Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Wild" liek cerības uz Gustafsonu, "Bruins" neziņā par Tomasu

"Wild" liek cerības uz Gustafsonu, "Bruins" neziņā par Tomasu
Johans Gustafsons "Lulea" vārtos aizvadītajā sezonā bija pārliecinošs
Foto: Scanpix Sweden

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Minesotas "Wild" vadība parakstījusi līgumu uz trim sezonām ar 20 gadus veco zviedru vārtsargu Johanu Gustafsonu, kurš aizvadīja ļoti labu sezonu Zviedrijas Elites sērijā. Savukārt Bostonas "Bruins" vienība nākamajā sezonā var palikt bez sava pieredzējušā pamatvārtsarga Tima Tomasa.

2010. gada draftā "Wild" izvēlējās Gustafsonu ar 159. kārtas numuru, bet vārtsargs palika Zviedrijā, kur spēlēja "Allsvenskan" jeb otrajā līgā. Šosezon Gustafsons debitēja Elites sērijā "Lulea" rindās un darīja to izcili, tiekot pie piecām sausajām spēlēm pirmajos 20 mačos. Kopumā 2012. gada pasaules U-20 čempions Gustafsons regulārajā sezonā atvairīja 93,2% metienu un vidēji vārtos ielaida tikai 1,68 ripas.

Elites sērijas gada debitanta balvai nominētais Gustafsons Minesotā pievienosies pieredzējušajam somu vārtsargam Niklasam Bakstromam, kurš, starp citu, labi pārvalda zviedru valodu un kuram līgums ar "Wild" ir spēkā vēl uz nākamo sezonu.

Tikmēr Bostonā tiek gaidīts pieredzējušā vārtsarga Tima Tomasa lēmums - 38 gadus vecais hokejists apsver iespēju izlaist nākamo sezonu ģimenes iemeslu dēļ. "Bruins" ģenerālmenedžeris Pīters Čiarelli gan nav īsti skaidrībā par to, vai divkārtējais Vezina balvas ieguvējs (labākais NHL vārtsargs 2009., 2011.) būs ierindā: "Esmu ar viņu runājis, un viņš teica, ka vēlas spēlēt [2014. gada] olimpiādē, tāpēc mēs vēl par šo jautājumu runāsim." Tiesa, Čiarelli uzskata, ka Tomasam ir pietiekami spēcīgi aizstājēji un pirmā numura vietu gatavs ieņemt kā Tūka Rasks, tā arī Antons Hudobins.

Tomass ilgi lauza ceļu uz NHL. 1994. gadā ar 217. numuru Tomasu draftēja Kvebekas "Nordiques"°, taču ilgu laiku nācās spēlēt zemākajās līgās un Eiropā. 28 gadu vecumā Tomass beidzot nonāca NHL, bet par "Bruins" pamatvārtsargu kļuva 32 gadu vecumā. 2011. gada jūnijā Vankūveras olimpiskais vicečempions ASV izlases rindās Tomass aizveda "Bruins" līdz Stenlija kausam un pats saņēma vērtīgākā finālsērijas spēlētāja balvu, 37 gadu vecumā kļūstot par vecāko spēlētāju vēsturē, kurš saņēmis šādu atzinību.

Kas zina, vai arī Gustafsonu, kurš sav debiju NHL varētu piedzīvot jau 20 gadu vecumā, sagaida tik pat spilgta karjera.

Izmantotie resursi:
ESPN


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-02 10:45, pirms 12 gadiem
Raskam tik jadod iespēja , normali nokapās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-02 11:03, pirms 12 gadiem
WILDE1 rakstīja: Ceru, ka TT paliks Lāču sastāvā, jo ļoti šaubos, vai Rasks spētu viņu aizstāt, nemaz nerunājot par Hudobinu.
Rasks spēj viņu aizstāt. Tomass aizvadīja brīnišķīgu sezonu, tad viņi arī ieguva kausu. Tobrīd viņu nespētu aizstāt neviens. 2010.gadā Rasks jau nodemonstrēja, ka viņš var aizstāt Tomasu.
, 2012-06-02 11:28, pirms 12 gadiem
Neviens nevar aizstāt TT you bastards!
, 2012-06-02 12:02, pirms 12 gadiem
Kas tur bija ar TT un rasismu?
, 2012-06-02 12:07, pirms 12 gadiem
Ja TT tagad paņemtu pauzi, tad neatliktu vairāk neviens no Bostonas spēlētājiem, kas man patiktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-02 20:47, pirms 12 gadiem
Pretrunīgi par Tomasu - no vienas puses, savdabīga personība, tuvu 40, atklāts un brīvs cilvēks dara ko grib (piem.atteikšanās iet pie Obamas kad pieņēma Bruins ar kausu), no otras vēl ir šis līguma gads, iepriekš uzņemtās saistības un zināms ka viņam ņemot pauzi, Bruins paliks mīnusā ar 5M cap hitu..

Komandas vadība gan pozitīvi izsakās, saprotoši utt., bet nu no spēlēt negriboša Tomasa jēgas nav.
, 2012-06-03 21:23, pirms 12 gadiem
Nu jau oficiāli - TT izlaiž 12/13 sezonu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-04 22:02, pirms 12 gadiem
Croz rakstīja: Pretrunīgi par Tomasu - no vienas puses, savdabīga personība, tuvu 40, atklāts un brīvs cilvēks dara ko grib (piem.atteikšanās iet pie Obamas kad pieņēma Bruins ar kausu), no otras vēl ir šis līguma gads, iepriekš uzņemtās saistības un zināms ka viņam ņemot pauzi, Bruins paliks mīnusā ar 5M cap hitu..

Komandas vadība gan pozitīvi izsakās, saprotoši utt., bet nu no spēlēt negriboša Tomasa jēgas nav.
CAP HIT tas nekādīgi neietekmē, ja viņš nespēlē... Michael Nylander jau nezin cik gadus karājas CAPS sastāvā ar 5m līgumu... Ja spēlētājs nespēlē, tad viņam atlec kāda 1/5 no tās summas, bet CAP HIT tas neietekmē...
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

Šilovam 21 atvairījums, Millers pēdējā minūtē izrauj ''Canucks'' uzvaru

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā trešo uzvaru svinēja Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas ar 3:2 pārspēja Edmontonas ''Oilers'', sērijā izvirzoties priekšā ar 3-2.
Kolorādo "Avalanche" hokejistu prieks un Tailers Segīns (Nr. 91). Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Kolorādo uzbrukumam otrā elpa un izvairīšanās no izstāšanās

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā pēc divām tukšajām spēlēm atvēries Kolorādo "Avalanche" uzbrukums, 2022. gada turnīra uzvarētājai šorīt Dalasā izrādoties pārākai (5:3) pār "Stars".
Izšķirošo vārtu guvējs Evans Būšārs. Foto: Cody McLachlan/AFP/Scanpix
34

"Canucks" līdz priekšpēdējai minūtei atgūstas no 0:2, taču ielaiž pašā galotnē

Rietumu konferences pusfinālā divu uzvaru pārsvaru neizdevās iegūt Vankūveras "Canucks" vienībai, kura izbraukumā trešajā trešdaļā atspēlējās no 0:2, taču nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida izšķirošo ripu, piekāpjoties (2:3) Edmontonas "Oilers".