Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža treneris Kleins: "Satraukušies bijām visi, jo atbildība bija liela"

Brieža treneris Kleins: "Satraukušies bijām visi, jo atbildība bija liela"
Sandis Kleins un Mairis Briedis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas labākā boksera Maira Brieža treneris Sandis Kleins pēc WBC un IBO čempiona jostu izcīnīšanas sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka sagatavošanās posmā paveiktais apjoma darbs ļāva pārvarēt grūtības cīņas vidū un atgūt otro elpu, lai atkal kāpinātu tempu. Treneris norāda, ka Marko Huks šai cīņai bija labi sagatavojies un prata arī pārsteigt, tomēr Mairis neļāva pretiniekam neko izdarīt.

- Kāda bija taktika? Mairis pēc cīņas atzina, ka ne viss izdevās, jo Huks ir labs bokseris un aizvadīja labu cīņu.
- Cīņa bija ļoti nopietna un atbildīga. Arī Huks tai bija gatavojies ļoti nopietni un darīja lietas, kuras pirms tam nebija darījis. Viņš vairāk mēģināja boksēt, centās Mairi nogurdināt. Viņa „stūris” mudināju viņu iet virsū. Domāju, ka tāds bija viņu plāns – panākt, lai Mairis nogurst. Mūsu plānu Mairis daļēji izpildīja. Mērķis bija strādāt caur korpusu, nepalikt viņam priekšā un aizvadīt pasaules līmeņa cīņu, kāda tā, pateicoties Mairim, arī bija. Huks neko jaunu nedarīja. Cīņa izskatījās tik ātra un laba tikai pateicoties Mairim, jo viņš visu laiku kustējās un mēģināja boksēt. Turpretī Huks vairāk mēģināja cīnīties, nevis boksēties. Arī tiesnesis Džejs Nedijs bija viņa pusē, jo Mairis pretiniekam nesita pa pakausi, kamēr Huks to darīja, bet aizrādījumus gandrīz nesaņēma. Huks bija mājas bokseris un viss tika darīts viņam par labu. Sākot ar brīfinga cimdiem un beidzot ar beņķi, kas mums tika iedots ringā. No tā laukā slējās nagla. Nācās samainīt.

- Ar kaut ko tādu sastapāties pirmoreiz?
- Vācieši sākumā izskatījās ļoti laipni, bet, kad aizgāja līdz nopietnām lietām, tad bija pavisam citādāk. Arī par ringu īsti netikām skaidrībā. Likās, ka bija uztaisīts pamīksts. Bet, varbūt pie vainas bija Huka taktika. Viņam daudz kas nesanāca un, paskatoties tiesnešu lapiņas, viņu visu laiku dzina uz priekšu.

- Vai Huks ar kaut ko tomēr pārsteidza?
- Huks pārsteidza. Viņš smuki ar maziem nirieniem gāja nost no Maira sitieniem no sāna. Tāpat viņš ļoti maz uzbruka ar labo roku, ko iepriekšējās cīņās bija daudz darījis. Acīmredzot jaunais treneris bija kaut ko pamainījis. Viņš mēģināja arī sist Mairim apkerkotus, ko pirms tam bija maz pielietojis. Taču daudz kas viņam nesanāca, jo mums bija plāns kustēties no tuvcīņas aiz viņa pleca, nepalikt priekšā, lai viņš nevarētu strādāt savas daudzās sērijas. Mairis plānu daļēji izpildīja, pa korpusu strādāja ļoti daudz, jo īpaši, pēdējos raundos. Protams, kaut kas netika izdarīts, bet tā ir čempionu cīņa, liela atbildība. Tā ir vienreizēja iespēja. Mēs saprotam, ka esam maza valsts, un tāda iespēja mums ir varbūt vienreiz dzīvē. Turklāt sākumā bija izsludināts, ka cīņa būs par pagaidu titulu, tomēr beigās izrādījās, ka par pilntiesīgu čempiona titulu. Tas arī mazliet nospēlēja uz Mairi. Bet galvenais, ka ir rezultāts – mēs esam čempioni. Atbalsts bija kā „Arēnā Rīga”, pat nelikās, ka esam Dortmundē. Jūtām arī to atbalstu, kuri sēdēja mājās pie televizora ekrāniem.

