Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieka, Šmita un A.Kuruca klubi ar dažādiem mērķiem sāk Eirolīgas sezonu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Strēlnieka, Šmita un A.Kuruca klubi ar dažādiem mērķiem sāk Eirolīgas sezonu
Jānis Strēlnieks. Foto: Žalgiris

ULEB Eirolīgā šodien tiks izspēlētas atlikušās piecas spēles pirmajā kārtā. Trīs no tām notiks ar latviešu basketbolistu dalību. Plkst. 21:00 Jāņa Strēlnieka Kauņas ''Žalgiris'' viesosies pie Francijas ASVEL, bet Artūra Kuruca ''Baskonia'' pie Pireju ''Olympiacos''. Savukārt Rolanda Šmita ''Barcelona'' plkst. 22:00 spēkosies pret Berlīnes ''Alba''.

# ULEB Eirolīgas sezona ar pirmajām spēlēm sākās ceturtdien, kad savu vēsturē pirmo uzvaru svinēja ''Monaco'', ar 75:63 pārspējot Atēnu ''Panathinaikos''. Pagājušās sezonas čempione ''Anadolu Efes'' sezonu sāka ar sakāvi pret Madrides ''Real'' (69:82), kamēr Milānas ''Oimpia'' ar 84:74 pārspēja CSKA.

# Šodien atlikušās piecas spēles notiks ar visu trīs latviešu basketbolistu pārstāvēto klubu dalību. Plkst. 21:00 pēc Latvijas laika Jānis Strēlnieks un Kauņas ''Žalgiris'' sezonu sāks Francijā pret ASVEL. Par ''Žalgiris'' skaļāko starpsezonas papildinājumu jāuzskata Emanuelu Mudieju, kurš karjeras laikā spēlējis NBA un Ķīnā Igora Miglinieka vadībā. Saspēles vadītāja postenī Kauņā atgriezās arī pieredzējušais Mants Kalnietis, tamdēļ, visticamāk, Jānis Strēlnieks turpinās spēlēt uzbrūkošā aizsarga pozīcijā. Vēl komandu papildinājuši tādi spēlētāji kā Tailers Kavano un Džošs Nībo, kuriem ir minimāla vai nekāda pieredze Eirolīgas līmenī. Pagājušajā sezonā ''Žalgiris'' izslēgšanas spēlēs neiekļuva, kas ir vienības mērķis šogad.

#Sezonas sākums ''Žalgiris'' bijis grūts. Lai arī Lietuvas līgā sezona sākta ar trim uzvarām tikpat mačos, tās izcīnītas grūtās cīņās - 86:80 pār ''Jonava'', pagarinājumā uzvara ar 105:100 pār ''Dzūkija'' un 73:69 pār ''Lietkabelis''. Uzvarā pār Paņevežu rezultatīvākais ar 18 punktiem bija tieši Strēlnieks.

# Plkst. 21:00 izbraukumā sezonu sāks arī Artūra Kuruca ''Baskonia'', kura viesosies pie Pireju ''Olympiacos''. Kopumā spāņu klubs veicis ievērojamas izmaiņas starpsezonā, tajā nespēlējot nevienam spāņu basketbolistam. Pievienojušies septiņi jauni basketbolisti un par vienu no līderiem jāuzskata saspēles vadītāju Veidu Boldvinu, kuram ir pieredze Eirolīgā ''Olympiacos'' un ''Bayern'' komandās. Pagājušogad klubam neizdevās īstenot mērķi iekļūt Eirolīgas izslēgšanas spēlēs, ko komanda vēlas labot šogad.

#Savukārt Kurucs pirmssezonas pārbaudes mačos saņēma iespējas sevi apliecināt, kamēr ACB pirmajās spēlēs laukumā pavadījis no piecām līdz 16 minūtēm. Ar divām uzvarām trijās spēlēs Spānijā ''Baskonia'' šobrīd ir septītajā vietā.

# Rolands Šmits un ''Barcelona'' sezonu plkst. 22:00 sāks savā laukumā pret Berlīnes ''Alba''. Pagājušajā sezonā Šarūna Jasikēviča vadītajai vienībai pietrūka viens solis līdz titulam, finālā zaudējot ''Anadolu Efes''. Arī šogad ''Barcelona'' tiek saukta par vienu no Eirolīgas favorītēm un tās mērķis ir izcīnīt titulu. Komandā vairs nespēlē tādi spēlētāji kā Leo Vestermans, Ādams Hanga, Leandro Bolmaro, Artjoms Pustovijs, Pau Gazols un Viktors Klavers, bet klāt nākuši Nikolā Laprovitola, Roks Jokubaitis, Naidžels Heizs-Deiviss un Sertačs Šanli.

#Spānijā ''Barcelona'' sezonu sākusi ar trim uzvarām tikpat spēlēs, Šmitam laukumā esot no aptuveni 14 līdz 20 minūtēm. Produktīvāko spēli latvietis aizvadīja pret ''Murcia'', kad guva desmit punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

ULEB Eirolīgas pirmā kārta

SpēleRezultātsLabākie
Monaco - Panathinaikos75:63Andžušičs 17 - Papapetru 16
Maccabi - Bayern69:68Vilbekins 28 - Tomass 15
Olimpia - CSKA84:74Šīldss; Rodrigess 17 - Lundbergs 13
Real - Anadolu Efes82:69Jabusele; Ertels 15 - Larkins 21
UNICS - Zenit19:00
Fenerbahce - Crvena Zvezda20:45
ASVEL - Žalgiris21:00
Olympiacos - Baskonia21:00
Barcelona - Alba22:00

     [+] [-]

, 2021-10-01 16:58, pirms 3 gadiem
jaturpina sodien baudit eiropas labakais basketbols