Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Titulētais Stupelis pieļauj iespēju turpināt karjeru arī pēc šīs sezonas

Titulētais Stupelis pieļauj iespēju turpināt karjeru arī pēc šīs sezonas
Kaspars Stupelis un Gerts Gordejevs. Foto: LaMSF

Četrkārtējais pasaules čempions blakusvāģu motokrosā Kaspars Stupelis pagaidām par karjeras beigām vēl nedomā un ir gatavs startēt arī nākamajā sezonā, jaunākajā podkāsta “Ārpus kadra” epizodē saka sportists. Viņš jau trešo sezonu brauc kopā ar igauni Gertu Gordejevu, ar kuru esot izveidojusies saskanīga sadarbība.

Līdz šim aizvadītajos divos pasaules čempionāta posmos Nīderlandē un Čehijā kantētājs Stupelis kopā ar Gordejevu guvuši attiecīgi 12. un 17. vietu, kas kopvērtējumā liek atrasties necilajā 16. pozīcijā. Nākamais etaps plānots vien pēc Jāņiem.

“Šī brīža rezultāti ir ne tādi, kādi gribētos, bet ir arī pozitīvas iezīmes. Mūsu ātrumā ir franču ekipāža (Kilians Prunjē/Evans Prunjē), ar kuru Čehijā kvalifikācijā sīvi cīnījāmies un bijām gatavi arī apdzīt. Viņiem svētdien pirmajā braucienā bija ceturtā vieta,” savas ekipāžas potenciālu ieskicē Stupelis. “Ja viss būtu salicies, būtu citādāk. Bet ir, kā ir, tāpēc sports ir interesants – pilns ar izaicinājumiem.”

Četrkārtējais čempions gan atzīst, ka goda pjedestāls šobrīd neesot reāli aizsniedzams, jo pasaules čempionātā esot ļoti spēcīga konkurence, un viņa ekipāžai neesot tāda ātruma, lai varētu cīnīties par pirmo trijnieku.

“Igaunijas čempionātā cīnāmies ar Kertu Variku, kurš pasaules čempionātā ir otrais. Pagājušajā nedēļas nogalē kvalifikācijā uzrādījām par viņu ātrāku apļa laiku. Iezīmes ir pareizajā virzienā,” Stupeļa un Gordejeva ekipāžu šajā nedēļas nogalē varēs redzēt Dobelē, kur notiks Latvijas čempionāta posms.

Stupelis šobrīd ir vienīgais Latvijas sportists, kurš šosezon startē pasaules čempionātā, taču, iespējams, tikai pagaidām, jo vasarā debiju tajā varētu piedzīvot dvīņubrāļi Daniels un Bruno Lielbārži. Viņiem drīzumā apritēs vien 16 gadu, bet jauno sportistu attīstībā savu artavu pielicis arī Stupelis.

“Būšu uzbūvējis tiltu pārējiem, un pats varbūt varēšu paiet malā,” nosaka Stupelis, kuram šovasar apritēs 40 gadi. Viņš gan šobrīd nekaļ tālejošus plānus, taču arī par karjeras beigām nedomā.

“Nezinu, cik ilgi vēl kantēšu. Vēl 2019. gadā šķita, ka varbūt tas būs pēdējais gads. Bet parādījās iespēja braukt ar Gertu, salīdzinot ar pārējie gadiem, esmu arī atalgots. Un kāpēc man karjeras beigās to neizmantot un nebaudīt?” vaicā Stupelis. “Šobrīd vairāk izbaudu. Iepriekš visu laiku domāju, ka ir jāuzvar vai jābūt augstās vietās – tas ir diezgan liels spiediens. Tagad ir brīvāk. Ar Gertu saprotam, ka svarīgi, lai joprojām ir prieks. Ja visu laiku sev uzliec spiedienu, bauda pazūd. Mums ir ļoti svarīgi izbaudīt un paņemt no visa labo. Nobraukšu šo gadu, un tad parunāsim ar Gertu. Neticu, ka skriešu uz ārzemēm un braukšu ar kādu citu pilotu. Nekad nesaki nekad, bet neredzu, ka es to atkal varētu darīt.”

Pilnu podkāsta “Ārpus kadra” sarunu ar četrkārtējo pasaules čempionu blakusvāģu motokrosā Stupeli skaties ŠEIT!

  -1 [+] [-]

, 2022-06-02 16:56, pirms 2 gadiem
Kaspars joporojām ir ļoti spēcīgs fiziski, jāatrod labas sadarbības iespējas un mierīgi var turpināt.

     [+] [-]

, 2022-06-02 18:47, pirms 2 gadiem
Dzelzs vecis.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-02 19:29, pirms 2 gadiem
Jā,ja viss kārtībā,lai Gerts Gordejevs brauc un rūpējas par savu miltu maisu,bet...kāds sakars Cēsu pašvaldībai ar 1600 eiro,ko piešķir Stupelim...Stupelis tak nav jaunietis un pilnīgi un galīgi tikai tur tirinās,par ko!
Mums ir pietiekoši daudz jaunatnes par ko rūpēties,bet ne jau par Gerta Gordejeva ekipāžu!
Ķēmi!

  +1 [+] [-]

, 2022-06-02 19:32, pirms 2 gadiem
Gerts Gordejeva motokrosā izskatās pēc klauna,jo braukt viņš nemāk!

     [+] [-]

, 2022-06-02 20:28, pirms 2 gadiem
šitas ir viens nenormālais

     [+] [-]

, 2022-06-02 22:54, pirms 2 gadiem
Visu cieņu Kasparam, lai veicas tomēr pabraukt vēl ar kādu ātrāku pilotu.

     [+] [-]

, 2022-06-03 07:22, pirms 2 gadiem
Varbut jasametas kopa ar basketbolistu J. Blumu. Tas ari nu nekadi negribeja mest mieru