Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kazlausks: "Bilbao uzvarēja "Real Madrid" ar +20, mums jāgatavojas jau tagad"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kazlausks: "Bilbao uzvarēja "Real Madrid" ar +20, mums jāgatavojas jau tagad"
Jānis Blūms
Foto: AFP/Scanpix

"Pirmās divas "play-off" spēles aizvadīsim mājās, taču dažreiz tas var nospēlēt sliktu lomu. Mūsu pretinieki no Bilbao ir pierādījuši, ka uzskatāmi par nopietnu spēku," uzzinot sāncenšus "Turkish Airlines" Eirolīgas ceturtdaļfinālā, teica Maskavas basketbola kluba CSKA galvenais treneris Jons Kazlausks.

Maskavieši pirmie nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, uzvarēja 15 no 16 spēlēm un izcīnīja pirmo vietu E grupā. Ceturtdien par viņu pretiniekiem kļuva Jāņa Blūma pārstāvētais Basku zemes klubs “Gescrap Bizkaia Bilbao”, kas pēdējā “Top 16” spēlē Malagā uzvarēja Kristapa Valtera pārstāvēto Andalūzijas komandu “Unicaja”.

Ceturtdaļfinālā, kas sāksies 20. martā, cīņa notiks līdz vienas komandas trīs uzvarām.

“Sāncenšus neizvēlas. Nepārdzīvoju līdzi kādai komandai, tālāk tika stiprākā. Tā izrādījās “Bilbao”. Nedomāju, ka “play-off” var atrast vāju pretinieku. Bilbao pierāda, ka šogad spēlē ļoti labi, cīnās laukumā. Nav daudz komandu, kas var apspēlēt “Real Madrid” ar plus divdesmit. Viņi pierādījuši, ka uzskatāmi par spēcīgu pretinieku,” teica Kazlausks.

Ceļā uz kluba vēsturē pirmo Eirolīgas “play-off” Foča Kacikara vadītie basketbolisti izcīnīja deviņas uzvaras (bilance 9-7, mājās 6-2), apsteidzot trīs ACB līgas komandas. Pirmajā kārtā “Gescrap BB” no cīņas izslēdza Vitorijas “Caja Laboral”, savukārt “Top 16” kārtā apsteidza Eirolīgā rūdītās “Unicaja Malaga” un “Real Madrid” vienības. Sezonas gaitā izdevās svinēt panākumus izbraukumos Stambulā, Vitorijā un Malagā.

Kazlausks uzskata, ka CSKA nevajag paļauties uz mājas sienu priekšrocībām. “Atceramies, kas notika sērijās “Panathinaikos” - “Barcelona” vai “Partizan” - “Maccabi”, kad komandas ar sava laukuma priekšrocību piedzīvoja zaudējumus piecās spēlēs. Tādu piemēru netrūkst. Katra spēle būs jauna un ļoti svarīga. Pēdējās trīs spēles parādīja, ka esam normālā ritmā. Mūsu pretinieki tāpat. Tagad sāksim nopietni gatavoties.”

Ceturtdaļfinālu pāri

CSKA – Gescrap Bizkaia
Montepaschi – Olympiacos
Panathinaikos – Maccabi
Barcelona – Unics

Izmantotie resursi:
Главные новости часа | Лента новостей "РИА...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-03-02 20:50, pirms 12 gadiem
Vairākkārt esmu pārliecinājies, ka basketbolā viss ir iespējams. Lai veicās Janim tikt pēc iespējas tālāk!

  -2 [+] [-]

, 2012-03-02 21:22, pirms 12 gadiem
Barca, CSKA, Montepaschi un žīdi - tāds būs F4.