Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" par 65 miljoniem no Dortmundes nopērk amerikāni Pulisiku

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Chelsea" par 65 miljoniem no Dortmundes nopērk amerikāni Pulisiku
Kristians Pulisiks. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea" šodien šķīries no 65 miljoniem eiro, lai iegādātos amerikāņu uzbrucēju Kristianu Pulisiku. Tiesa, viņš līdz sezonas beigām turpinās pārstāvēt Dortmundes "Borussia", kas ir Vācijas Bundeslīgas līdere.

20 gadus vecais Kristians Pulisiks, kurš ir ASV futbola jaunā cerība, jo valstsvienības rindās aizvadītajās 23 spēlēs paguvis izcelties ar deviņiem vārtiem, Dortmundes "Borussia" pievienojās 2015. gadā. Viņš ātri vien izkaroja vietu lielajā komandā, kā arī piesaistīja interesi no citiem klubiem. Pagājušā gada laikā par viņu nopietnu interesi izrādīja "Arsenal" un "Liverpool", tomēr Pulisiks pievienojies "Chelsea".

"Kristiana sapnis vienmēr bijis spēlēt Premjerlīgā. Domāju, tam ir vistiešākais sakars ar to, ka viņš audzis Amerikā. Līdz ar to nespējām vienoties par jaunu līgumu. Ņemot vērā situāciju, esam pieņēmuši ļoti izdevīgu "Chelsea" piedāvājumu," norādīja Dortmundes direktors Mihaels Zorks.

Pulisika pašreizējais līgums ar "Borussia" beigtos 2020. gada jūnijā, tāpēc Vācijas klubs nolēmis situāciju atrisināt, spēlētāju pārdodot. Tiesa, amerikānis līdz šīs sezonas beigām turpinās spēlēt Dortmundē. Vienība ar sešu punktu pārsvaru ieņem pirmo vietu Bundeslīgā, kamēr Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs pretī stāsies angļu "Tottenham".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +2 [+] [-]

, 2019-01-02 12:43, pirms 5 gadiem
Gadījumā tas nav tas pats Pulišičs ? Kā jau horvāts .

     [+] [-]

, 2019-01-02 12:45, pirms 5 gadiem
spēlmanis rakstīja: Gadījumā tas nav tas pats Pulišičs ? Kā jau horvāts .
Ir.
Problēma,ka paši spēlētāji ar šādām saknēm saka,lai tieši izrunā šādi.Pārāk bieži tie uzvārdi tiek kropļoti.Tieši šis čalis ari šo teica

     [+] [-]

, 2019-01-02 12:48, pirms 5 gadiem
spēlmanis rakstīja: Gadījumā tas nav tas pats Pulišičs ? Kā jau horvāts .
Strīdīgi protams, bet hokejists Sakiks arī bija Sakiks nevis Sakičs. Pēc izcelsmes valsts izrunas orģinālvalodā, Pulisiks pārstāv ASV.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-02 12:50, pirms 5 gadiem
Nu ja, Pulisic ir pievienojies varbūt Bayern varēs tikt pie Hudsona-Odoia. Bet vairāk par 20milj negribētos dot, jo nevar līdz galam īsti zināt kāds ir, bet pats jauniešu līgā ir jaudīgs savā.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-02 12:58, pirms 5 gadiem
65 miljoni par spēlētāju, kas pārsvarā nāk spēlē uz maiņu. Dortmundei labs darījums.

     [+] [-]

, 2019-01-02 13:25, pirms 5 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Strīdīgi protams, bet hokejists Sakiks arī bija Sakiks nevis Sakičs. Pēc izcelsmes valsts izrunas orģinālvalodā, Pulisiks pārstāv ASV.
Bieži vien ir tā, ka Eirosporta komentētāji Bundeslīgas spēlēs viens saka Pulišičs, otrs - Pulisiks. 😀 Latvieša ausij, protams, visi tie Pulisiki/Tomiki skan nedaudz smieklīgi.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-02 13:36, pirms 5 gadiem
Žēl, protams! Ļoti noderīgs spēlētājs bija BVB! Bet nu... šosezon viņam tāpat vair liela loma nebija (tagad viņa minūtes Sančo savāc), un ligumu jaunu negribēja prakstīt.. nebija variantu!

Bet tā tiesām labs spēlētājs.. CHelsea domāju viņš labi iederēsies!

  -1 [+] [-]

, 2019-01-02 13:39, pirms 5 gadiem
Bū interesanti tajā brīdī, kad sabruks visa tā pārmaksāšanas sistēma.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-02 13:51, pirms 5 gadiem
Jaunais Gada atnācis ar nepieciešamību latviskot tik sarežģītu uzvārdu, ka pat SC autors nevar izšķirties --> virsrakstā viens variants, bet foto aprakstā jau cits.
Brīnišķīgi! Novēlu SC 2019.gadā tā tik turpināt!

