Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: Kurzemes derbija otrā sērija

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Aldaris LBL: Kurzemes derbija otrā sērija
Ronalds Zaķis
Foto: bkventspils.lv

Šodien "Aldaris" LBL čempionāta mačā BK "Ventspils" basketbolisti visos tiksies ar "Liepāja/Triobet" komandu. Tas būs šīs sezonas otrais Kurzemes derbijs, bet pirmajā savā laukumā uzvaru 82:62 izcīnīja ventspilnieki.

Ja iepriekšējas sezonās liepājniekus bija ierasts redzēt turnīra tabulas galvgalī, tad šosezon tā turpina sparīgi cīnīties par iespēju uzspēlēt izslēgšanas mačos. Kā arī komplektēt komandu – Liepājas basketbola klubs šajā sezonā ne tikai nomainījis nosaukumu, bet arī galveno treneri un vairākus leģionārus. Tā kā bijušajām lauvām joprojām ir, ko pierādīt un par ko cīnīties, kamēr Roberta Štelmahera padotajiem valsts čempionātā kopš jau pasenas vizītes Valmierā (tur tika piedzīvots pagaidām vienīgais zaudējums) viss rit miera vējiem.

Spēlējot tikai divu apļu turnīru, BK "Ventspils" komanda tomēr jau paguvusi tikt pie lielāka skaita uzvaru nekā liepājnieki – 10 pret 7. Ventspilnieki joprojām ir regulārās sezonas līderi, bet liepājnieki dala 9.-10. vietu ar Turību, par vienu panākuma atpaliekot no LU un astotās vietas. Skaidrs, ka uzvara, ja skatāmies uz turnīru tabulu, vairāk nepieciešama Kaspara Mājinieka komandai, un, ja ventspilnieki atļausies kādas vaļības, spēle tiešām varētu būt intriģējoša.

Piemēri tālu nav jāmeklē – nedaudz paviršā attieksme komandai jau atmaksājusies ar zaudējumu baroniem BBL čempionātā, turklāt savā laukumā. Nav ne mazākās šaubas, ka Štelmahers dzīs savējos uz priekšu, bet, ja šie vārdi tiks pietiekoši labi saklausīti, mazāk vai vairāk pārliecinošam panākumam būtu jāiebirst ventspilnieku kasē. No otras puses, BK "Ventspils" šajā sezonā ar Mājinieka vadītu komandu tiekas pirmo reizi, un, ej nu sazini, kādi pārsteigumi ir tai padomā.

Spēles sākums pulksten 15, un to tiešraidē translēs Sportacentrs.com.
Izmantotie resursi
baskiet.lv