Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B un C grupas: Cauņa un CSKA mēģinās vēlreiz uzvarēt "Trabzonspor"

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

B un C grupas: Cauņa un CSKA mēģinās vēlreiz uzvarēt "Trabzonspor"
Aleksandrs Cauņa
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šodien turpināsies UEFA Čempionu līgas grupu turnīra spēles. B grupā Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA izbraukumā tiksies ar turku "Trabzonspor" svarīgā mačā par vietu izslēgšanas spēlēs. Savukārt C grupā vietu astotdaļfinālā jau var garantēt Lisabonas "Benfica", kurai tādā gadījumā jāuzvar "Basel". Par otro uzvaru cīnīsies "Manchester United".

B grupa: CSKA un Cauņa par otro uzvaru pret "Trabzonspor"

Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA šoreiz spēles izbraukumā – pret "Trabzonspor". Abas komandas tikās iepriekšējā kārtā, un CSKA uzvarēja ar 3:0, Cauņam izceļoties ar saviem pirmajiem vārtiem Čempionu līgā. Nākamajos Krievijas Premjerlīgas mačos Latvijas izlases pussargs gan atkal tika atstāts rezervē. Lai arī Cauņa, nākot uz maiņu, bija gan aktīvs, gan efektīvs (piedalījās divos vārtu guvumos), šovakar viņš visticamāk maču atkal uzsāks uz soliņa, ja vieta starta vienpadsmitniekā tiks atvēlēta Zoranam Tosičam.

"Trabzonspor" un CSKA šobrīd ar vienādu punktu skaitu ieņem otro un trešo vietu grupā, līdz ar to šī mača uzvarētājs iegūtu svarīgu trīs punktu pārsvaru pirms pēdējām divām spēlēm. Trabzonai, kurai tomēr varēs palīdzēt Turcijas čempionāta labākais vārtu guvējs Buraks Jilmazs, pēdējos septiņos Eirokausu mačos savā laukumā ir tikai viena neveiksme, tomēr kopumā šā brīža komandas sniegums nav tik iespaidīgs – vietējā čempionātā piektā vieta ar bilanci 4-4-1, zaudējot punktus arī pret lejasgala vienībām. Tāpat jāņem vērā, ka šobrīd fantastiskā formā ir CSKA uzbrucējs Seidū Dumbija, kurš Maskavā "Trabzonspor" vārtos iesita divas bumbas, bet Krievijā viņam pēdējās divās spēlēs pa "hat-trick" katrā.

Tikmēr grupas līdere Milānas "Inter" savā laukumā uzņems "Lille". Vietējā čempionātā "Inter" joprojām turpina pamatīgi buksēt - 17. vieta tieši virs izkrišanas zonas. Uz šī fona seši punkti trīs spēlēs Čempionu līgā izskatās kā pat ļoti labs rezultāts. Lillei savukārt "Ligue 1" veicas salīdzinoši labāk, tiesa, daudzie neizšķirti čempionei pagaidām nav ļāvusi tik augstāk par trešo vietu. Šovakar Francijas klubam nāksies iztikt bez Marka Basas, kā arī Florēna Balmona, kas varētu dot iespēju maču pamatsastāvā sākt Džo Koulam. Savukārt "Inter" savainojumu guvis Maikons, tāpat joprojām gatavi spēlēt nav Žuliu Sezārs un Diego Forlans. Savukārt Andrea Ranokija un Valters Samuels jau ir atpakaļ ierindā. Milānas klubs pamanījies zaudēt savas pēdējās trīs Čempionu līgas spēles savā laukumā, toties pirmajā aplī Lillē izcīnīja uzvaru ar 1:0. Panākums arī šovakar vēl vairāk pietuvinās "Inter" astotdaļfinālam. "Lille" grupā ieņem pēdējo vietu un atļauties zaudēt nevar.

VKlubsSUNZV.A.P
1.Inter32014:36
2.CSKA31117:54
3.Trabzonspor31112:44
4.Lille30213:42

C grupa: "United" pret pastarīti, "Benfica" var nodrošināt "play-off"

"Manchester United" uzņems Bukarestes "Otelul", kas līdz šim nav izcīnījusi nevienu punktu. Diez vai apmierināti ar savu spēli ir arī "United" futbolisti, jo trijos mačos gūta tikai viena uzvara (2:0 pret šī vakara pretiniekiem , turklāt ne tajā vieglākajā spēlē), kā arī nesen ar 1:6 ciesta sakāve pilsētas derbijā pret "City". Vēlme reabilitēties ir liela, tāpēc "Otelul" šovakar varētu sagaidīt ļoti smags mačs. Nevar gan nepieminēt diezgan garo "United" lazareti - noteikti nespēlēs Kleverijs un Smolings, kā arī diskvalificētais Vidičs, tāpat ir gandrīz droši, ka nāksies iztikt arī bez Janga, Gigsa un Makedas, kurš gan šosezon piedalījies tikai vienā mačā. "Otelul" problēmas šajā ziņā ir mazākas, tomēr pārāk tas Rumānijas kluba situāciju neuzlabo, turklāt jāpiemin, ka "United" Čempionu līgā pēdējos deviņos mačos savā laukumā bilance ir 6-3-0.

Lisabonā grupas līdere "Benfica" uzņems "Basel" vienību. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē ar 2:0 pārāka bija "Benfica", kura ir galvenā favorīte uz uzvaru arī šovakar. Trīs punkti Lisabonas klubam, kuram Portugāles čempionātā ar "Porto" ir vienāds punktu skaits (23, "Benfica" ir otrā tikai sliktākas vārtu attiecības dēļ), jau nodrošinātu vismaz otro vietu grupā un vietu "play-off" – pat ja Portugāles vienība pēdējos divus mačus zaudēs, bet Bāzele paņems maksimumu, vienāda punktu skaita gadījumā augstāk būs "Benfica" labākas savstarpējās bilances dēļ. Vienīgais nopietnais sastāva iztrūkums līderei ir diskvalificētais Emersons, savukārt "Basel" problēmas ir lielākas – brīdinājumu dēļ spēle jāizlaiž diviem pamatsastāva futbolistiem Aleksanderam Frajam un Marko Štrelleram. Pēdējos piecos mačos ar Portugāles komandām Bāzele piedzīvojusi piecus sausos zaudējumus un arī šovakar savu punktu krājumu papildināt būs grūti.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Benfica32104:17
2.Man. United31206:45
3.Basel31115:64
4.Otelul30031:50

     [+] [-]

, 2011-11-02 12:50, pirms 13 gadiem
Forlans nemaz Čempionu līgā nevar spēlēt Inter sastāvā vismaz līdz play-off, jo bijis pieteikts Madrides Atletico sastāvā!