     [+] [-]

, 2019-01-02 14:27, pirms 5 gadiem
Cik zinu tur spēlēja Kristians Pulisičs, un manuprāt šāds ir pareizs šī uzvarda latviskojums, bet nu , iespējams es kļūdos, katrā ziņā ļoti labs papildinājums

     [+] [-]

, 2019-01-02 14:33, pirms 5 gadiem
Valents rakstīja: Cik zinu tur spēlēja Kristians Pulisičs, un manuprāt šāds ir pareizs šī uzvarda latviskojums, bet nu , iespējams es kļūdos, katrā ziņā ļoti labs papildinājums
https://www.youtube.com/watch?v=v1s...

     [+] [-]

, 2019-01-02 14:49, pirms 5 gadiem
Drīzāk Pulisiks, ja jau dzimis ASV. Ja spēlētājs nāktu no Horvātijas,
tad Pulisičs. Lai gan, pieļauju, pareizi ir abi varianti.

     [+] [-]

, 2019-01-02 15:56, pirms 5 gadiem
Par taadu summu neba jau rezervistu pirks,taapeec man vairaak jautaajums kaa vietaa Sari taisaas vinju izmantot.Hazara malaa(gatavojas ka vasaraa belgjis vareetu klubu pamest?) vai otraa pusee,kur reaali jau divi konkurenti Pedro un Viljana personaa priekshaa.

     [+] [-]

, 2019-01-02 16:00, pirms 5 gadiem
čoržovs rakstīja: Bieži vien ir tā, ka Eirosporta komentētāji Bundeslīgas spēlēs viens saka Pulišičs, otrs - Pulisiks. 😀 Latvieša ausij, protams, visi tie Pulisiki/Tomiki skan nedaudz smieklīgi.
Vnk interesē, ar ko "pulisiks" ir smieklīgāks par "pulisiču" Ko tu tur redzi tik baigi smieklīgu latvieša ausij?

  -3 [+] [-]

, 2019-01-02 16:25, pirms 5 gadiem
Tak beidzat kropļot tos uzvārdus. Jūs, sportacentrs žurnālisti, tiešām gūstat no tā baudu, kad izkropļojat tos uzvārdus? Kāpec Dany Rose nav Dany Roze un Kyle Walker nav Kyle Gājējs? Ja jau tulko, tad tulko līdz galam visus. Un kāpēc Sandis Ozoliņš nhl nebija S. Oak vai arī P. Skudra nebija P. Ant? Varbūt laiks pievērst uzmanību savu rakstu kvalitātei nevis mēģināt pēc iespējas pretīgāk iztulkot un "latviskot" lietas, kuras nemaz nav paredzētas tam.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-02 16:35, pirms 5 gadiem
Ķīsis rakstīja: Tak beidzat kropļot tos uzvārdus. Jūs, sportacentrs žurnālisti, tiešām gūstat no tā baudu, kad izkropļojat tos uzvārdus? Kāpec Dany Rose nav Dany Roze un Kyle Walker nav Kyle Gājējs? Ja jau tulko, tad tulko līdz galam visus. Un kāpēc Sandis Ozoliņš nhl nebija S. Oak vai arī P. Skudra nebija P. Ant? Varbūt laiks pievērst uzmanību savu rakstu kvalitātei nevis mēģināt pēc iespējas pretīgāk iztulkot un "latviskot" lietas, kuras nemaz nav paredzētas tam.
Tā, skolniek, kādu mēslu tu tur raksti? Uzvārdus neviens netulko. Uzvārdi tiek latviskoti atkarīgi no to izcelsmes vai valsts, kur viņi ir dzimuši. Valodas likumus utt. tomēr vajadzētu palasīt.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-02 16:37, pirms 5 gadiem
NilsK rakstīja: Par taadu summu neba jau rezervistu pirks,taapeec man vairaak jautaajums kaa vietaa Sari taisaas vinju izmantot.Hazara malaa(gatavojas ka vasaraa belgjis vareetu klubu pamest?) vai otraa pusee,kur reaali jau divi konkurenti Pedro un Viljana personaa priekshaa.
Azārs prom būs

     [+] [-]

, 2019-01-02 19:52, pirms 5 gadiem
Ķīsis rakstīja: Tak beidzat kropļot tos uzvārdus. Jūs, sportacentrs žurnālisti, tiešām gūstat no tā baudu, kad izkropļojat tos uzvārdus? Kāpec Dany Rose nav Dany Roze un Kyle Walker nav Kyle Gājējs? Ja jau tulko, tad tulko līdz galam visus. Un kāpēc Sandis Ozoliņš nhl nebija S. Oak vai arī P. Skudra nebija P. Ant? Varbūt laiks pievērst uzmanību savu rakstu kvalitātei nevis mēģināt pēc iespējas pretīgāk iztulkot un "latviskot" lietas, kuras nemaz nav paredzētas tam.
Tu debils esi? Kur tu esi redzējis, ka te kāds tulkotu uzvārdus?

     [+] [-]

, 2019-01-03 16:53, pirms 5 gadiem
Labi, lai būtu Pulisiks, bet tad atkal nečakarēsim cilvēkiem smadzenes ar visādiem Džaniem, Džakām un Šačiriem.