Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Patrijuks EČ noslēdz ar 51. vietu iedzīšanā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Patrijuks EČ noslēdz ar 51. vietu iedzīšanā
Aleksandrs Patrijuks
Foto: staburags.diena.lv

Čehijas pilsētā Novemesto turpinās Eiropas čempionāts biatlonā. Šodien tika aizvadītas iedzīšanas sacensības, kurās vienīgais Latvijas pārstāvis bija Aleksandrs Patrijuks, 12.5 km distancē junioriem izcīnot 51. vietu.

Pirmās uz 10 km iedzīšanu stājās juniores. Konkurentēm pa priekšu trasē devās iegauniete Tūli Tomingasa, kura jau pēc pirmās šaušanas nolika līderes pilnvaras. Sacensību turpinājumā sīvi par uzvaru cīnījās trīs Krievijas sportistes, no kurām šoreiz labāka bija Svetlana Mironova, kura pēc sprinta ieņēma otro vietu. Iedzīšanā viņai četras kļūdas šaušanā, par 12.9 sekundēm apsteidzot savu tautieti Uļjanu Kaiševu, kura sprintā ieņēma trešo vietu, šoreiz pieļaujot piecas kļūdas.

Startējot no devītās pozīcijas, cīņā par uzvaru arī iesaistījās un beigās bronzas godalgu prata izcīnīt austriete Duņa Zdouca, kura ar vienu kļūdu uzvarētājai zaudēja 19 sekundes. Jāpiezīmē, ka pēc ceturtās šaušanas viņa vēl bija pirmā. Tikmēr igauniete Tomingasa ar astoņām kļūdām noslīdēja uz 15. pozīciju.

Juniori sacentās 12.5 km distancē, uz starta izejot arī vienīgajam Latvijas pārstāvim Aleksandram Patrijukam. Pirmajā šaušanā Latvijas biatlonists iztika bez kļūdām, no 54. vietas pakāpjoties uz 52. Arī otrajā šaušanā Patrijuks bija perfekts, pakāpjoties uz 46. pozīciju. Trešajā šaušanā latvietis nespēja izmantot iespēju vēl pakāpties uz augšu, pieļaujot trīs kļūdas un atkāpjoties uz 49. vietu. Patrijuka likstas ar šaušanu stāvus turpinājās ceturtajā šaušanā, netrāpot četros mērķos, kas liedza iekļūt labāko piecdesmitniekā. Ar septiņām kļūdām Patrijuks Eiropas čempionātu noslēdza 51. vietā, uzvarētājam zaudējot vairāk kā 10 minūtes.

No cīņas par uzvaru jau pirmajā šaušanā atkrita baltkrievs Ramans Jaliotnau, kurš pieļāva trīs kļūdas, bet otrajā šaušanā vēl četras. Līdz trešajai šaušanai vadībā turējās ukrainis Artjoms Tiščenko, kad tika nopelnīti divi soda apļi un vadība atdota krievam Aleksandram Povarnicinam, kurš veica par soda apli mazāk. Abus biatlonistus šķīra 23 sekundes. Ceturtajā šaušanā Povarnicins atkal pieļāva vienu kļūdu, kamēr Tiščenko divas, palielinot savu pārsvaru līdz minūtei un piecām sekundēm.

Pēdējā aplī nekas nemainījās, uzvaru iedzīšanā izcīnot Aleksandram Povarnicinam, kurš pieļāva divas kļūdas šaušanā. No viņa 1:24.1 minūti atpalika Artjoms Tiščenko, bet drošā trešajā vietā finišēja čehs Adams Vaclaviks, kurš ar četrām kļūdām sprinta sudrabam pievienoja bronzu, uzvarētājam zaudējot 1:45.6 minūtes.

Eiropas čempionāts biatlonā Novemesto, 10 km iedzīšana juniorēm

VSportisteValstsLaiks (s.a.)
1.S.MironovaKrievija33:54.7 (4)
2.U.KaiševaKrievija+12.9 (5)
3.D.ZdoucaAustrija+19.0 (1)
5.E.PavlovaKrievija+21.6 (5)
4.K.KummereVācija+38.9 (4)
6.A.JevsjuņinaKrievija+49.1 (5)

Pavisam startēja 55 biatlonistes

Eiropas čempionāts biatlonā Novemesto, 12.5 km iedzīšana junioriem

VSportistsValstsLaiks (s.a.)
1.A.PovarnicinsKrievija33:55.7 (2)
2.A.TiščenkoUkraina+1:24.1 (4)
3.A.VaclaviksČehija+1:45.6 (4)
4.A.MarčankaBaltkrievija+2:26.7 (6)
5.K.DumonsFrancija+2:32.3 (2)
6.D.ŠavoutjēFrancija+2:38.6 (3)
51.A.PatrijuksLatvija+10:10.3 (7)

Pavisam startēja 60 biatlonisti

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU