Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko neveiksme "US Open" debijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ostapenko neveiksme "US Open" debijā
Aļona Ostapenko

Ar zaudējumu 1.kārtā „US Open” junioru vienspēļu turnīrs noslēdzies 15 gadus vecajai Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko. Divos setos ar 3:6, 3:6 viņa piekāpās ukrainietei Viktorijai Luškovai. Turnīrs Aļonai turpināsies ar dubultspēļu sacensībām.

Šogad 15 gadus vecā Ostapenko jau bija startējusi divos junioru „Grand Slam” turnīros – „Australian Open” viņa pārvarēja vienu kārtu vienspēlēs un divas dubultspēlēs, bet Vimbldonā tika pie viena panākuma dubultspēlēs. Šodien bija laiks debijai „US Open”.

Junioru rangā Ostapenko šobrīd ieņem 40.vietu, kas ļāva bez kvalifikācijas tikt pamatturnīrā. Tā 1.kārtā pretiniekos stājās ukrainiete Viktorija Luškova. Lai gan viņa ir gadu vecāka, tomēr rangā atrodas 20 vietas zemāk. Abām tenisistēm šīs dienas spēle bija pirmā savstarpējā.

Cīņas sākums krietni labāks padevās ukrainietei. Izmantojot to, ka Ostapenko pagalam neveicās ar pirmās serves izpildi, Luškova tika pie diviem breikiem un 4:0 pārsvara. Latvijas tenisiste prata saņemties un trīs geimus atspēlēja, tomēr nākamajos divos labāka atkal bija viņas sāncense. Otrajā setā cīņa bija līdzīga – pirmajos septiņos geimos uzvarēja serves izpildītājas, nedodot pretiniecei breika iespējas. Taču 8.geimā Luškova tika pie breika iespējas, ko arī izmantoja. Mirkli vēlāk ukrainiete uzstādīja cīņas galarezultātu – 6:3, 6:3.

„US Open” Aļonai vēl nav galā - viņa piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā. Par pārinieci sarunāta rumāniete Ilka Šorega, bet pretiniekos 1.kārtā būs amerikānietes Karolina Doila un Šalena Šola.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2012 US Open Tennis...

  -2 [+] [-]

, 2012-09-03 07:38, pirms 12 gadiem
Tad kā? Meiču dēvējam kā viņu pa jokam iesaukusi māte nevis tā kā Jeļena Ostapenko reģistrēta WTA?

  +3 [+] [-]

, 2012-09-03 09:22, pirms 12 gadiem
Te nu bija lielā čempione!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja