Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis iekļūst ceturtdaļfinālā, Ostapenko grauj ar 12:0

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbis iekļūst ceturtdaļfinālā, Ostapenko grauj ar 12:0
Ernests Gulbis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Ernests Gulbis ceturtdien sasniedza Ekentāles "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālu. Par vietu pusfinālā nedēļas nogalē spēlēs arī Aļona Ostapenko, kura Stokholmā notiekošajās TF 10 000 sērijas sacensībās pirmajās divās spēlēs zaudējusi tikai divus geimus.

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 151.) pēc vienas dienas atpūtas atsāka Ekentāles turnīru, šodien 2. kārtā tiekoties ar ranga 241. vietā esošo Krievijas tenisistu Konstantīnu Kravčuku (27). Ar viņu Ernests līdz šim vēl nebija spēlējis, bet šodien bija favorīta lomā.

Kravčuks jau no paša sākuma lika Gulbim iesaistīties garās izspēlēs, kas Ernestam nav pa prātam. Tomēr ilgstoši Krievijas tenisistam neizdevās no savas taktikas gūt labumu. Gulbis pirmajā uzņemšanā neizmantoja četras breikbumbas, bet piektajā geimā zaudēja savu servi. Breikbumbas izspēlē latvietis izgāja pie tīkla un tika apspēlēts ar apvedošo sitienu.

Breiku Gulbis atguva uzreiz, panākot 3:3. Pirmajā setā viss izšķīrās taibreikā, pirms kura Gulbis uzņemšanā neizmantoja trīs setbumbas. Pirmajos divos gadījumos pretiniekam izdevās labi ieservēt, kas vēlāk ļāva uzvarēt izspēli. Savukārt trešās setbumbas izspēlē Gulbim, sitot brīvā kortā, auts. Neizmantotās iespējas nožēlot tomēr nenācās, jo taibreikā Gulbis Kravčuku sagrāva ar 7:2.

Zaudējis pirmo setu, Kravčuks otrajā partijā spēlēja pavirši, pieļaujot daudz nepiespiesto kļūdu. Tas Gulbim ļāva izcīnīt itin vieglu uzvaru ar 6:1. Gulbja pretinieks ceturtdaļfinālā būs turnīra pirmais numurs Grega Žemļa (Slovēnija, ATP 51.). Divu kārtu pārvarēšana ļāvusi nopelnīt 15 ranga punktus.

Stokholmas ITF 10 000 sērijas turnīrā teicami turpina startēt Aļona Ostapenko, kura ceturtdien sasniedza vienspēļu turnīra 3. kārtu jeb ceturtdaļfinālu. Šodien ranga 888. vietā esošā Ostapenko 46 minūtēs ar 6:0, 6:0 sagrāva Zviedrijas pārstāvi Paulinu Milošavļeviču, kura rangā atrodas 1034. vietā. Savu servi viņa nespēja noturēt pat no 40:0 pārsvara, bet Ostapenko pie savas serves zaudēja tikai četras izspēles.

Vienspēļu turnīra divos mačos Aļona zaudējusi tikai divus geimus. Iekļūšana ceturtdaļfinālā dod četrus ranga punktus. Ostapenko pretiniece cīņā par iekļūšanu pusfinālā būs zviedriete Hilda Melandere (WTA 542.).

Ostapenko lieliski turpina spēlēt dubultspēlēs, šodien kopā ar zviedrieti Doniku Bašotu izcīnot jau sesto uzvaru pēc kārtas pēdējo divu nedēļu laikā. Ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:1 uzveiktas zviedrietes Matilda Hamlina un Rebeka Poikajarvi. Tikšana pusfinālā garantē sešus ranga punktus.

Pāru sacensībās savu talantu turpina apliecināt Diāna Marcinkeviča. Viņa šodien pārī ar baltkrievieti Aļaksandru Sasnoviču pārvarējusi Bārnsteiplas ITF 75 000 turnīra 1. kārtu, kurā ar 5:7, 6:2, 10:6 izdevās uzveikt turnīra trešo duetu Mariju Žoau Kēleri (Portugāle) un krievieti Martu Sirotkinu. Ceturtdaļfināla sasniegšana nozīmē iegūt 30 ranga punktus. Marcinkeviča šonedēļ dubultspēļu rangā ieņem 177. vietu, kas ir sportistes rekords.

  -2 [+] [-]

, 2012-11-01 15:01, pirms 11 gadiem
Malacis, nolauza līdzvērtīgu pretinieku. Laime, ka pretī nebija cits kāds, piemēram, Juška

  +1 [+] [-]

, 2012-11-01 15:02, pirms 11 gadiem
cits līmenis. Preinieks gluži kā Gulbis jaunībā - pazaudēja taibreiku un sabruka. Es gan redzēju tikai otro setu (cik nu tur tajā kamerā varēja saprast vispār kko), tas bija graujoši. Pretinieks psiho, nevar trāpīt laukumā, Gulbis tik atspēlēja bumbiņas, uzbrūkot pāris reizes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-01 15:25, pirms 11 gadiem
neesmu to ievērojis pēdējos gados
sandis444 rakstīja: Ernestan jaunība turpinās ari joprojām - jo arī tagad nereti pēc zaudētiem taibreikiem viņš izkar balto karogu..

  +5 [+] [-]

, 2012-11-01 15:48, pirms 11 gadiem
Dark_Side rakstīja: cik zemu ir jānolaižas lai no potenciāla top10 spēlētāja pa chaleengeriem ņemtos... Kas mums nākamais levelis? Jūrmalas future? un tur arī no kvalifikācijas?
Ja neinteresejies par tenisu, tad nav ko komentet. Gandriz piektdala no pirma simtnieka sonedel piedalas kada celengeri, ta ka atbilde uz tavu jautajumu ir - necik.

  +4 [+] [-]

, 2012-11-01 16:17, pirms 11 gadiem
labi - lai tur kā , Ērnijs virzās uz priekšu.Taču 1/4 fin. droši vien pretī būs Zemlja - un tur diez kas nebūs ar šādu iespēju neizmantošanu (aut. jau rakstā minēja) un 1,serve sākumā vispār bija diezgan katastrofāla.Zemlja Vines turnīrā tika līdz finālam, apspēlējot Tipsareviču un arī finālāDEl Potro nekāda pastaiga ar šo tenisistu nebija.Tā kā Ernestam būs jāspēlē mazliet "žilbinošāk" un precizāk, ja gribēs tikt 1/2 fin.Ja vien , protams , Zemlja nav saguris pēc Vines turnīra un vispār tiks līdz 1/4 fin.

     [+] [-]

, 2012-11-02 21:57, pirms 11 gadiem
Malacis, Ernests!