Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Džokovičam pēc atpūtas mačs pret Južniju, Čiličs tiksies ar Soku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičam pēc atpūtas mačs pret Južniju, Čiličs tiksies ar Soku
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien "US Open" tenisa turnīrā sāksies 3. kārtas mači vienspēlēs. Vīriešu sacensībās uzmanība diviem mačiem ar iepriekšējo gadu čempionu piedalīšanos. Novaks Džokovičs tiksies ar Mihailu Južniju, bet Marins Čiličs spēkosies ar Džeku Soku.

Džokovičs šonedēļ nospēlējis tikai vienu maču, jo pēc nepārliecinošās uzvaras četros setos pār Ježiju Janoviču tika pie brīvdienas 2. kārtā. Tam par iemeslu bija čeha Jirži Veselija atteikums spēlēt rokas savainojuma dēļ. Tāda pati problēma ir arī Džokovičam.

Uz Džokoviča nespēlēšanu trešdien var raudzīties dažādi – vērtīga atpūta vai spēļu ritma zaudēšana bez iespējām pārbaudīt sava savainojuma stāvokli spēļu režīmā. Nole šodien tiksies ar Ņujorkā divreiz līdz pusfinālam tikušo Mihailu Južniju, kurš šonedēļ, spēlējot savā 14. "US Open", pirmajās divās spēlēs setus nav zaudējis.

Južnijs ir trīs reizes uzvarējis Džokoviču, tiesa, divas no šīm uzvarām bija 2007. gadā, bet pēdējā pirms sešiem gadiem. Zīmīgi, ka abi pēdējo reizi sacentās tieši "US Open", kur Džokovičs 2013. gadā Krievijas tenisistu četros setos pieveica ceturtdaļfinālā – 6:3, 6:2, 2:6, 6:0.

Južnijs Top 10 spēlētājus nav uzvarējis kopš 2014. gada augusta, kad Toronto pieveica Žo-Vilfrīdu Tsongu. Kopš tā laika viņam deviņi zaudējumi pēc kārtas pret ranga pirmā desmitnieka tenisistiem. Tāpat viņš vēl ne reizi (0-12) nav pieveicis ranga līderi, sešas reizes zaudējot Rodžeram Federeram, bet pa divām Džokovičam, Rafaelam Nadalam un Leitonam Hjuitam.

2014. gada čempions Marins Čiličs lūkos revanšēties Džekam Sokam, kuram šovasar viņa mājās vienreiz jau ir zaudējis. Tas notika jūlijā Deivisa kausa spēlē Portlendā. Čiličs pamanījās zaudēt pēc panākumiem pirmajos divos setos – 6:4, 6:3, 3:6, 4:6, 4:6. Čiličs šobrīd sasniedzis astoņu uzvaru sēriju, kurā iekļauta pirmā "Masters 1000" titula izcīnīšana Sinsinati. Marins pēdējos divos gados Ņujorkā ticis vismaz līdz pusfinālam. Soks tikai divreiz (2-16) uzvarējis Top 10 spēlētājus (Čiličs jūlija mača laikā bija 12. vietā) un ne reizi (0-3) to nav izdarījis uz "Grand Slam" skatuves.

Šodienas spēļu programma atrodama šeit. Turnīru rāda abi Eurosport kanāli.