Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Turku treneris kritizē tiesāšanu, Kiriļenko brīdina, ka serbi un latvieši tādas kļūdas nepiedos

Agris Suveizda

Turku treneris kritizē tiesāšanu, Kiriļenko brīdina, ka serbi un latvieši tādas kļūdas nepiedos
Ufuks Seridža
Foto: FIBA.com

Eiropas basketbola čempionāta D grupas saimniece Turcija čempionātu sāka ar neveiksmi galotnē pret Krieviju (73:76). Mājinieku sastāvā ar 28 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un septiņām pārtvertām bumbām izcēlās Džedi Osmans, bet krieviem rezultatīvākie bija Aleksejs Šveds (22 punkti) un Timofejs Mozgovs (20 punkti un deviņas atlēkušās bumbas).

Krievijas izlases galvenais treneris Sergejs Bazarevičs: "Lielu daļu spēles kontrolējām tās gaitu un bijām labāki, taču pretinieku presinga dēļ pieļāvām daudz kļūdu. Turklāt vairākas bija ļoti nevajadzīgas. Varbūt, ka savu darīja nogurums. Piemēram, presinga dēļ nācās ilgu laiku laukumā turēt Hvostovu. Viņš paveica lielu darba apjomu, un laikam nevajadzēja tā darīt, taču spēle ritēja tā, ka viņa palīdzība mums bija ļoti nepieciešama. Tādēļ kāds spēlēja mazāk. Tomēr tas nostrādāja.

Turku presings nepārsteidza, bijām tam gatavojušies, tomēr netikām ar to galā. Zinājām, ka viņi lauzīs spēli, un viņi to arī salauza, ievilka mūs savā basketbolā. Turklāt sapratām, ka spēle nebūs strukturēta. Bija uzdevums atrast līdzsvaru starp organizētību un individuālajām darbībām. Sapratām, ka šādā spēlē Šveds tiks pie savām iespējām. Kopumā tas viss neizskatījās pārāk skaisti, bet skaisti tas arī nevarēja izskatīties. Un nevajadzēja tādēļ krist panikā. Tāpēc arī Kulaginu, Hvostovu un Švedu turējām laukumā ilgāk nekā parasti."

Turcijas izlases galvenais treneris Ufuks Seridža: "Saprotams, esam vīlušies. Otrajā puslaikā spējām izlīdzināt spēli, taču netrāpījām ļoti vienkāršus metienus – tos iemetot, būtu varējuši arī uzvarēt. Piespiedām pretiniekus kļūdīties 22 reizes un pārtvērām 15 bumbas, kas ir ļoti labs rādītājs, tomēr beigās nepalīdzēja arī tas. Diemžēl Semihs [Erdens] un Sinans [Gilers] ir vienīgie pieredzējušie spēlētāji komandā – mums ir talantīgi spēlētāji, taču jauniešiem ir normāli, kad emocijas galotnē ņem virsroku un vienkāršās situācijās tiek pieļautas kļūdas. Vēlētos arī izcelt itāliešu tiesnesi [Manuelu Maconi], kurš nosvilpa vairākas smieklīgas piezīmes. Nesaprotu, kā tādā līmenī viena komanda var mest 40 soda metienus [krievi trāpīja 32 no 40, turki 16 no 23 – A.S.]. Iepriekšējā spēle [starp Serbiju un Latviju] bija asāka, bet tajā nebija tik daudz soda metienu."

Krievijas Basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko: "Manuprāt, šajā spēlē mums bija divas komandas. Pirmajā puslaikā spēlējām teicami, rādījām pieaugušu basketbolu, spēlējām disciplinēti, kontrolējām cīņas gaitu. Protams, ka arī kļūdījāmies, bet kopumā izskatījāmies labi. Bet pēc lielā pārtraukuma daudz kas mainījās. Ko tādu nebiju redzējis sen: ka īsā laika sprīdī sākām zaudēt koncentrēšanos, atdodot bumbu rokās pretiniekam. Turklāt situācijās, kad tas galīgi nebija obligāti. Ar visu to spējām spēli novest līdz loģiskam iznākumam un uzvarēt. Tā, protams, ir laba zīme. Ka komandai ir raksturs, ka tā ir spējīga izvilkt smagu spēli. Tikai serbi un latvieši ko tādu nepiedos. Protams, jācenšas rādīt tādu spēli kā pirmajā puslaikā. Ja mums tas izdosies, viss būs labi."

Izmantotie resursi:
Сергей Базаревич: «Выход Ивлева в стартовой...
Андрей Кириленко: «Здорово, что команда...
Ufuk Sarıca: "Bizim maçta çalınan 40 faulü...
eurohoops.net

  +3 [+] [-]

, 2017-09-02 09:19, pirms 7 gadiem
"Tikai serbi un latvieši ko tādu nepiedos. Protams, jācenšas rādīt tādu spēli kā pirmajā puslaikā. Ja mums tas izdosies, viss būs labi."

Novēlu, lai pret latviešiem neizdodas!

  +5 [+] [-]

, 2017-09-02 09:22, pirms 7 gadiem
Ko tas cirvis turku treneris ņaud par tiesāšanu, minot, ka mūsu spēlē bij mazāk svilpti sodi? Lai paskatās statistiku, kur mēs bijām identiski apdalīti ar svilpšanu, jo sodu skaits ir identisks - 40 meta serbi un tikai 23 mēs...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-02 09:24, pirms 7 gadiem
Būtu tas Ufuks pidrufuks paskatījies statistikas protokolu pirms skaļi raud par sodiem.

     [+] [-]

, 2017-09-02 09:32, pirms 7 gadiem
"Iepriekšējā spēle [starp Serbiju un Latviju] bija asāka, bet tajā nebija tik daudz soda metienu."

Ja man likās ka LV spēlē svilpj par katru sūdu un pieskārienu, tad nez kas bija turku spēlē

  +5 [+] [-]

, 2017-09-02 09:38, pirms 7 gadiem
Tiesāšana tiešām šķiet ir un būs šī čempja liela problēma. Par to jau bij ar uztraukums pirms turnīra.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-02 12:45, pirms 7 gadiem
Un Dāvis vēl bija dusmīgs par Ozola tiesāšanas manieri. Šobrīd izrādās, ka Ozols tikai tiesāja tā kā tiesās šajā čempī. Jāpielāgojas.