Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai nedēļas grūtākais pārbaudījums Ņujorkā – Svitoļinas aizsardzība

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai nedēļas grūtākais pārbaudījums Ņujorkā – Svitoļinas aizsardzība
Anastasija Sevastova
Foto: AP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 18.) "US Open" 4. kārtas mačā pusnaktī pēc Latvijas laika tiksies ar Ukrainas tenisa līderi Eļinu Svitoļinu (WTA 7.), kurai zaudēja abu vienīgajā iepriekšējā mačā, kad Svitoļina vēl bija otrā simta spēlētāja.

Sevastovai plānotais ceļš uz astotdaļfinālu

Sevastovas pirmo trīs maču posms attīstījās atbilstoši paredzētajam – patīkams ceļš līdz astotdaļfinālam bez iespējām zaudēt kādā no pirmajiem diviem mačiem, bet ar potenciālām grūtībām trešajā. Pēc trim parocīgām tenisistēm, kas spēlē agresīvi un bieži arī ļoti neprecīzi, Anastasijai tikai ceturtajā mačā pretī stāsies turnīra pirmā nepatīkamā sāncense.

Sevastovas rezultāti pirmajās trīs kārtās: 6:2, 2:6, 6:3 pret Donnu Vekiču, 6:3, 6:1 pret Klēru Liu un 4:6, 6:2, 6:1 pret Jekaterinu Makarovu.

Anastasija Vekičai un Liu nevarēja zaudēt tāpēc, ka pret Donnu viņai ir liels psiholoģisks pārsvars 4-0 bilances dēļ, bet 18 gadus vecā Liu vēl nav gatava uzvarēt Sevastovas līmeņa pretinieces. Viņai nav nevienas Top 50 uzvaras. Trešais mačs paredzami bija problemātisks, jo Makarova ir spēcīgāka tenisiste un nedaudz vairāk par setu arī bija labāka, taču ar visu savu milzīgo pieredzi salūza viena neveiksmīga geima dēļ.

Svitoļinai trijās cīņās vienīgais zaudētais sets bija 1. kārtā, kur viņa ar 6:3, 1:6, 6:1 uzvarēja Sačiju Vikeriju. Pēc tam vieglākas uzvaras – 6:2, 6:3 pret Tatjanu Mariju un 6:4, 6:4 pret Cjanu Vanu.

Pirmie mači turnīros mēdz būt grūti neatkarīgi no pretinieces spēka. Svitoļina mačā pret Vikeriju pieļāva 35 nepiespiestās kļūdas, kas viņai ir neraksturīgi daudz pat trīs setu mačiem. Eļina nākamajos divos iznācienos nospēlēja daudz kvalitatīvāk ar attiecīgi 19 un 12 kļūdām.

Šogad līdz ceturtdaļfinālam tikt grūtāk

Sevastovai iepriekšējie divi "US Open" turnīri beidzās ar zaudējumu ceturtdaļfinālā lieliskas aizsardzības īpašniecēm Karolīnai Vozņacki un Slounai Stīvensai. Šogad Ņujorkā viņai pirmā tāda pretiniece ir vienu posmu agrāk. Sevastova veselas un motivētas elites līmeņa aizsardzības spēlētājas vēl nav uzvarējusi.

Pagājušā gada "WTA Elite Trophy" mačs pret Slounu Stīvensu neskaitās, jo viņai tad bija ceļgala savainojums un pēc "US Open" titula iegūšanas niecīga interese par spēlēšanu, sezonas finišā zaudējot sešos mačos pēc kārtas, ieskaitot Sevastovai. Anastasija motivētai Stīvensai pirms dažām nedēļām ar 2:6, 2:6 zaudēja Monreālā.

Sevastovas problēmas pret aizsardzības tenisistēm var dalīt trīs punktos. Pirmkārt, viņai nav tik liela spēka, lai varētu sist cauri pretinieču aizsardzībai. Dažās izspēlēs viņa var uzsist, bet ne ilgos posmos. Otrkārt, tādas tenisistes nemēdz regulāri pieļaut desmitiem nepiespiesto kļūdu un ar četrām kļūdām dāvināt geimus. Protams, tādi geimi gadās, bet ne tik bieži kā mačos pret Sevastovas iecīnītajām agresīvajām spēlētājām. Sevastovai bez liela pretinieču kļūdu daudzuma uzvarēt ir gandrīz neiespējami. Treškārt, viņas ir gudrākas par dauzītāja tipa spēlētājām, tāpēc viņām nerodas panika pret Sevastovas tenisa dažādību, ātrums ļauj tikt klāt sarežģītām bumbiņām.