- Vai tu juti, ka Mairis pirms šīs cīņas bija vairāk satraucies nekā iepriekš? Ažiotāža bija liela, virsraksti par svarīgāko cīņu Latvijas boksa vēsturē ir liels slogs.
- Patiesībā visi bijām satraukušies, ne tikai viens Mairis. Bija uztraukums, mandrāža. Liela atbildības sajūta, jo cīnījāmies par pilntiesīgu čempiona titulu. Hukam tomēr ir liela pieredze. Varbūt viņš nedara neko jaunu, taču viņš ir zaldātiņš. Cīnītājs, kurš nekad nepadosies. Preses konferencē pēc cīņas viņš atzina, ka Mairis ir viens no smagākajiem pretiniekiem viņa karjerā. Mairis esot labi boksējies, nav ļāvis neko izdarīt.

- Pēc otrā raunda teici Mairim, ka ceturtajā raundā viņš būs mūsu. Ko tu tobrīd ar to biji domājis?
- Nezinu kāpēc, bet Hukam tobrīd pēkšņi sāka palikt grūti. Pirmajos raundos bija ļoti augsts temps. Bijām mainījuši taktiku, no pirmā raunda boksējām ļoti uzmanīgi. Mairim bija uzdevums turēt rokas augšā pavisam citādāk, neiet atpakaļ. Kāpinājām tempu. Domājām, ka viņš varētu sākt lūzt, tā arī likās, ka viņš sāk lūzt. Tomēr beigās izrādījās, ka tā nebija. Viņš bija labi gatavojies un ielūza vēlāk, ap astoto devīto raundu, lai gan iepriekš likās, ka tam jānotiek ātrāk. Tobrīd Mairis viņam bija labi trāpījis un Huks sāka „peldēt”. Domāju, ka varam turpināt ar svaigiem spēkiem uzbrukumu. Vēl jāņem vērā, ka trešajā raundā Huks mazliet notēloja, ka dabūjis sitienu un aizpeld, taču tad pēkšņi no lejas pozīcijas sāka uzbrukt. Viņš bija atstrādājis kontruzbrukumus. Mairis uzbruka, bet Huks acumirklī atbildēja ar savu uzbrukumu. Salīdzinot ar Durodolu, Huks ir krietni labāk apmācīts bokseris. Viņš sita pa pakausi, kur tiesnesis to neredz. Huks vienkārši bija gudrāks bokseris. Tāpēc Mairis vairākos momentos, kuros varēja riskēt, tomēr nolēma iepauzēt. Huks bieži vien ir ļoti neprognozējams, viņš var pēkšņi sākt skriet virsū, tāpēc centāmies no viņa turēties izstieptas rokas attālumā.

- Cīņas vidū radās iespaids, ka Mairis ir piekusis, turpretī Huks sāk atdzīvoties…
- Tā bija, Mairis bija mazliet piekusis. Taču septītā raunda beigās atkal atnāca vaļā un astotajā raundā jau viss bija kārtībā, sākām kāpināt tempu. Arī Huks, apzinoties, ka zaudē, vairāk gāja virsū un sita pa pakausi, tādēļ Mairim visu laiku sanāca viņu apturēt. Mairis gribēja boksēt, bet Huks gribēja vienkārši pieiet tuvu klāt un sākt sist, jo no distances viņš neko nevarēja izdarīt. Tādēļ Mairim bija jāpaveic trīsreiz lielāks darbs un pēc pirmajiem aktīvajiem raundiem viņš nedaudz ieplīsa. Taču gatavošanās posmā bija paveikts labs apjoms, organisms jau bija pieradis pie lielām slodzēm, tāpēc spēja adaptēties un iegūt otro elpu.

