Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blūms: "Bijām pelnījuši vēlreiz aizbraukt uz Maskavu"

Andrejs Siliņš

Blūms: "Bijām pelnījuši vēlreiz aizbraukt uz Maskavu"
Jānis Blūms
Foto: acb.com

"Uz trešo spēli CSKA atbrauca jau ar visām somām, lai uzreiz varētu lidot projām," priecīgs par izcīnīto uzvaru pār Maskavas CSKA ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā ir "Gescrap Bilbao" aizsargs Jānis Blūms. "Spēlējām tiešām labu, skatāmu, agresīvu basketbolu pret šogad spēcīgāko komandu Eiropā."

Pagājušajā piektdienā savu Eirolīgas debijas sezonu noslēdza "Bilbao Basket" vienība ar latviešu aizsargu Jāni Blūmu sastāvā. Arī Jānim tā bija pirmā sezona Eiropas prestižākajā klubu turnīrā. "Tas ir labākais basketbols Eiropā. Man ar Bilbao komandu izdevies deviņu mēnešu laikā izbaudīt fantastiskas izjūtas – spēlēt ACB līgas finālā un Eirolīgas "play-off" spēlēs," gandarīts par pavadīto laiku Bilbao komandā ir latviešu basketbolists. "Nospēlējām ļoti labu sezonu Eirolīgā."

Lai arī Bilbao nebija favorīte pret Maskavas CSKA Eirolīgas ceturtdaļfinālā, komanda sevi parādīja labi. "Maskavā gāja grūtāk, bet mājās pirmo spēli stabili uzvarējām. Ja būtu bijusi nedaudz vairāk veiksme, būtu uzkrituši trīspunktu metieni, varējām uzvarēt arī otrajā spēlē. Bijām pelnījuši vēlreiz aizbraukt uz Maskavu. Ja zaudētu tur, tad zaudētu, bet piekto maču bijām nopelnījuši. Spēlējām tiešām labu, skatāmu, agresīvu basketbolu pret šogad spēcīgāko komandu Eiropā."

"Uz trešo spēli viņi atbrauca jau ar visām somām, lai uzreiz pēc mača varētu lidot projām. Nebija pat rezervējuši viesnīcu vēl vienai dienai," par maskaviešu vīzdegunību pabeigt sēriju jau ar trim spēlēm smej Jānis. Pašpārliecinātība atmaksājās – pirmajā spēlē Spānijā CSKA nebija nekādu variantu. "Ceturtajai spēlei viņi jau bija sagatavojušies krietni vairāk. Laikam [CSKA galvenais treneris Jons] Kazlausks pēc zaudējuma bija smagi visiem iedevis iekšā. Plus mēs pēdējā spēlē ļoti slikti metām trīspunktu metienus."

"Viņiem ir Kiriļenko," uz to, ar ko tad Maskavas "armija" ir tik īpaša uz pārējo Eiropas komandu fona, norādīja Blūms. "Viņš ir viss, spēlē visās pozīcijās, bez viņa tā būtu pavisam cita komanda. Nezinu, vai kādam ir reāli viņus uzvarēt. Tomēr "Final Four" varētu būt interesants – vienā spēlē var arī neuzkrist. Mums vienu reizi sanāca..."

"Šīs bija ļoti smagas divas nedēļas. Piektdien pēc spēles Maskavā pa taisno lidojām uz Seviļu, kur svētdien bija ACB spēle, pie tam ar diviem pagarinājumiem. Fiziski bijām ļoti labi, ar visu garo ceļošanu un smago grafiku spējām noturēt labu līmeni. Visas stiprās līgas pakārto kalendāru Eirolīgai, izņemot ACB. Pat Itālijā Sjēnai bija iedota brīva nedēļa vietējā čempionātā." Ceturtdaļfinālā bija divas spāņu komandas un abām pa vidam bija jāspēlē arī Spānijas čempionātā. Arī "Barcelona" sanāca izbraukumā spēlēt pagarinājumu pret "Valladolid". "Tagad mums iedeva divas brīvdienas, varējām nedaudz atpūsties, arī mentāli bijām nedaudz nosēdušies, izdosies atgūt enerģiju," priecīgs par brīvajām dienām, ko organisms un prāts prasījis, ir Jānis.

"Spēlēt Eirolīgā bija mans mērķis. Pēc 11 gadiem [kopš sāku spēlēt profesionāli] man beidzot tas sanāca," gandarīts par aizvadīto sezonu ir Jānis, kurš līdz ar dalību turnīrā ieguvis jaunu pieredzi. "Ir jāspēlē daudz fiziskāk. Jau ACB šķita, ka ir jābūt ļoti augstai fiziskajai sagatavotībai, bet Eirolīgā tā ir vēl izteiktāka."

  +7 [+] [-]

, 2012-04-05 12:10, pirms 12 gadiem
Malacis!

  +3 [+] [-]

, 2012-04-05 12:52, pirms 12 gadiem
Nepārstāj tiekties pēc jauniem mērķiem un virsotnēm, Jāni!

  +7 [+] [-]

, 2012-04-05 13:04, pirms 12 gadiem
"Ir jāspēlē daudz fiziskāk. Jau ACB šķita, ka ir jābūt ļoti augstai fiziskajai sagatavotībai, bet Eirolīgā tā ir vēl izteiktāka."
Būtu labi ja to saprastu arī Latvijas treneri un jaunie basketbolisti, savādāk uz viņiem skatoties rodas iespaits , ka basketbols ir tikai "mīksto","zīmuļu" spēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-05 13:23, pirms 12 gadiem
biedrins

     [+] [-]

, 2012-04-05 14:24, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Tamane
Blūms
Egleskalns
Babkina
Ādis
Gorkšs
Vaņins
Caune
mūsu top 8 leģionāri
Daugavins::

  +2 [+] [-]

, 2012-04-05 15:02, pirms 12 gadiem
exam zone rakstīja: Daugavins::
un Biedriņš

  +2 [+] [-]

, 2012-04-05 15:03, pirms 12 gadiem
Tieāšām prieks par Blūmu,īsts izlases kapteinis,pareiza attieksme pret darbu un ir rezultāts! Tā turpināt!

     [+] [-]

, 2012-04-05 22:07, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Tamane
Blūms
Egleskalns
Babkina
Ādis
Gorkšs
Vaņins
Caune
mūsu top 8 leģionāri
Rudnevs?