Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Par Marešu nesmejies, mums ir divi trīs transfēru piedāvājumi"

Emils Ozerinskis

Verpakovskis: "Par Marešu nesmejies, mums ir divi trīs transfēru piedāvājumi"
Māris Verpakovskis. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Līdz Virslīgas čempionāta noslēgumam palikušas piecas spēļu kārtas. RFS vienībai jācer, ka "Riga" zaudēs kādu no atlikušajiem mačiem pret ārpus Top 3 esošajām komandām, lai varētu ielēkt čempionu vagonā. Latvijas futbola fanātiķis Edmunds Novickis painteresējās pie RFS ģenerāldirektora Māra Verpakovska par gaidāmo piekto Rīgas derbiju un kluba aktualitātēm transfēru tirgū.

Lai saglabātu cerības uz otrā Latvijas čempiontitula izcīnīšanu RFS nedrīkst sezonas atlikušajās spēlēs piedzīvot klupienus. Par to, vai Latvijas kausa finālspēle 25. oktobrī nebūs traucēklis cīņai par zeltu Virslīgā, Māris Verpakovskis saskatīja citu skatpunktu: "Tas, ka kausa finālā spēlēsim pret "Riga", mūs priecē. Tā ir vēl viena laba spēle lieliskā stadionā un labā futbola atmosfērā. Ļoti ceru, ka līdzjutēji sanāks un stadions būs ja ne pilns, tad tuvu tam. Man un mums visiem klubā patīk tā Rīgas derbija atmosfēra. Šogad divi labākie klubi pelnīti tika kausa finālā. Domāju, ka gan mums, gan skatītājiem tas būs saldais ēdiens."

Latvijas izlases visu laiku labāko uzbrucēju Verpakovski sezonas izskaņā satrauc situācija ar RFS spēlētāju traumām: "Diemžēl lazarete sezonas beigās ir papildinājusies. Šogad vēl nav bijusi tāda situācija, ka tik daudz spēlētāji ir traumēti un pat rezervistu soliņu nevaram piepildīt pilnu. Emersonam gaidāma atkārtotā vizīte pie daktera. Nedēļas otrajā pusē būs skaidrs cik ilgi būs jāizlaiž, kad varēs atgriezties un vai šosezon varēs atgriezties. Herdi Prengu neredzēsim līdz izlases pārtraukumam, bet visticamāk redzēsim pēc. Par Sedriku Kuadio izskatās cerīgāk, ka kādā no nākošajām spēlēm viņš varētu būt ierindā."

Aizvadītās vasaras lielākā RFS pāreja bija uzbrukuma līdera Iliča pārcelšanās uz Norvēģijas klubu "Valerenga". Serbs sešās līdz šim aizvadītās spēlēs guvis četrus vārtus, ka Edmundam Novickim deva pamatu jautāt vai par Iliča vārtiem RFS kontā jau sākuši ripot bonusiņi. RFS ģenerāldirektors nosprieda: "Bonusi par Andreja Iliča vārtiem Norvēģijā nav nekādi kosmiskie. Vairāk mums ir svarīgs fakts, ka mums ir bijuši lielie transfēri. Nevarētu teikt, ka Činonso Ofors vai Darko Lemajičs būtu uzspīdējuši savos nākamajos klubos un būtu bijušas tālākas pārdošanas. Mums svarīgi ir redzēt to, ka spēlētājs aiziet no RFS uz augšu un pēc tam tur labi spēlē. Ja viņus pēc tam pārdot tālāk, tad arī mūsu preces nākamajiem potenciālajiem pircējiem to ir svarīgi redzēt. Arī spēlētājiem tā ir motivācija redzēt, ka vari veidot karjeru tālāk arī pēc RFS. Cerams, ka Iličs aizies tālāk uz kādu, cerams, no Top 5 līgām."

"Par Adama Marhijeva potenciālo pāreju problēma ir tā, ka pozīcija nav tā populārākā, lai gan tā ir ļoti svarīga un vērtīga pozīcija. Tāds spēlētājs kā Marhijevs mums ir ļoti vērtīgs, ja ne pats vērtīgākais atradums šosezon. Viņš rāda fantastisku sniegumu. Dīvainā kārtā par viņu pagaidām nekāda interese nav bijusi," izteicās Verpakovskis par vienu no žurnālista prāt labākajiem šīs sezonas Virslīgas spēlētājiem.