- Pēdējā raundā tu teici, lai Mairis neiet virsū Hukam, taču viņš to darīja un izlaida dažus sitienus. Vai tā bija Maira kļūda?
- Jā, tas bija nevajadzīgi. Pēdējā minūtē nevajadzēja kauties, vajadzēja Huku mierīgi paķert.

- Kā Mairim ar veselību? Pēc cīņas esat devušies uz slimnīcu? Bijušas pat aizdomas par lauztu ribu.
- Nē, viss ir normāli. Bijām pie ārsta, nekas nav lauzts. Ir maza problēmiņa, bet nekas nopietns, lai par to satrauktos. Starp ribām ir saspiests nervs. Viņš izlaida sitienu no apakšas pa ribām, tādēļ nervs tika mazliet iespiests. Domājām, ka būs kaut kas nopietnāks, bet veicām visu izmeklējumus un, par laimi, viss ir super. Vienubrīd gan sāpēs nelaida vaļā un likās, ka varētu būt lauztas ribas. Kādu laiku pasāpēs, bet nekas nopietns.

- Kā esat gulējuši šonakt? Vai ir sanācis kaut mazliet atpūsties?
- Slimnīcā pavadījām kādas trīs stundas, bija arī dopinga kontrole. Aptuveni trijos naktī bijām viesnīcā. Mairis atpūtās, bet es vēlreiz noskatījos cīņu, lai saprastu, kā izskatījās no malas. Tā bija pasaules līmeņa cīņa, raundi pagāja nemanot. Domāju, ka esam parādījuši – varam boksēt pasaules līmenī. Man pašam cīņa patika, teikšu godīgi. Cīņa bija interesanta, visu laiku kaut kas notika, nebija garlaicīgi. Mairis uzņēmās cīņu kontrolēt, tāpēc viņa bija jāstrādā dubultīgi. Tieši tāpēc viņš mazliet ielūza. Bet viss ir labi. Galvenais, ka esam čempioni.

- Ko čempioniem šobrīd visvairāk gribas?
- Vienkārši atpūsties. Visa nedēļa bija ļoti piesātināta. Bija dažādi sīkumiņi, kas padarīja darbu vēl grūtāku. Piemēram, tika pamainīts laiks. Ieradāmies četrdesmit minūtes par agru, bet Huks jau zināja par laika maiņu un ieradās laicīgi. Šādas tādas viltības. Viss tika darīts par labu mājinieku bokserim.

- Un, ko nozīmēja atteikšanās no organizatoru piedāvātās viesnīcas. Vai tiešām baidījāties, ka Mairis tiks saindēts?
- Labāk tomēr bija tur neko neņemt. Visi jau saka, ka „nē, nē, viss būs kārtībā”. Bet nekad neko nevar zināt. Labāk būt piesardzīgam. Vācijā bijis daudz gadījumu, pēc tam bokseri pat ir tiesājušies...

  +2 [+] [-]

, 2017-04-02 12:20, pirms 7 gadiem
iespējamais nākamais pretinieks M.Briedim varētu būt 20.maija cīņas D.Kudrjašovs-O.Durodola uzvarētājs

 +18 [+] [-]

, 2017-04-02 12:21, pirms 7 gadiem
superanalīze

 +25 [+] [-]

, 2017-04-02 12:23, pirms 7 gadiem
Laba intervija!

  +2 [+] [-]

, 2017-04-02 12:23, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: iespējamais nākamais pretinieks M.Briedim varētu būt 20.maija cīņas D.Kudrjašovs-O.Durodola uzvarētājs
tik pat labi varētu mēģināt uzorganizēt cīņu par vēl kādu titulu,piemēram, par WBO pret Usiku vai,piemēram, par IBF pret Gasijevu. Šie arī būtu supermači.

 +15 [+] [-]

, 2017-04-02 12:29, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: tik pat labi varētu mēģināt uzorganizēt cīņu par vēl kādu titulu,piemēram, par WBO pret Usiku vai,piemēram, par IBF pret Gasijevu. Šie arī būtu supermači.
Usiks bīstams, var arī zaudēt. Te tagad tomēr taktiski jāizvēlas nākamais pretinieks (t.i. ja būs iespējas diktēt kaut mazliet, bet savus noteikumus) tāds, lai vismaz 1-2 cīņas varētu noturēties pie jostām, un tad teiksim 2018. gadā bliezt kādu super cīņu ar kādu no top-top večiem, par lielo peso.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-02 12:29, pirms 7 gadiem
jā, bet ļoti liela nozīme to W vadībām, kas var likt čempioniem cīnīties ar jau zināmo atlases cīņu uzvarētājiem. protams viņi rēķina arī kur ievākt lielāku procentu no $.

 +16 [+] [-]

, 2017-04-02 12:36, pirms 7 gadiem
Malači, ar lielu darbu izcīnija šo jostu. Tagad darbs Maira aģentam.. Tagad pēc visiem loģikas likumiem sarunāt labas cīņas būtu jābūt vieglāk.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-02 12:37, pirms 7 gadiem
Par $ vairs nebūs jāuztraucas, tagad vajag domāt par sportisko sasniegumu izplešanu

  -1 [+] [-]

, 2017-04-02 12:48, pirms 7 gadiem
Vēl 1-2 cīņas un tad jāsāk pelnīt.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-02 12:48, pirms 7 gadiem
kādas prognozes par laiku - vasaru droši izlaiž, kāds oktobris/novembris?

     [+] [-]

, 2017-04-02 12:58, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: iespējamais nākamais pretinieks M.Briedim varētu būt 20.maija cīņas D.Kudrjašovs-O.Durodola uzvarētājs
nu nez vai tik ātri nākošā cīņa notis

  +6 [+] [-]

, 2017-04-02 13:06, pirms 7 gadiem
Mairis liels sportists un cilvēks,lepojamies ar tevi!Neskatoties uz pretinieka netīro cīņu Mairis noturējās un neatbildēja ar sitieniem pa pakausi!Tāds boksa bruņenieks!Noteikti ieguva ar to simpātijas visā pasaulē boksa cienītāju vidū.

 +18 [+] [-]

, 2017-04-02 13:08, pirms 7 gadiem
Laba analīze bez lielīšanās, ļoti patika. Malači veči tā tik turēt!

  +7 [+] [-]

, 2017-04-02 13:34, pirms 7 gadiem
Sita jau sita arī Mairis pa pakausi. Bet, protams, tikai atbildot Hukam, lai parādītu, ka viņš arī tā var. Protams, ne bija ne tuvu tik netīri (kā Huks, kurš vairākas reizes ar elkoni pat sita).

Pārsvarā gan tikai pabakstīja maigi, lai parādītu, ka arī tā varētu izdarīt, ja nolaistos līdz Huka līmenim.

Lai nu kā, ļoti labu cīņu Mairis aizvadīja un godam iekaroja vēl vairāk fanus visā pasaulē! Prieks un lepnums par Mairi!

 +16 [+] [-]

, 2017-04-02 13:49, pirms 7 gadiem
Ja Huks ieradīsies ar čemodānu, kurš ir sešu nullīšu svarā, būs revanša mačš. Kā jau zināms, visu izšķir nauda, bet nu ir tas brīdis, ka pēdējais vārds ir aiz Maira. Neizsakāms prieks par Maira komandas neticamo ceļojumu pēc titula. Kā mēs tomēr esam izlutināti ar talantiem un to dāvanām visai nācijai - Briedis, Jonass, Porziņģis, Dukurs, Melbārdis... Un tā varētu saukt vēl un vēl. Un tie ir tikai sportisti.
Mairi, paldies par šo brīnumu! Prozit!

  +8 [+] [-]

, 2017-04-02 15:00, pirms 7 gadiem
vispar baigi patik maira blice,visi liekas taadi draudzigi,nav lecigi,pozitivi cilveki,nu un pats cempions protams ari,patriots,sakarigs calis,normalas intervijas,bez nekadas leksanas u.t.t

  +1 [+] [-]

, 2017-04-02 15:09, pirms 7 gadiem
Kaut kur ir arī Huka komandas komentāri pēc cīņas?

  -2 [+] [-]

, 2017-04-02 16:44, pirms 7 gadiem
xxx777 rakstīja: vispar baigi patik maira blice,visi liekas taadi draudzigi,nav lecigi,pozitivi cilveki,nu un pats cempions protams ari,patriots,sakarigs calis,normalas intervijas,bez nekadas leksanas u.t.t
sliktākais ka visi tavi nosauktie, izņemot Melbārdi un KP, ir vienā eksemplārā un nav zināms kad piedzīvosim otru tādu pašu talantu

  +1 [+] [-]

, 2017-04-02 17:01, pirms 7 gadiem
xxx777 rakstīja: vispar baigi patik maira blice,visi liekas taadi draudzigi,nav lecigi,pozitivi cilveki,nu un pats cempions protams ari,patriots,sakarigs calis,normalas intervijas,bez nekadas leksanas u.t.t
Pilnīgi piekrītu. Un droši vien tas ir iemesls, kāpēc Mairis un pārējā komanda nekad nerunā trash talk, lai uzkurinātu auditoriju. Tas ir zem viņu goda. Malači! Visu cieņu!

  +2 [+] [-]

, 2017-04-02 18:28, pirms 7 gadiem
visu izskir mazas nianses, fiziski mairis bija labi gatavs neskatoties uz to, mairim nebija zinams priekslaicigi cinas norises laiks uz kuru sagatavot maksimalo fizisko sagatavotibu. No cinjas neprofesionali vertejot liels pluss mairim bija huka galvas satversana zem paduses suucot laukaa speekus kamer sis tur tirinas. Principaa Huks paradija ielu cikstonja sniegumu - sitieni no muguras ar elkoni - atstaja loti netiru iespaidu un par pasakuma organizetibu, ja sadi izgajieni iziet cauri. Kur jau iet runa par naudu, tur cucibas ir norma un to jau var nosaukt par biznesu - attiecibaa uz organizatorisko pusi. Mairis bija fiziski galvas tiesu augstaks un izgaja cauri, arii profesionals sniegums.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-02 20:48, pirms 7 gadiem
nordicboy rakstīja: Mairis ir mežāzis un pats arī esmu mežāzis un labākie boskeri ir mežāži. Roy jones Jr, Ali, Frazier, Foreman. Turklāt vārdam un uzvārdam arī ir nozīme. Mairim ir uzvārds Briedis un tas ir dubūlts spēks. Vēlie mežāži ir ļoti nepiekāpīgi un mērķtiecīgi viņos ir spēks un to var novērot cīņās. Oļegs Znaroks, Raitis Ivanāns, Shane Carwin. Good luck Mairi zvaizgnes nemelo!
NEvajag te šitādu bullshitu gvelzt, Taisons, piemēram, bija vēzis.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-02 21:08, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: NEvajag te šitādu bullshitu gvelzt, Taisons, piemēram, bija vēzis.
Taisons? Taisons tika seksuāli izmantots no dominanta un pats to ir atzinis. Tādi kā Taisons mīt amerikas cietumos un tur viņiem ir vieta.

