Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Merzļikina "Blue Jackets" beigu daļā izlaiž vadību un sāpīgi piekāpjas čempionei

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Merzļikina "Blue Jackets" beigu daļā izlaiž vadību un sāpīgi piekāpjas čempionei
Elvis Merzļikins atvaira Tampabejas "Lightning" metienu. Foto: Douglas R. Clifford/Zumapress.com/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) piekto neveiksmi pēdējās sešās cīņās piedzīvojusi vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas izbraukumā vēl 55. minūtē atradās priekšgalā, tomēr atlikušajā laikā ielaida divus vārtus pēc kārtas, ar 2:3 piekāpjoties Tampabejas "Lightning". Latvietis atvairīja 31 no pretinieku izdarītajiem 34 metieniem.

Merzļikins devās Kolumbusas sākumsastāvā ceturtajā spēlē pēc kārtas, šajās cīņās piedzīvojot trešo zaudējumu. Kopumā šis viņam bija desmitais zaudējums šosezon aizvadītajās 16 cīņās, kamēr cits "Blue Jackets" vadošais vārtsargs Jonass Korpisalo arī šajā mačā nebija iekļauts pieteikumā nelielas traumas dēļ.

Pirmie vārti spēlē tika gūti 16. minūtē, kad divu vīru pārsvaru laukumā izmantoja Breidens Points, kurš ar pirmo pieskārienu ripu no asa leņķa raidīja Merzļikina sargātajos vārtos. Elvis gan spēja ripu aizķert, tomēr tā cauri vārtsarga padusei iespurdza vārtos. Savukārt nākamo divu periodu vidusdaļā Zaka Verenska un Ērika Robinsona raidījumi ļāva "Blue Jackets" no nelabvēlīga rezultāta 0:1 panākt 2:1 pārsvaru.

Otrās trešdaļas izskaņā gan laukumā bija vērojams strīdīgs moments, kad otrās trešdaļas izskaņā pirmo vārtu autors Points ripu ar spēcīgu šāvienu šķietami raidīja pret vārtu pārliktni, tomēr, kā varēja redzēt video atkārtojumā, tad izrādījās, ka ripa bija paviesojusies Merzļikina sargātajos vārtos. Tiesneši gan oficiāli momentu atkārtojumā necaurskatīja, rezultātam tobrīd saglabājoties 1:1.

Savu devu taisnības par neieskaitīto precīzo metienu "Lightning" gan saņēma, laika posmā no 55. līdz 56. minūtei mājiniekiem 65 sekunžu intervālā atspēlējoties un atgūstot vadību - 3:2. Sākumā ar plaukstas metienu Merzļikinu cauršāva Ross Koltons, bet neilgi pēc tam ātrajā pārejā uzbrukumā Points savā kontā ierakstīja otro precīzo metienu spēlē, kad ripa rikošetā no Merzļikina nūjas ielēca vārtos.

Centrālās divīzijas kopvērtējumā "Lightning" ar 36 spēlēs iegūtiem 52 punktiem atguva līderpozīciju, savukārt "Blue Jackets" ar 36 punktiem 38 cīņās ir sestā. Turpinājumā Kolumbusas vienība veiks nelielu pārbraucienu, lai 4. un 5. aprīlī viesos spēkotos pret divīzijas vicelīderi Floridas "Panthers".

     [+] [-]

, 2021-04-02 06:26, pirms 3 gadiem
Godīgs iznākums.

  -2 [+] [-]

, 2021-04-02 08:03, pirms 3 gadiem
Pirmie vārti Elvja kłūda
Kopumā spēle tīri tā neko, nekas izcils, nekas slikts
Tampa tomēr ir stiprāka komanda

     [+] [-]

, 2021-04-02 08:38, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Pirmie vārti Elvja kłūda
Kopumā spēle tīri tā neko, nekas izcils, nekas slikts
Tampa tomēr ir stiprāka komanda
Neuzskatu ka 5-3 ir vārtsarga kļūda ! Bet nu tuvo malu jāmēģina paņemt !

  +1 [+] [-]

, 2021-04-02 09:12, pirms 3 gadiem
Vienkārši Kolumbusa ir kā otrā Buffalo... Vārtsargs var kaut uz galvas stāvēt, bet uzvaru izvilkt ar aizsardzību, kas pat savos vārtos met, nevar!!

  +2 [+] [-]

, 2021-04-02 09:17, pirms 3 gadiem
Nav vārdu, atkal raksta kaut kāda diletants... “ pēc tam ātrajā pārejā uzbrukumā Points pēc Ondržeja Palāta piespēles no vārtu priekšas savā kontā ierakstīja otro precīzo metienu spēlē” - ņemot vērā, ka neieskaitītos vārtus redzēji, laikam redzēji kā Pionts “no vārtu priekšas guva vārtus” 😂😂😂 Tas jau nekas, ka Points veica piespēli, bet crazy rikošeta rezultātā ripa no aizsarga nūjas ielidoja vārtos, vai ne?

     [+] [-]

, 2021-04-02 09:42, pirms 3 gadiem
Elvim šosezon neveicās spēļu izskaņās

  -2 [+] [-]

, 2021-04-02 10:45, pirms 3 gadiem
Būtu labi ja netiktu plyofos varētu čempī ar Kalniņu uz maiņām stāvēt

     [+] [-]

, 2021-04-02 11:01, pirms 3 gadiem
RobertsR rakstīja: Vienkārši Kolumbusa ir kā otrā Buffalo... Vārtsargs var kaut uz galvas stāvēt, bet uzvaru izvilkt ar aizsardzību, kas pat savos vārtos met, nevar!!
Nepārspīlē, tik traki jau nav Pa retai reizei kādu uzvaru arī izrauj Pie tam vēl ir tādi labi uzbrucēji, kā Laine, kurš ideāli arī aizsardzībā čekingo

     [+] [-]

, 2021-04-02 11:45, pirms 3 gadiem
Pirmie vārti jau nu gan nebija uz Elvi, 3vs5 sitācijā nevar rauties akli virsū uz spēlētāju ar ripu, jo jābūt gatvam arī ātri pārkārtoties, ja seko piespēle.
Ok, otrajos nenospēlēja tik labi pozicionāli kā prasītos, bet tas aŗi bija lielisks metiens, tieši virs kājsarga tālajā stūrī.
Un trešajos paša aizsargs, mēģinot bloķēt piespēli, pielabokja ripu vārtos.

Drīzāk atkal jautājumi aizsardzībai.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-02 12:10, pirms 3 gadiem
Un Elvim atkal 90+ % atvairītie metieni...

  +1 [+] [-]

, 2021-04-02 13:38, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Būtu labi ja netiktu plyofos varētu čempī ar Kalniņu uz maiņām stāvēt
noņem ģinamas kepku no acīm.
ja Elvis būs PČ, tad viņš būs izteikts pirmais vārtsargs.
pārējiem tiks iedotas 2-3 spēles, kas ir sapārotas.
pie Hārtlija Elvis vienmēr bijis pirmais numurs ar 5-6 spēlēm PČ un nekas tāds nav noticis, lai kaut kas mainītos!
kaut kādi keponi tik var domāt, lai tagad būtu savādāk!

  -2 [+] [-]

, 2021-04-02 14:20, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Būtu labi ja netiktu plyofos varētu čempī ar Kalniņu uz maiņām stāvēt
Kalniņš nekad pie Boba nedalīs spēles laiku, ja būs arī Elvis. Bobs pats ir teicis, ka ja GK ir zem 1,90 augums, tad labāk vispār spēlēt ar tukšiem vārtiem.