"Par Žigu Lipuščeku interese nav apklususi, tā ir visai pastāvīga. Esam ar viņu pagarinājuši līgumu un skatīsimies vai ziemā būs kāds ļoti vērtīgs piedāvājums. Ja tāds būs, tad Lipuščeku atlaidīsim, bet tikai tad, ja tas būs mums vērtīgi, jo viņš ir svarīgs mūsu komandas spēlētājs. Stojanovičam, kurš ir pietiekami tuvu Slovēnijas izlasei, pirms gada uzjautāju cik tālu Žiga ir no Slovēnijas izlases. Viņš teica, ka paplašinātajā kandidātu sarakstā Lipuščeks ir un viņu vēro. Taču jāsaprot, ka Slovēnija ir stipra izlase. Ja Lipuščeks spēlētu kādā spēcīgākā čempionātā, viņa izredzes uzlabotos," par situāciju ar komandas garāko spēlētāju atzīmēja Verpakovskis.

Edmunds Novickis sprieda, ka vecuma dēļ (32 gadi) produktīvais RFS komandas kreisās malas aizsargs diez vai būs ienesīgs pāreju tirgū. Verpakovskis gan norādīja pretējo: "Par Petru Marešu nemaz nesmejies. Par viņu mums starp citu ir bijuši divi trīs labi piedāvājumi, lai viņš atgrieztos Čehijā. Bija gan pirmssezonā, gan vasarā transfēru piedāvājumi. Par Ismaelu Diomandē ir interese. Taču vasarā sapratām, ja atdodam Iliču, tad Diomandē pārdošanu šobrīd nevaram apspriest. Iespējams ziemā atkal būs piedāvājumi. Varu pateikta, ka par viņu interesējās no Amerikas - MLS atkal."

Nākamā spēle RFS vienībai būs 7. oktobrī LNK sporta parkā pret "Audu". Tā būs pēdējā Pārdaugavas komandas spēle pret kādu no Virslīgas tabulas augšējā daļā esošajām komandām. Turnīra izskaņā Viktora Moroza trenētā komanda spēlēs pret četru šobrīd tabulā noslēdzošo vietu īpašniecēm.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-03 10:03, pirms 7 mēnešiem
Rfs transfēru politika, šķiet, atstāj jāņos pašsludinātos audzētājus no Valmieras (vismaz es izvēlētos rfs variantu), viens aspekts, paraksta perspektīvos, pieejamos LV jauniešus un izīrērē, tad skatās kas izšauj - pārdod vai pasauc pie sevis. Tā pat ar jauniem leģionāriem, iespēlē Daugavpili, Tukumā tad pie sevis ja attaisno. Vienīgi rotācija varētu būt lielāka, ja Valmierai par liela, tad Rfs varētu notirgot biki biežāk (varbūt čempiona cīņa spiež).

     [+] [-]

, 2023-10-03 12:11, pirms 7 mēnešiem
Būtu labāk arī jā būtu interese arī par kādu LV spēlētāju savādāk tik par leģiem

  +1 [+] [-]

, 2023-10-03 13:47, pirms 7 mēnešiem
Witslenamitea rakstīja: Būtu labāk arī jā būtu interese arī par kādu LV spēlētāju savādāk tik par leģiem
Droši vien negrib skaļi teikt, jo kāds vietējais (it īpaši jaunais) var par uzpūtīgu princesi pārvērsties.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-03 14:03, pirms 7 mēnešiem
Witslenamitea rakstīja: Būtu labāk arī jā būtu interese arī par kādu LV spēlētāju savādāk tik par leģiem
Leģionāru skaitu palielināja, lai varētu tirgoties ar leģionāriem, jo vietējos reti kādam vajag un no tā nekādu biznesu uztaisīt nevar.

     [+] [-]

, 2023-10-03 15:29, pirms 7 mēnešiem
Witslenamitea rakstīja: Būtu labāk arī jā būtu interese arī par kādu LV spēlētāju savādāk tik par leģiem
Nu J.Ikauniekam bija piedāvājums no Polijas Ekstraklases kluba, bet tie jau nav spējīgi konkurētspējīgu algu maksāt. Tā, ka interese par mūsu spēlētājiem ir - to pašu Černomordiju, bet ir jāsaprot, ka viņi neies spēlēt uz vidusmēra Eiropas līgām, kas nespēj samaksāt krietni vairāk par Riga FC un RFS.