Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pleinics: ''Tiem, kuri ''mīl'' Ventspili, varu pateikt, lai nepriecājas - projekts būs''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pleinics: ''Tiem, kuri ''mīl'' Ventspili, varu pateikt, lai nepriecājas - projekts būs''
Foto: BK Ventspils

BK ''Ventspils'' ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics intervijā portālam ''Sportacentrs.com'' atskatījās uz 2020./2021. gada sezonu un dažādajiem izaicinājumiem, kas nav ļāvuši pēc Jaunā gada demonstrēt labāko basketbolu. Tāpat Pleinics apstiprināja, ka arī turpmāk basketbola komanda Ventspilī būs.

Pirms 2020./2021. gada sezonas finansiālā rocība samazinājās vienai no mūsdienu spēcīgākajai basketbola komandai Latvijā BK ''Ventspils'', kas nokomplektēja sastāvu ar vairākiem gados jauniem basketbolistiem kopā ar pāris pieredzējušiem. Tāpat sastāvam tika piesaistīti divi leģionāri - Kriss Kofijs un Kamerons Rendls, bet sezonas gaitā to pastiprināja Vils Reimens un Edgars Lasenbergs.

Pēc Jaunā gada ''Ventspils'' sniegums pasliktinājies, tai zaudējot vairāk kā uzvarot. Lielāko sezonas zaudējumu Ginta Fogela vadītie basketbolisti piedzīvoja 28. martā, kad ar 44 punktu starpību zaudēja VEF. ''Lai cik dīvaini neizklausītos, ar mikroklimatu komandā viss ir kārtībā. Spēlē pret VEF pirmajā ceturtdaļā neaizgāja metieni un spēlētājiem rokas nolaidās, lai gan tā profesionālā sportā nevajadzētu būt. VEF izbrauca cauri Ventspils zālei. Viņiem viss sanāca, turpretī mums nekas nesanāca. 44 punktu starpība - nav ar ko lepoties, bet tādas spēles gadās,'' par sezonas lielāko zaudējumu pauda ilggadējais ''Ventspils'' ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

''Komplektāciju sezonai uzsākām vēlu. Mūsuprāt, izveidojās laba sinerģija starp pieredzējušajiem un jaunajiem spēlētājiem. Paralēli parakstījām Kofiju un Rendlu. Krisu mēs jau kādu laiku bijām noskatījuši un parakstījām vienu no pirmajiem. Rendls ir spēlējis Latvijā, viņš tajā brīdī bija šeit, viņa sieva ir latviete un piesaistījām viņu uz pārbaudes laiku. Par mērķiem runājot, nekādas dižās cerības nelolojām. Mums bija svarīgi, lai turnīra tabulā nebūtu lejasdaļā. Uzdevums bija iekļūt play-off Latvijas-Igaunijas līgā un šo mērķi esam sasnieguši. Kas attiecas uz rezultatīvo sadaļu, mums nav pamata būt neapmierinātiem. Vai esam apmierināti ar pēc Jaunā gada rādīto sniegumu, gaidot Latvijas izslēgšanas spēles un ''Final6'', tad nē,'' komplektāciju sezonai un tās mērķus ieskicēja Pleinics.

Gada nogalē ''Ventspils'' komandā bija vērojama saslimšana ar Covid-19. Gan Covid-19 vīruss, gan Lasenberga un Reimena pievienošanās, pēc kā notikušas lomu meklēšanas, ir bijuši iemesli pēdējo mēnešu nesekmīgajam sniegumam: ''To jau var paskatīties bilancē pēc Jauna gada. Gada beigās mums bija Covid-19, tad vadošajiem spēlētājiem sākās traumas. Tanī brīdī pievienojām vēl divus spēlētājus - Lasenbergu un Reimenu, pēc kā sākās lomu meklēšanas un pārdalīšanas. Mēs jau smējāmies, ka pēc Covid-19 mums sākās jauna sezona. Sezonas sākumā mums vairākās spēlēs palīdzēja veiksme un pēc tāda puspārsteiguma momenta esam starp trim labākajiem Latvijā, lai gan pēc spēles, iespējams, ne tuvu neesam starp tām.''

''Riņķa dancis ap to pozīciju bija sekojošs. Sezonas sākumā Rendlu mēs paņēmām uz pārbaudes laiku un viņa sniegums pirmajās spēlēs lika mums domāt, ka vajag kaut ko citu. Mēs noslēdzām Lasenbergu ar domu, ka ar Rendlu varbūt pārtrauksim līgumu. Ierodoties Lasenbergam, Rendls sāka spēlēt uzbrukumā un nest savu artavu vairāku uzvaru izcīnīšanā. Tad decembrī Rendls guva traumu, bet Lasenbergs neatnāca tādā līmenī, kādā gaidījām. Ļoti ticu, ka Edgaram labākās spēles vēl priekšā. Es par katru varētu pateikt ko labu un paldies, ka viņi piekrita šeit spēlēt brīdī, kad bijām 50/50 situācijā par dalību šosezon. Esmu ļoti apmierināts ar Krisu Kofiju. Individuāli ne tas spēcīgākais basketbolists, bet ar ļoti lielu sirdi. Strādāju basketbolā jau ilgu laiku un šis ir pirmais cilvēks, pret kuru nav nekādu pretenziju, un visi viņu mīl,'' sezonas rokādes sastāvā un Krisu Kofiju vērtēja ''Ventspils'' ģenerālmenedžeris.

Lai arī situācija nav tā vienkāršākā ar atbalstītāju piesaisti, Ralfs Pleinics apliecināja - basketbola komanda Ventspilī būs arī turpmāk: ''Tiem cilvēkiem, kuri ''mīl'' Ventspili, varu pateikt, lai nepriecājas - projekts būs. Precizēšu nepateikšu, cik konkurētspējīgi būsim. Gribu ticēt, ka, ja saglabāsies Latvijas-Igaunijas līga vai izveidosies kāds cits reģionāls turnīrs, tad mēs pretendēsim uz izslēgšanas spēlēm ar ambīcijām sasniegt kaut ko vairāk.''

Šodien 21:45 skaties jaunāko epizodi ''Sports tuvplānā'', kur ''Ventspils'' ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics plašāk atskatīsies uz ''Ventspils'' basketbola komandas sezonu.