Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis pārliecinoši zaudē Kozlovam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis pārliecinoši zaudē Kozlovam
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Miķelis Lībietis (ATP 424.) sezonas pirmajā "Challenger" pamatturnīru spēlē Savannā (Džordžija) ar 3:6, 4:6 zaudēja 19 gadus vecajam ASV tenisistam Stefanam Kozlovam (ATP 144.).

Junioru karjeras laikā par lielu talantu uzskatītais Kozlovs jau 15 gadu vecumā debitēja ATP pamatsacensībās, kad saņēma "wild card" Ņūportā, tur pēdējā setā nenosargājot breika pārsvaru un ar 3:6, 7:6(9), 4:6 zaudējot Mihalam Pšisieznijam.

Kozlovam ATP līmenī ir 3-9 bilance, divas no trim uzvarām gūstot pērn Hertogenbošā, kur viņš apspēlēja Jošihito Nišioku (#117) un Stīvu Džonsonu (#39), tiekot līdz ceturtdaļfinālam, kur zaudējums pret Semu Kveriju (#37). Starp citu, Kozlovam visas trīs ATP uzvaras ir zālāja seguma turnīros, trešo gūstot pērn Ņūportā pret Benjaminu Bekeru (#96).

Kozlovs arvien spiests pārsvarā spēlēt "Challenger" tūrē, kur viņam 47-33 bilance un viens tituls, to izcīnot novembrī Kolumbusā. Viņam vēl arī trīs zaudēti fināli. Skopjē dzimušais Kozlovs savu rekordu rangā sasniedza februārī, kad tika līdz 115. vietai.

Lībietis mačā pret Kozlovu zaudēja jau pirmo serves geimu, kad viņam cīņas otrajā geimā zema pirmās serves precizitāte (40%) kombinācijā ar "forehand" kļūdām liedza novērst breiku. Tas arī bija vienīgais breiks 1. setā.

Miķelis arī 2. seta pirmajā servēšanas reizē nespēja nodrošināt geimu, saskaroties ar tām pašām problēmām, kas viņu piemeklēja iepriekšējā seta sākumā. Šoreiz Lībietis tika nobreikots arī otrajā servēšanas reizē. Atspēlējis trīs breikbumbas, viņš pēc tam zaudēja divus punktus pēc kārtas izgājienos pie tīkla. Vispirms Kozlovam izdevās apvedošais sitiens pa līniju, bet pēc tam Lībietis ceturtās breikbumbas izspēlē kļūdījās ar "serve&volley" gājienu.

Lībietis 2. setā pirmo geimu ieguva tikai pie rezultāta 0:4, turklāt piektajā geimā ar eisu atspēlēta breikbumba. Šajā setā rezultāts būtu bijis 2:6, ja vien Kozlovs spētu ar pirmo piegājienu izservēt setu. Viņam paviršā geimā daudz kļūdu. Zīmīgi, ka Lībietim pie rezultāta 4:5 radās cerības arī uz otrā breika atspēlēšanu, taču Kozlovs, geimu sācis ar divām kļūdām un nokļuvis iedzinējos ar 0:30, vairāk vaļību neatļāvās, uzvarot četrās izspēlēs pēc kārtas un pieliekot punktu mačam.

Lībietim Savannā, kur mači notiek uz zaļā māla seguma, bija sezonas pirmais "Challenger" pamatturnīrs vienspēlēs. Miķelis guva divas uzvaras kvalifikācijā, nopelnot trīs reitinga punktus un 780 dolārus. Lībieša bilance "Challenger" pamatturnīros ir 3-7. Viņam Savannā vēl dubultspēļu sacensības kopā ar ASV tenisistu Maksu Šnuru. Viņi izlikti ar otro numuru un pirmo maču spēlēs rīt.

Spēles statistika

RādītājsLībietisKozlovs
Eisi23
Dubultkļūdas34
1. serves precizitāte54%57%
Iegūtie punkti ar 1. servi23/3323/30
Iegūtie punkti ar 2. servi12/2816/23
Breikpunktu realizācija1/23/8
Visi iegūtie punkti4965