Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pēc tikai trīs mēnešu darba Lafonteins pamet "Sabres" prezidenta amatu

Andrejs Siliņš

Pēc tikai trīs mēnešu darba Lafonteins pamet "Sabres" prezidenta amatu
Teds Nolans un Pets Lafonteins
Foto: AP/Scanpix

Hokeja Slavas zālē ieceltais Pets Lafonteins vien trīs mēnešus pēc darba uzsākšanas pametis Zemga Girgensona pārstāvētajā Bufalo "Sabres" organizācijā ieņemamo prezidenta amatu un atgriezīsies darbā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vadībā.

49 gadus vecais Lafonteins darbu Bufalo "Sabres" organizācijā sāka pagājušā gada novembrī, kļūstot par kluba prezidentu hokeja operāciju jautājumos. Piektdien "Sabres" aizmainīja komandas kapteini Stīvu Otu un vārtsargu Raienu Milleru, kurš "Sabres" pavadīja visu līdzšinējo karjeru. Viņu vietā "Sabres" saņēma vārtsargu Jaroslavu Halāku, uzbrucējus Krisu Stjuartu un Viljamu Karjeru un pirmās kārtas drafta izvēli 2015. gadā.

Dienu pēc šī darījuma no amata pēkšņi atkāpās hokeja jautājumu galvenais cilvēks klubā Pets Lafonteins, kurš atgriezīšoties darbā NHL. Lafonteins janvārī nolīga Timu Mareju ģenerālmenedžera darbam. Marejs bija atbildīgs par notikušo maiņas darījumu.

"Vēlos pateikties Petam par visu, ko viņš paveicis šīs organizācijas labā," sacīja "Sabres" īpašnieks Terijs Pegula. "Pets mums pievienojās ļoti grūtā brīdī, palīdzot klubam veikt pāreju jaunā virzienā." Pats Lafonteins nekonkretizē iemeslus aiziešanai no darba: "Man ir gods par to, ko izdevies paveikt īsā laikā, vēlos pateikties Terijam Pegulam un Kimai Pegulai par doto iespēju un atbalstu šajā laikā."

Šī nav pirmā reize, kad Lafonteins pēkšņi pamet darbu NHL vienībā. 2006. gada vasarā tikai mēnesi pēc stāšanās amatā bijušais hokejists pameta īpašnieka galvenā padomdevēja darbu "Islanders" organizācijā. Arī nonākšana Bufalo nebija tik gluda kā varētu iedomāties. Pegula sākotnēji piedāvāja Lafonteinam ģenerālmenedžera darbu, ko viņš nepieņēma, jo uzskatīja, ka nav pietiekami pieredzējis tādiem pienākumiem. Pēc tam Tegula izveidoja jaunu amatu, ko Lafonteins pieņēma.

Lafonteins pats savulaik visu karjeru pavadīja Ņujorkā, spēlējot trīs dažādos šai pilsētai piederīgos klubos - "Islanders", "Sabres" un "Rangers". 2003. gadā Lafonteinu iecēla Hokeja Slavas zālē.

Izmantotie resursi:
Breaking news, real-time scores and daily...

  +3 [+] [-]

, 2014-03-02 14:45, pirms 10 gadiem
Siliņ, nevis Zemga Girgensona,bet Zemgus Girgensona!!
Slēpts komentārs: LAIKS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-02 15:00, pirms 10 gadiem
LAIKS rakstīja: Smalki izplānota afēra, iecēla savu cilvēku GM postenī, kurš izpildīja viņa rīkojumu pa grašiem atdot līderus un pats aizlaidās. Pēc labākajiem Dombrovska veiksmes stāsta paraugiem.
prātiņ, nāc mājās

     [+] [-]

, 2014-03-02 15:14, pirms 10 gadiem
Ņujorkas pilseta atrodas tikai Rangers un Islandes. Bufafo Sabres atrodas NY štatā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-02 17:10, pirms 10 gadiem
Nu vispār jau Millera treids priekš Buffalo ir pat ļoti izdevīgs. Ja vērtē tīri spēlētāju nosacīto vērtību uz papīra, Buffalo šo treidu ir uzvarējuši. To apstiprina arī apskatnieki un NHL sekotāji, kuru redzes loks ir plašāks par 1 komandu (kā tas ir lielai daļai LV sekotāju). Kaut vai palasiet komentārus:
Sabres deal Miller, Ott to Blues for Halak,...

Tajā pašā laikā nevarētu arī teikt, ka Blues būtu zaudētāji, jo viņiem bija nepieciešams upgreids vārtos, un to viņi arī izdarīja.

     [+] [-]

, 2014-03-02 18:13, pirms 10 gadiem
mavaans rakstīja: Siliņ, nevis Zemga Girgensona,bet Zemgus Girgensona!!
Tieši tā!
Kā to pieļauj SC lingvistikas guru Suveizda?!
Un, Siliņ,- bijušais NHL hokejists un Sabres vadības pārstāvis ir nevis P.Lafonteins, bet gan Lafontēns (franču cilmes uzvārds- Lafontaine).
Slikti skolā mācījušies, ja nav dzirdējuši par ievērojamo 17.gs. franču fabulistu Žanu Lafontēnu.

     [+] [-]

, 2014-03-02 19:51, pirms 10 gadiem
Argonauts rakstīja: Slikti skolā mācījušies, ja nav dzirdējuši par ievērojamo 17.gs. franču fabulistu Žanu Lafontēnu.
Nu ņemot vērā kā šie pēdējā laikā visu laiku raksta par kaut kādām SirakJūzām, ir pilnīgi skaidrs, ka viņi neko nejēdz ne no literatūras, ne no ģeogrāfijas. Bet skribentiem tas ir normāli, galvenais skribelēt