Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Dāmu futbola izlase dodas uz PK kvalifikācijas cīņām Maltā

Jānis Celmiņš

Dāmu futbola izlase dodas uz PK kvalifikācijas cīņām Maltā
Latvijas izlases galvenais treneris Didzis Matīss
Foto: lff.lv

Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase otrdien, 2.aprīlī dosies uz 2015.gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīru, kas laika posmā no 4. – 9. aprīlim risināsies Maltā. Latvijas izlases pretinieces cīņā par iekļūšanu sacensību kvalifikācijas pamatturnīrā būs Luksemburgas, Maltas un Albānijas futbolistes.

Gatavošanos sezonas svarīgākajam turnīram Latvijas sieviešu futbola izlases kandidātes uzsāka 4.janvārī, katru nedēļas nogali aizvadot regulārus treniņus un pārbaudes spēles Rīgā. Šajā laikā Latvijas izlase tikās gan ar Lietuvas, gan ar Igaunijas vadošajām komandām un izlasēm, kā arī vienu reizi tika aizvadīta treniņspēle pret JDFS „Alberts” zēnu komandu. Valstsvienības izsauktajā oficiālajā spēlētāju sarakstā gaidāmajam turnīram galvenais treneris Didzis Matīss iekļāvis 18 futbolistes.

Latvijas izlase vienā grupā ar Luksemburgu, Albāniju un Maltu

„Mūs sagaida trīs grūtas spēles. Esam veikuši lielu darbu pretinieku analīzē, pētījām komandu iepriekšējo spēļu video ierakstus. Divi pretinieki ir labi zināmi. Pret Luksemburgas izlasi spēlējām iepriekšējā UEFA mini turnīrā Maķedonijā. Lai arī toreiz diemžēl zaudējām šai komandai, tomēr spēles likteni varēja izšķirt vieni vārti par labu vienai vai otrai komandai. Gaidāmajā turnīrā centīsimies uzvarēt šo komandu. Maltas izlase nesen ir spēlējusi ar Igauniju un arī par šo komandu mums ir pieejama informācija. Šobrīd vienīgā nezināmā komanda mūsu apakšgrupā ir Albānija, kura iepriekš oficiālos turnīros nav startējusi. Tomēr uzskatu, ka visas trīs spēles būs grūtas un katrā no tām komandai nāksies parādīt savu labāko spēli, lai sasniegtu nostādīto mērķi,” pirms gaidāmā turnīra uzskata Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss.

Latvijas sieviešu futbola izlase uz Maltu izlidos trešdien, 2.aprīlī plkst 9:30, savukārt atpakaļ Latvijā komanda atgriezīsies trešdien, 10.martā plkst 15:00. Visas turnīra spēles notiks „Centenary” mākslīgā seguma stadionā, Maltā.

Latvijas sieviešu futbola izlase un vēl septiņas komandas, sadalītas divās apakšgrupās pa četrām komandām katrā laika posmā no 2013.gada 04.-09.aprīlim sacentīsies par četrām ceļazīmēm uz sacensību kvalifikācijas Eiropas zonas pamatturnīru, kura apakšgrupu izloze paredzēta 16.aprīlī. Kvalifikācijas pamatturnīrs risināsies laika posmā no 2013.gada 21.septembra līdz 2014.gada 17.septembrim un tajā tiks noskaidrotas tās komandas, kuras sacentīsies izslēgšanas jeb play-off kārtā 2014.gadā no 25.oktobra līdz 27.novembrim. Finālturnīrā Eiropas komandām piešķirtas astoņas vietas.

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...