Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Dienas spēle Ņujorkā - Azarenka pret Ivanoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dienas spēle Ņujorkā - Azarenka pret Ivanoviču
Ana Ivanoviča
Foto: AFP/Scanpix

Šodien "US Open" tiks pabeigta 4. kārtas izspēle sieviešu vienspēļu turnīrā, kā arī notiks puse jeb četras 4. kārtas spēles kungu individuālajās sacensībās. Dienas mačs – Viktorija Azarenka pret Anu Ivanoviču.

Vai Ivanoviča gūs pirmo uzvaru pret Azarenku trīs gadu laikā?

Ivanovičai ir divas uzvaras sešos mačos (2-4) pret Azarenku, abas gūstot 2010. gadā. Kopš tā laika Vika bijusi pārāka trīs reizes. Ja pērn Vimbldonā Ana zaudēja ar bezcerīgu 1:6, 0:6, tad pirms mēneša Karlsbādē pret Azarenku cīnījās atzīstami, taču neizmantoja iespējas un zaudēja trīs setos – 0:6, 6:4, 3:6. Piebilstams, ka Azarenka toreiz tikko bija atgriezusies pēc savainojuma un nebija labākajā formā, ko apliecināja zaudējums nākamajā mačā Samantai Stousurai.

Ivanoviča "US Open" 4. kārtu sasniegusi ceturto gadu pēc kārtas un kopumā piekto reizi deviņās piedalīšanās reizēs. Pirms gada Ana tika pat līdz ceturtdaļfinālam, kas bija viņas pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls kopš uzvaras 2008. gadā Parīzē. Bijušajai ranga līderei ar pasaules vadošo tenisistu apspēlēšanu pēdējās sezonās ir milzīgas problēmas. Top 5 pretinieci viņa nav uzveikusi jau vairāk nekā gadu – kopš 2012. gada marta, kad Indianvelsā tika galā ar tobrīd 4. vietā esošo Karolīnu Vozņacki. Top 2 spēlējas Ivanoviča pārspējusi tikai trīs reizes (3-19). Visas uzvaras gūtas 2007. gadā – divreiz pret Mariju Šarapovu un vienreiz pret Svetlanu Kuzņecovu.

Statistika ir Azarenkas pusē, kurai bez šaubām ir arī vairāk ko piedāvāt kortā. Vikai ir gan iespaidīgs uzbrukums, gan ļoti laba aizsardzība. Iepriekšējā kārtā pret Alizē Kornē ranga vicelīdere pamatīgi nomocījās, uzvarot tikai trīs setos. Pati nebija apmierināta ar savu sniegumu, kuru noteikti šodien vajadzēs uzlabot. Anai ir viens no labākajiem "forehand" sitieniem sieviešu tenisā, toties serve ir problemātiska. Tieši zems pirmās serves procents var viņu iegāzt. Zinot to, ka šodienas tikšanās notiks "Grand Slam" mačā, Azarenka būs maksimāli koncentrējusies.

Pārējie trīs šodien paredzētie 4. kārtas mači nav tik glamūri, taču varētu būt pat interesantāki tiem skatītājiem, kuri dažas no tenisistēm varbūt nav redzējuši. Runa ir par Elisoni Riski un Kamilu Džordži, kuras lūkos pirmo reizi tikt "Grand Slam" ceturtdaļfinālā sacenšoties attiecīgi ar Danielu Hantuhovu un Robertu Vinči. Vēl viena spēle kopā savedīs astoņas uzvaras pēc kārtas guvušo Simonu Halepu, kura pirmo reizi centīsies uzveikt Flāviju Pennetu. Itālieta abas uzvaras pret Rumānijas tenisisti guvusi uz māla, ieskaitot šogad Bostādē.