     [+] [-]

, 2017-04-02 21:33, pirms 7 gadiem
nordicboy rakstīja: Taisons? Taisons tika seksuāli izmantots no dominanta un pats to ir atzinis. Tādi kā Taisons mīt amerikas cietumos un tur viņiem ir vieta.
Skaidrs, tu esi kārtējais idiots, kuram saprašana par boksu ir pielīdzināma nullei. Tev vieta ir trakomājā, astrolog. Seksuāli izmantots, nē nu, tu tiešām esi lielākais cirvis šķūnī.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-02 21:35, pirms 7 gadiem
Mairis ir mežāzis un pats arī esmu mežāzis un labākie boskeri ir mežāži. Roy jones Jr, Ali, Frazier, Foreman. Turklāt vārdam un uzvārdam arī ir nozīme. Mairim ir uzvārds Briedis un tas ir dubūlts spēks. Vēlie mežāži ir ļoti nepiekāpīgi un mērķtiecīgi viņos ir spēks un to var novērot cīņās. Oļegs Znaroks, Raitis Ivanāns, Shane Carwin. Good luck Mairi zvaizgnes nemelo!

     [+] [-]

, 2017-04-02 21:37, pirms 7 gadiem
nordicboy rakstīja: Mairis ir mežāzis un pats arī esmu mežāzis un labākie boskeri ir mežāži. Roy jones Jr, Ali, Frazier, Foreman. Turklāt vārdam un uzvārdam arī ir nozīme. Mairim ir uzvārds Briedis un tas ir dubūlts spēks. Vēlie mežāži ir ļoti nepiekāpīgi un mērķtiecīgi viņos ir spēks un to var novērot cīņās. Oļegs Znaroks, Raitis Ivanāns, Shane Carwin. Good luck Mairi zvaizgnes nemelo!
Karoč, es tevi bloķēju, aizej pafantazē vēl par ''dominantiem'' gej.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-02 22:30, pirms 7 gadiem
Mairis malacis, var saprast arī viņu, it īpaši pēdējā 12 reizes izskaņā, gribēja viņš viņu atstāt uz letes kā nocenotu gaļas gabalu. Prieks ka nav nekas nopietns, paldies Tev Mairi par labu boksa maču.
#parTīruBOKSU
#LATVIJA

  -1 [+] [-]

, 2017-04-03 05:46, pirms 7 gadiem
Jauzteic ir Sandis Kleins, kas iegūldīja daļu no sevis lai tas notiktu, Sandis ir dvēselisks cilvēks un ir patīkami skatīties kāda jauna latviska komanda ir kopā savākusies. Bet protams ir tādi kuriem tas nav svarīgi un viņi paši labi zin par to, bet sīkāk neiedziļināšos. Reāli pat neiepazīstoties ar Sanda biogrāfiju varēja redzēt ka viņš ir fitnesa speciālists to ļoti labi var redzēt pēc viņa informācijas, no Sanda nāk ļoti latviska un inteliģenta informācija pilnīgs pretstats kāda ir krievijas sportistiem un viņu treneriem. Vēl neesmu saticis nevienu kas prastu novērtēt tādā veidā visu, jo viņi nezin kas ir informācija, cilvēks sevī ietver visu informāciju un tai skaitā dvēseli. Ja treneris izkatās pēc veca komunista tad viņš aplipina ar to savu informāciju savu audzēkni un visu to struktūru. Var labi redzēt kāda katram ir informācija. No ļoti daudziem nāk ārā pretīga informācija jo tādas ir viņu būtības un dvēseles. Ja jūtat diskomfortu ka ar tādiem nevajag uzturēties kopā tad labāk to nevajag darīt. Bieži ir tādi kuri rij to kamolu nost un iet pret sevi tā ir milzigākā kļūda. Kas ir informācija un kūltūra un vismaz tas virziens to parāda Lewis Cultural Types, attēls links: imageshack.com

     [+] [-]

, 2017-04-03 09:24, pirms 7 gadiem
Pieļauju, ka rakstīji man, klaun, tad lūk - ''Slēpts komentārs: nordicboy''
Kā jau teicu, ej pafantazē ko vairāk, astrolog.

     [+] [-]

, 2017-04-03 12:46, pirms 7 gadiem
Arī Huks tai bija gatavojies ļoti nopietni un darīja lietas, kuras pirms tam nebija darījis.
Nedaudz vēlāk, jau - Huks neko jaunu nedarīja.