Dīvaini, bet fakts – pret Svitoļinu labākas izredzes "Grand Slam" turnīros

Ja šodienas mačs notiktu, piemēram, Svitoļinas iecienītajā Romā vai Dubaijā, Sevastovai būtu mazākas izredzes, bet "Grand Slam" līmenī Svitoļina arvien ir mīkla. Viņa uzskatāma par sieviešu tenisa Aleksandru Zverevu. Abi jau uzvarējuši vairākos "Premier"/"Masters" turnīros, bet "Grand Slam" sacensībās pašreizējais maksimums ir ceturtdaļfināls. Gan Svitoļinu, gan it īpaši Zverevu tieši "Grand Slam" ir uzvarēt vieglāk nekā citos turnīros.

Sevastova ar Svitoļinu pirmoreiz tikās 2013. gada februārī māla seguma WTA-125 turnīrā Kolumbijā, kur favorītes statusā tolaik 18 gadus vecajai Svitoļinai zaudēja ar rezultātu 3:6, 6:7(7). Svitoļina tobrīd rangā bija tikai 102. vietā, kas bija viņas rekords. Top 100 debija notika nākamajā nedēļā. Viņa WTA pamatturnīros bija uzvarējusi vienā mačā, kas notika pusotru mēnesi agrāk Šeņdžeņā pret Šaharu Pēru. Starp citu, Eļinai bija ļoti grūts WTA karjeras sākums, uzvarot tikai vienā no pirmajiem 10 mačiem!

Protams, Svitoļina nav tikai aizsardzības tenisu spēlējoša tenisiste un šogad būtiski uzlabojusi darbības uzbrukumā, taču tieši viņas aizsardzības spēles puse Sevastovai radīs vislielākās problēmas, kā jau tas ir vienmēr mačos pret tāda tipa spēlētājām.

Ja Svitoļina tik tīri kā pēdējos divos mačos (19 un 12 kļūdas) spēlēs arī šodien, viņa uzvarēs, jo Anastasijai nav tāda uzbrukuma, lai pati lielā daudzumā varētu iegūt nepieciešamos punktus uzvaras gūšanai. Visas šonedēļ uzvarētās pretinieces palīdzēja ar 30+ nepiespiestajām kļūdām.

Mača statistikas un faktu piezīmes

● Sevastovas sezonas bilance sasniegusi 33-16 un 4-3 "Grand Slam" turnīros.
● Vairs tikai četras uzvaras līdz pagājušās sezonas rekorda atkārtošanai (37-24).
● Šodien uzvara ļautu atkārtot savu labāko rezultātu "Grand Slam" turnīros, kur divreiz sasniegts ceturtdaļfināls. Abas bijušas Ņujorkā (2016-17).
● Latvijas rekords ar trīs "Grand Slam" ceturtdaļfināliem pieder Aļonai Ostapenko.
● 6-18 bilance pret Top 10 spēlētājām un nepatīkams 1-6 pēdējos septiņos mačos, uzvarot tikai parocīgo Jūliju Gērgesu.
● "Grand Slam" līmenī tikai viena Top 10 uzvara (1-3), to gūstot 2016. gadā "US Open" pret Garbinji Mugurusu (#3).
● Šogad tikai divreiz uzvarēta rangā augstāk esoša spēlētāja, abas uzvaras gūstot pret Jūliju Gērgesu.

● Svitoļinai šogad 37-11 bilance, ieskaitot 9-3 "Grand Slam" turnīros, kur labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls Austrālijā.
● Karjeras "Grand Slam" bilance 42-24, ieskaitot 11-6 "US Open".
● Šodien otro reizi spēlēs "US Open 4. kārtas mačā. Pērn viņas aizsardzība nespēja apturēt spēcīgi sitošo Medisonu Kīsu.
● Visos "Grand Slam" 4. kārtas mačos 3-3 bilance.
● Viena no divām Top 10 tenisistēm bez "Grand Slam" pusfinālu pieredzes. Otra ir Karolīna Garsija.
● Bijušais pasaules junioru tenisa pirmais numurs 2010. gadā, kad uzvarēja "French Open" (finālā pieveikta Onsa Žabūra). 2012. gadā sasniedza Vimbldonas finālu (zaudējums Džīnijai Bušārai).
● Karjeras laikā 12 WTA tituli, ieskaitot trīs šogad (Brisbena, Dubaija un Roma).
● 2017. gadā kļuva par pirmo tenisisti, kura vienā sezonā uzvarējusi trijos "Premier 5" turnīros (Dubaija, Roma un Toronto).
● Pēc uzvaras Dubaijā 22 gadu vecumā debitēja WTA ranga Top 10, kur pēc "US Open" noslēguma būs sakrājusi 74 nedēļas, ieskaitot 68 pēc kārtas.
● Rekords rangā ir 3. vieta, viņa ir vienīgā Ukrainas tenisiste, kura sasniegusi desmitnieku.

Bartonei "Grand Slam" debija

Pirmoreiz junioru "Grand Slam" turnīrā spēlēs Eiropas U-16 čempione Kamilla Bartone. 16 gadus vecās tenisistes pretiniece ap 21:00 gaidāmajā mačā būs 18 gadus vecā argentīniete Marija Lurdesa Karla. Bartonei junioru rangā 56. vieta (viena pozīcija zem sava rekorda), bet Karlai 16. vieta. Viņa ir bijusi pirmajā desmitniekā, pagājušā gada novembrī sasniedzot 9. vietu. Karla pirms gada sasniedza "US Open" pusfinālu, kur zaudēja talantīgajai amerikānietei Korijai Gofai.

1 2 3 74 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2018-09-02 10:46, pirms 6 gadiem
Būs grūti, bet uzvarēt var.
Šodien Kamillai Bartonei debija junioru Grand Slam

  +4 [+] [-]

, 2018-09-02 11:21, pirms 6 gadiem
Jābumbojas pacietīgi, lai mačs ilgst kaut 5 h...uzvarēs spītīgākā un to nu Nastjai neatņemt!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-02 11:25, pirms 6 gadiem
Ehhh ...
Kā te Svitoļinas vietā derētu labāk Šarapova pretī.
Nu, ja Anastasija šo paņems, eju kost.

  +8 [+] [-]

, 2018-09-02 11:40, pirms 6 gadiem
autors-Sevastova veselas un motivētas elites līmeņa aizsardzības spēlētājas vēl nav uzvarējusi. "Grand Slam" sacensībās pašreizējais maksimums ir ceturtdaļfināls. Gan Svitoļinu, gan it īpaši Zverevu tieši "Grand Slam" ir uzvarēt vieglāk nekā citos turnīros.Ja Svitoļina tik tīri kā pēdējos divos mačos (19 un 12 kļūdas) spēlēs arī šodien, viņa uzvarēs, jo Anastasijai nav tāda uzbrukuma, lai pati lielā daudzumā varētu iegūt nepieciešamos punktus uzvaras gūšanai

Autors mētājās savos spriedelējumos no viena grāvja otrā,jeb rupji runājot,paklāj salmiņu zem pakaļas ,gadījumā ,ja nu tomēr Sevastova vinnē.Protams būs grūti,bet katrā ziņā Anastasijas teniss ir skatāmāks,nekā Aļonas,lai gan atšķirībā no dažiem šeit SC kadriem,turu īksķus par abām mūsu tenisistēm.Vienīgi Aļonas zaudējumi tracina,jo viņa pati vairāk zaudē ,nekā pretinieces uzvar,toties Sevas zaudējumus var uztvert mierīgāk,jo viņa spēles laikā dara visu,lai uzvarētu.Neizdodās,tad nekā,pretiniece būs bijusi stiprāka.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-02 11:55, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: autors-Sevastova veselas un motivētas elites līmeņa aizsardzības spēlētājas vēl nav uzvarējusi. "Grand Slam" sacensībās pašreizējais maksimums ir ceturtdaļfināls. Gan Svitoļinu, gan it īpaši Zverevu tieši "Grand Slam" ir uzvarēt vieglāk nekā citos turnīros.Ja Svitoļina tik tīri kā pēdējos divos mačos (19 un 12 kļūdas) spēlēs arī šodien, viņa uzvarēs, jo Anastasijai nav tāda uzbrukuma, lai pati lielā daudzumā varētu iegūt nepieciešamos punktus uzvaras gūšanai

Autors mētājās savos spriedelējumos no viena grāvja otrā,jeb rupji runājot,paklāj salmiņu zem pakaļas ,gadījumā ,ja nu tomēr Sevastova vinnē.Protams būs grūti,bet katrā ziņā Anastasijas teniss ir skatāmāks,nekā Aļonas,lai gan atšķirībā no dažiem šeit SC kadriem,turu īksķus par abām mūsu tenisistēm.Vienīgi Aļonas zaudējumi tracina,jo viņa pati vairāk zaudē ,nekā pretinieces uzvar,toties Sevas zaudējumus var uztvert mierīgāk,jo viņa spēles laikā dara visu,lai uzvarētu.Neizdodās,tad nekā,pretiniece būs bijusi stiprāka.
Vispār jau pagāšgad US Openā 1/4 spēle ar Stīvensu bija uz nažiem. Anastasija mača gaitā pat bija tuvāk uzvarai nekā Stīvensa. Un, redzot, ar kādām pretiniecēm Stīvensai pēc tam bija jāspēlē, manuprāt, Anastasija tajā turnīrā bija ļoti tuvu uzvarai GS. Ļoti, ļoti tuvu!

Cita lieta, ka šāds apgalvojums varbīt izklausās dīvaini, jo daudziem Anastasija un uzvara GS neiet kopā. Taču tāds nu ir šā brīža sieviešu teniss. Pie attiecīgas "laivu sastāsanās" GS var paņemt ļoti daudzas.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-02 12:19, pirms 6 gadiem
IMHO - viens no Nastjas ieročiem varētu būt saīsinātie, Svitoļina klasiski bumbojas no gala līnijas. Lai paskraidā.

  +5 [+] [-]

, 2018-09-02 12:31, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Vispār jau pagāšgad US Openā 1/4 spēle ar Stīvensu bija uz nažiem. Anastasija mača gaitā pat bija tuvāk uzvarai nekā Stīvensa. Un, redzot, ar kādām pretiniecēm Stīvensai pēc tam bija jāspēlē, manuprāt, Anastasija tajā turnīrā bija ļoti tuvu uzvarai GS. Ļoti, ļoti tuvu!

Cita lieta, ka šāds apgalvojums varbīt izklausās dīvaini, jo daudziem Anastasija un uzvara GS neiet kopā. Taču tāds nu ir šā brīža sieviešu teniss. Pie attiecīgas "laivu sastāsanās" GS var paņemt ļoti daudzas.
Jā, pēc pagājušā US open tiešām bija tādas sajūtas, ka tur pat tur pat jau tas tituls bija.

Lai Sevai izdodas, griba jau nu vēl nedaudz pasekot līdzi mūsējo gaitām šajā GS.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-02 13:10, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Jā, pēc pagājušā US open tiešām bija tādas sajūtas, ka tur pat tur pat jau tas tituls bija.

Lai Sevai izdodas, griba jau nu vēl nedaudz pasekot līdzi mūsējo gaitām šajā GS.
žēl, ka laikam šo maču ar neredzēšu tiešraidē, jo pat sagaidot sākumu visdrīzāk izrubīšos pēc pusnakts

  +3 [+] [-]

, 2018-09-02 13:19, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Jā, pēc pagājušā US open tiešām bija tādas sajūtas, ka tur pat tur pat jau tas tituls bija.

Lai Sevai izdodas, griba jau nu vēl nedaudz pasekot līdzi mūsējo gaitām šajā GS.
Ļoti Sevai novēlu to GS!
Tieši tāpēc, ka "neiespējamā misija". Tāpēc, ka Liepāja. Tāpēc, ka būtu forši!

     [+] [-]

, 2018-09-02 14:07, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Ļoti Sevai novēlu to GS!
Tieši tāpēc, ka "neiespējamā misija". Tāpēc, ka Liepāja. Tāpēc, ka būtu forši!
Varbūt uzvarēs.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-02 14:55, pirms 6 gadiem
Nu atkal Bērziņa šedevrs " Sevastovai bez liela pretinieču kļūdu daudzuma uzvarēt ir gandrīz neiespējami " !!! Komentāri lieki!

  +3 [+] [-]

, 2018-09-02 15:01, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Ļoti Sevai novēlu to GS!
Tieši tāpēc, ka "neiespējamā misija". Tāpēc, ka Liepāja. Tāpēc, ka būtu forši!
Un galvenokārt jau tāpēc, ka viņas spēles tiešām ir bauda skatīties.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-02 15:35, pirms 6 gadiem
Ostapenko vakar zaudēja. Atlikusi Sevastova.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-02 15:36, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Un galvenokārt jau tāpēc, ka viņas spēles tiešām ir bauda skatīties.
Cerams Liepājniece iepriecinās.

  +5 [+] [-]

, 2018-09-02 16:33, pirms 6 gadiem
Bērziņš kārtējo reizi rakstā izliek visu savu skaudību, 100% vēlējās būt tenisists un pelnīt lielo piķi, bet sanāca.. tenisa apskatnieks kas ar redaktora atļauja gāž savu žulti katrā rakstā par Sevastovu!

Pēc viņa domām Sevastova nav tenisiste, visas uzvaras izcīnītas pret neveselām un nemotivētām spēlētājām.. un tas tiek pieminēts no raksta uz rakstu!

  +2 [+] [-]

, 2018-09-02 17:07, pirms 6 gadiem
Turies, Seva! Būs labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-02 17:43, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Un galvenokārt jau tāpēc, ka viņas spēles tiešām ir bauda skatīties.
Tas pieder pie "tāpēc, ka būtu forši"

     [+] [-]

, 2018-09-02 18:56, pirms 6 gadiem
Sevastova varēja uzvarēt. Ostapenko, Dinamo zaudēja. Kaut kāda melnā zaudējumu sērija.

     [+] [-]

, 2018-09-02 23:33, pirms 6 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Būs grūti, bet uzvarēt var.
Šodien Kamillai Bartonei debija junioru Grand Slam
Bartone sagrāva ar 10. numuru izlikto argentīnieti ar 6:3, 6:2. Lieliska debija.

     [+] [-]

, 2018-09-02 23:38, pirms 6 gadiem
S.Viljamsa tagad ar igaunieti. 6-0 1-2. Eurosport live.

     [+] [-]

, 2018-09-03 00:10, pirms 6 gadiem
Sākas Nastjas spēle: LiveTV / WebPlayer

Kanepi uzvarēja 2.setā 6:4.

     [+] [-]

, 2018-09-03 00:17, pirms 6 gadiem
Labi sākts - ar breiku.

     [+] [-]

, 2018-09-03 00:35, pirms 6 gadiem
Nastja neierasti daudz uzbrūk.

     [+] [-]

, 2018-09-03 00:36, pirms 6 gadiem
Zebests atkal atnācis, tikai jūt līdzi Elīnai.

     [+] [-]

, 2018-09-03 00:48, pirms 6 gadiem
Super, Nastja kontrolē spēli. Pirmais sets pārliecinoši uzvarēts.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-03 00:49, pirms 6 gadiem
Nastja šobrīd spēlē gandrīz perfekti Tulīt arī Eurosport 1 pieslēgsies.

     [+] [-]

, 2018-09-03 00:50, pirms 6 gadiem
Ļoti, ļoti kvalitatīvi. Turam īkšķus par tādu pat turpinājumu

     [+] [-]

, 2018-09-03 00:50, pirms 6 gadiem
Lielisks sets, jāturpina tāpat

     [+] [-]

, 2018-09-03 00:50, pirms 6 gadiem
Pagaidām ļoti labi Seva spēlē!!!

     [+] [-]

, 2018-09-03 00:51, pirms 6 gadiem
Ar komenteetajiem ar kkur ir?

     [+] [-]

, 2018-09-03 00:53, pirms 6 gadiem
2.sets un uzreiz zaudēta serve
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-03 01:01, pirms 6 gadiem
Šo geimu ļoti labi izvilka.

     [+] [-]

, 2018-09-03 01:03, pirms 6 gadiem
Cerams ka uzvarēs setu, gulēt gribas!
1 2 3 74 komentāri