Nadals un Federers uzvaras attālumā no pirmās tikšanās Ņujorkā

Rafaels Nadals ar Rodžeru Federeru ticies 31 reizi (bilance: 21-10), taču apbrīnojami neviena no šīm spēlēm nav notikusi "US Open" turnīrā. Ja abi šodien gūs uzvaras, tad beidzot pirmā spēle Ņujorkā tiks sagaidīta. Rafa spēkosies ar vācieti Filipu Kolšraiberu, pret kuru viņam ir 9-1 bilance. Vienīgais zaudējums pērn Hallē uz zāliena (3:6, 4:6). Nadals Kolšraiberam vienu setu zaudējis visās piecās spēlēs uz "hard" seguma.

Tikmēr Federeram tikšanās ar Rafas tautieti Tomiju Robredo, pret kuru Rodžeram ir perfekts 10-0 rādītājs. Robredo ir spējīgs sagādāt Federeram problēmas, jo par velti neko nevienam nedod. Tiesa, jautājums atklāts par to, cik daudz spēka spānim atlicis. Iepriekšējā mačā pret Danielu Evansu Robredo piemetās krampji. Pret svaigo Federeru, kurš turnīrā vēl nav zaudējis ne seta, ar pustukšu bāku būs grūti.

Laba iespēja karjeras pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu sasniegt ir Milošam Raoničam. Kanādas pirmais numurs tiksies ar Rišāru Gaskē, kuru uzveicis vienīgajā savstarpējā mačā – 7:6(4), 6:3 pirms gada Sinsinati. Gaskē ir drausmīga "Grand Slam" 4. kārtu statistika – francūzis uzvarējis tikai vienu no 16 spēlēm "major" turnīru 4. kārtā. Tas bija 2007. gadā Vimbldonā, kur viņš tika līdz pusfinālam.

Visbeidzot intriģējoša solās būt arī Davida Ferera spēle ar Janko Tipsareviču. Abi pērn tikās vienu posmu vēlāk – ceturtdaļfinālā. Toreiz Ferers uzvarēja dramatiskā piecu setu spēlē ar rezultātu 6:3, 6:7(5), 2:6, 6:3, 7:6(4). Tipsarevičs piektajā setā bija priekšā ar 3:0, izlaida pārsvaru, bet devītajā geimā rīkojās ne pēc sportiskajiem principiem. Ferers pie rezultāta 4:4 ieguva divas breikbumbas, bet realizēt tās viņam neizdevās. Tipsarevičs pēkšņi notēloja kājas savainojumu, paņemot medicīnas pārtraukumu, un tādā veidā izsita spāni no sliedēm. Pēc divām minūtēm Tipsarevičs bija atpakaļ laukumā un skrēja tā it kā nekas nebūtu noticis, viegli noturēja servi. Taisnība tomēr uzvarēja, jo Ferers bija pārāks taibreikā.

Kur skatīties?

Tiešraides tiek piedāvātas no sešiem kortiem – "Ashe", "Armstrong", "Grandstand", kā arī 11., 13. un 17. korta. Turnīru Latvijā translē Eurosport. Tāpat būs pieejamas tiešraides daudzviet internetā. Stabilas, bet par maksu piedāvā Unibet.com. Bezmaksas var atrast šeit.

Pilns astotās dienas spēļu plāns aplūkojams te.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-02 12:26, pirms 11 gadiem
Federera spēli jāpaskatās, Nadāla mačs diemžēl naktī

     [+] [-]

, 2013-09-02 15:09, pirms 11 gadiem
Tipsarevičs- Ferers ielikts mums labā laikā, noteikti jāskatās

     [+] [-]

, 2013-09-02 15:55, pirms 11 gadiem
Janka01 rakstīja: Tipsarevičs- Ferers ielikts mums labā laikā, noteikti jāskatās

vot šitas būs psc mačs domāju, Tipsarevičs bišķiņ atguvies no šitā drausmīgā gada. Emocionāli spēlēja pirmās kārtas, pretī Ferrers bišķi pieklibo uz harda šosezon, bet 4 rakete ir 4 rakete.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja