Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ķibermanis Siguldā pirmo reizi sezonā divniekos izcīna godalgu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ķibermanis Siguldā pirmo reizi sezonā divniekos izcīna godalgu
Oskars Ķibermanis. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Siguldas trasē aizvadīts Pasaules kausa bobslejā divniekos sestais posms. Pirmo reizi uz goda pjedestāla kāpa Latvijas vadošais pilots Oskars Ķibermanis kopā ar stūmēju Matīsu Mikni, ierindojoties trešajā vietā.

• Oskars Ķibermanis pēc pirmā brauciena atradās piektajā vietā, no medaļu pozīcijas atpaliekot 0,07 sekundes.

• Otrajā braucienā Latvijas pilotam izdevās apsteigt šveicieti Simonu Frīdli un austrieti Benjaminu Maieru un izcīnīt bronzas godalgu. Ķibermanim tā ir sezonas pirmā medaļa divniekos.

• Par posma uzvarētāju kļuva izcilais vācu pilots Frančesko Frīdrihs, kurš par 0,06 sekundēm apsteidza Lielbritānijas bobslejista Breda Hola pilotēto divnieku.

• Ķibermanis uzvarētājam piekāpās vairāk nekā pussekundi – 0,55.

• Siguldā posms notika arī vakar. Ķibermanis bija astotais, kamēr šodienas uzvarētājs Frīdrihs ierindojās tikai 12. vietā. Uzvarēja krievs Rostislavs Gaitjukevičs, kuram šodien septītā vieta.

• Vakar Latviju pārstāvēja arī Emīla Cipuļa pilotētais divnieks. Šodien Latvija piedalījās tikai ar vienu ekipāžu, jo Cipulis devies uz Eiropas kausu.

• Nākamais posms notiks pēc nedēļas Vinterbergā, Vācijā.

PK posms Siguldā, 2. janvāris

VPilotsValstsLaiks
1.FrīdrihsVācija1:39.16
2.HolsLielbritānija+0.06
3.ĶibermanisLatvija+0.55
4.MaiersAustrija+0.60
5.FrīdliŠveice+0.63
6.VonsDienvidkoreja+0.66