonspor", mūsu malējam pussargam iesaistoties cīņā 70. minūtē. Otrajā spēlē "Inter" mājās ar 2:1 apspēlēja "Lille", praktiski nodrošinot vietu 1/8 finālā.

"Trabzonspor" un CSKA pirms šīs spēles punktu skaita ziņā dalīja 2.-3. vietu, un mača uzvarētāja iegūtu lieliskas priekšrocības cīņā par tikšanu 1/8 finālā. Aleksandrs Cauņa atkal palika rezervē, trenerim priekšroku dodot serbam Tošičam (atskaitot viņu, CSKA pamatsastāvā vēl tikai divi ārzemnieki - uzbrukuma spridzekļi Dumbija un Vāgners Lavs). Jau 2. minūtē pēc Dzagojeva piespēles fantastiskā formā esošais Dumbija tika aci pret aci ar vārtsargu, apspēlēja viņu, taču no tukšiem vārtiem paspēja izsist turku aizsargs. Tālāk tik jautri vairs negāja - "Trabzonspor" centās uzbrukt ātri, bet tas sanāca neprecīzi. Tikai 31. minūtē uzbrukuma līderis Jilmazs tika pie brīva sitiena - pa apakšu garām. 1. puslaika trešais un pēdējais bīstamais moments pienāca 43. minūtē - Lavs ar piespēli atrada Dumbiju, kurš šoreiz pamatīgi pievīla, nerealizējot tīru izgājienu viens pret vienu.

Arī līdz nākamajai iespējai bija visai ilgi jāgaida, taču 67. minūtes "Trabzonspor" moments patiešām bija izcils - Alanzinju pa kreiso pusi ierāvās soda laukumā, priekšā vairs bija tikai vārtsargs, taču sitiens iznāca pavājš, Gabulovs tvēra. Uzreiz pēc tam Tošiča vietā 70. minūtē laukumā nāca Cauņa, uzreiz tiekot pie stūra sitiena izpildes. Diemžēl 73. minūtē rezultatīvākais ČL spēlētājs Dumbija nopelnīja otro dzelteno kartīti laukuma vidū, atstājot CSKA mazākumā. Mūsu pussargs savās epizodēs allaž izvēlējās drošāko variantu, nesaasinot uzbrukumu, bet arī ne reizi neatdodot bumbu pretiniekiem. 84. minūtē pēc Cauņas vienkāršas piespēles Lavs bīstami sita no distances - vārtsargs atsita. Savukārt 88. minūtē pēc Cauņas izpildīta patāla soda sitiena ļoti bīstami ar galvu sita Vasilijs Berezuckis, atkal glāba "Trabzonspor" vārtsargs. Labas epizodes Cauņam, tomēr pieliktajā laikā uzvaru varēja izraut turki - pēc stūra sitiena viņi trāpīja pa stabu. Rezultātā gan 0:0, sīva cīņa par 2. vietu turpināsies.

Otrajā grupas spēlē līdere "Inter" savā laukumā spēlēja ar kritiskā situācijā atrodošos "Lille". Itāļu klubs vēl pirms mača izcēlās ar to, ka izlika vecāko sākumsastāvu ČL vēsturē - 31 gads un 318 dienas (pārspēts pilsētas biedru "Milan" rekords). Jau 2. minūtē bīstami uzbruka "Inter", un Milito no neliela attāluma trāpīja pa franču vārtu pārliktni. Turpinājumā ar uzbrukumiem apmainījās abas vienības, bet 18. minūtē pēc Zarates sitiena "Lille" vārtsargs Landro izlaida bumbu caur padusi, un bumba ripoja nedaudz secen uz stūra sitienu. Toties pēc šī stūra sitiena ar galvu precīzs bija Samjuels un 1:0 "Inter" labā! Par Lilles uzbrukumiem var teikt sekojoši - ik pa laikam tas bija draudīgi, taču līdz noslēgumam viesi tā īsti ne reizi netika.

2. puslaika sākumā "Lille" kļūdījās, veidojot aizmuguri, un uzreiz trīs "Inter" futbolisti rāvās uz viesu vārtiem, taču visu sabojāja Milito ar neprecīzu sitienu. Pēc četrām minūtēm līdzīga epizode, un atkal Milito piespēles vietā uzsita pats un vēlreiz slikti, Landro notverot bumbu. "Lille" turpināja riskēt (atkāpties jau nebija kur) un 65. minūtē vēlreiz iekrita, šoreiz nāvējoši. Zaneti veica vieglu reidu, iespēlēja Milito, kurš beidzot savu izdevību izmantoja, trāpot tukšos vārtos - 2:0! "Lille" joprojām nepadevās, frančiem bija daudz stūra sitienu (kopā 13:3 viesu labā!) un pat izdevās atgūt vienus vārtus (iesita uz maiņu uznākušais de Melo), taču ne vairāk. "Inter" uzvarēja ar 2:1 un pierādīja, ka galvenais ir, nevis uzbrukt daudz, bet gan asi - Milānas klubs praktiski ticis 1/8 finālā, kamēr Lillei vajadzēs divas uzvaras (arī Maskavā), lai izrautu 2. vietu.

B grupa, 4. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
"Inter" - "Lille"2:1 (1:0)Samjuels 18'; Milito 65' - de Melo 83'
"Trabzonspor" - CSKA0:0-

B grupas tabula

VKlubsSUNZV.A.P
1.Inter43016:49
2.CSKA41217:55
3.Trabzonspor41212:45
4.Lille40224:62

  +3 [+] [-]

, 2011-11-02 23:41, pirms 13 gadiem
nereāli CSKA paveicās, bet Dumbija rīkojās pilnīgi.. dumji.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-02 23:42, pirms 13 gadiem
Caunam no nakamas speles 100% jaiet sakumsastava, vins nospeleja loti labi, loti, kontroleja labi bumbu, vins ir labaks par Tosicu sobrid, bet visu laiku 60-70min nak laukuma! Ir jalauj vinam no pirmas minutes pedeja Premjerligas spele spelet!
Slēpts komentārs: zefons
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-11-03 01:34, pirms 13 gadiem
zefons rakstīja: Kur labāks?Par ko labāks?Kā ar prātu?Starkov lučšij,skonta čempion!!!
Tu skatījies spēli? Cauņa ļoti smuki pieturēja bumbu un atdeva precīzas piespēles. Beigās vēl free kick uzsita kur bija jābūt pēctam stūrim, bet tiesnesis to neredzēja. Cauņa stabili ir labāks par Tosiču, jo tas frukts vispār neko neparādīja.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-03 10:09, pirms 13 gadiem
MartinsS rakstīja: Tu skatījies spēli? Cauņa ļoti smuki pieturēja bumbu un atdeva precīzas piespēles. Beigās vēl free kick uzsita kur bija jābūt pēctam stūrim, bet tiesnesis to neredzēja. Cauņa stabili ir labāks par Tosiču, jo tas frukts vispār neko neparādīja.
Pilnigi piekritu ,bet Tosics nak no Mu ,bet ''kaut kads Cauna'' no Skonto

     [+] [-]

, 2011-11-03 12:05, pirms 13 gadiem
""Inter" praktiski 1/8 finālā"... ja CSKA un turki uzvar atlikušajās divās spēlēs, tai skaitā katrai pa spēlei ar Inter, tad Inter tik "praktiski" nemaz nav 1/8daļfinālā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-03 19:19, pirms 13 gadiem
lepojamies ar šādiem sportistiem.