Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

''Juventus'' kļūst par pēdējo Itālijas kausa pusfinālisti un nodrošina dueli pret ''Inter''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Juventus'' kļūst par pēdējo Itālijas kausa pusfinālisti un nodrošina dueli pret ''Inter''
''Juventus'' svin vārtu guvumu. Foto: EPA/Scanpix

Šodien noskaidrojās pēdējā Itālijas kausa pusfināliste. Par to kļuva Turīnas ''Juventus'', kas savā laukumā ar 1:0 apspēlēja ''Lazio''. Pusfinālā tā spēkosies pret pagājušās sezonas uzvarētāju ''Inter'', kamēr citā pusfinālā cīnīsies ''Fiorentina'' pret A sērijas pastarīti ''Cremonese''.

• Par pēdējo pusfinālisti Itālijas kausā futbolā šodien kļuva Turīnas ‘’Juventus’’, kas savā laukumā ar minimālu rezultātu 1:0 apspēlēja ‘’Lazio’’.

• Pirms tam vietu pusfinālā bija nodrošinājušas tādas vienības kā ‘’Inter’’, ‘’Fiorentina’’ un ‘’Cremonese’’. Tieši pēdējā kļuvusi par lielāko pārsteiguma autori. Klubs pašlaik ieņem pēdējo vietu A sērijā, bet vakar no tālākās cīņas izslēdza Žuzē Morinju trenēto ‘’Roma’’ (2:1).

• Vienīgie vārti noslēdzošajā ceturtdaļfināla cīņā tika gūti pirmā puslaika izskaņā. Kopumā tieši Turīnas klubs izdarīja vairāk sitienus uz vārtiem (12:11), lai gan bumbas kontrolē pārsvars bija pretiniekiem (57% pret 43%).

• Turīnas ‘’Juventus’’ pēdējo reizi par Itālijas kausa ieguvēju kļuva 2020./2021. gada sezonā, bet pirms gada tā zaudēja fināla un šo trofeju izcīnīja Milānas ‘’Inter’’.

• ‘’Juventus’’ ir Itālijas kausa titulētākā komanda. Tā spēlējusi finālā 21 reizi, un 14 no tām ir izdevies uzvarēt. Deviņi iegūti Itālijas kausi ir ‘’Roma’’, bet astoņi jau pieminētajai ‘’Inter’’.

• Pirmo reizi Itālijas kausu rīkoja 1922. gadā, bet otro reizi tas notika tikai 1935./1936. gada sezonā. Bez pārtraukumiem kauss Itālijā norit kopš 1958. gada.

• Itālijas kausa pusfinālā gaidāms pagājušā gada fināla atkārtojums, jo vienā pārī atradīsies tieši ‘’Juventus’’ un ‘’Inter’’, kamēr otrā ‘’Fiorentina’’ un ‘’Cremonese’’. Pusfinālā vienības aizvadīs divus mačus un finālā iekļūs labākā divu spēļu summā.

• Pusfināli gaidāmi 4. un 25. aprīlī, bet Itālijas kausa fināls paredzēts 24. maijā.

Itālijas kausa ceturtdaļfināli

PārisRezultāts
Inter - Atalanta1:0
Fiorentina - Torino2:1
Roma - Cremonese1:2
Juventus - Lazio1:0