Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Rīgas komandu skrējiens pēc titula turpināsies Jūrmalā un Liepājā

Emils Ozerinskis

Rīgas komandu skrējiens pēc titula turpināsies Jūrmalā un Liepājā
Abioduns Ogunniji cīņā pret Nedeļko Piščeviču. Foto: Sanita Ieva Sparāne

"Optibet" futbola Virslīgā skrējienu pēc čempiontitula ar neklātienes cīņu turpinās abi Rīgas lielklubi. Trīskārtējā čempione "Riga" izbraukuma spēlē Jūrmalā metīsies pakaļ trīs punktiem un cerēs uz turnīra favorītes statusā esošās RFS klupienu Liepājā.

# Virslīgas trīs spēļu diena sāksies ar dueli Slokas stadionā, kur Jūrmalas "Spartaks" uzņems pēdējo trīs gadu čempioni "Riga". Jūrmalniekiem sezonas izskaņā no sportiskā viedokļa atlicis aizstāvēt savu piekto pozīciju, kā arī mēģināt izkārtos kamerūnietim Leonelam Vambā sezonas labākā bombardiera statusu. "Riga" visas savstarpējās spēles pret jūrmalniekiem šosezon ir uzvarējusi, taču progresējoši ar katru nākamo cīņu uzvaru izcīnīt kļuvis aizvien grūtāk. Protams, visas "Riga" komandas treneru korpusa un spēlētāju domas ir par skatīšanos augstāk turnīra tabulā, taču kāpiens kalnā līdz pirmajai pozīcijai ar katru nākamo maču kļūst aizvien sarežģītāk realizējam. "Riga" pēdējās nedēļas savas cerības uz ceturto čempiontitulu ir vēl vairāk iedragājusi ar zaudējumu liepājniekiem un tikai viena punkta iegūšanu derbijā.

# Pēc šķiršanās no Andra Riherta galvaspilsētas komandas spēļu vadīšana uzticēta ziemeļmaķedoniešu fiziskās sagatavotības trenerim Saško Popovskim. "Riga" pēdējās spēlēs mēģinājusi izmantot dažādus līdz šim neierastus risinājumus, izvēloties spēlētāju pozīcijas un pielietojumu. Taču šādas darbības līdz šim cerēto snieguma uzlabojumu nav devušas, tādējādi vietu kļūdām un zaudētiem punktiem sezonas izskaņā praktiski neatstājot.

# Rudens posmā "Liepāja" un RFS savstarpēji būs ļoti labi viena otru iepazinušas. Spēļu pārcelšanas dēļ nupat kā abas komandas jau tikās Jāņa Skredeļa stadionā, kur Viktors Morozs izvilka džokeri ar Elvi Stugli un mača beigās izrāva uzvaru. Šodien RFS dodas viesos uz Liepājas stadionu "Daugava", kas daudz ticis apspriests gaismu sāgas dēļ. Tāpat iepriekšējā komandu tikšanās Liepājā noslēdzās ar pamatīgu skandālu, pēc neviennozīmīgām tiesneša darbībām, kas noveda pie RFS uzvaras vārtiem. Lai gan šodien būs Kurzemes komandas un RFS pēdējā savstarpējā spēle Virslīgas čempionāta ietvaros, taču abas komandas vēl krustos šķēpus 24. oktobrī Latvijas kausa finālā Valmierā.

# Zināmi pielāgojumi sastāva izvēlē būs jāveic Viktoram Morozam, jo sakrāto brīdinājumu robežas dēļ viņš laukumā nevarēs sūtīt aizsargus Vitāliju Jagodinski un Petru Marešu. Savukārt Kevins Frīzenbihlers neattaisnojami nopelnīta noraidījuma dēļ būs spiests izlaist nākamās trīs RFS spēles Virslīgā. Tikmēr Nebojšam Vigņevičam liela daļa spēlētāju pārcieta diskvalifikācijas pēdējās spēlēs, bet šoreiz sastāva izvēli diktēs tikai taktika un spēlētāju forma, jo diskvalifikācijas uz šo spēli kurzemnieku spēlētāju vidū nav.

# Virslīgas šīs dienas noslēdzošajā spēlē tiksies turnīra tabulā viszemāk esošās komandas "Metta" un "Daugavpils". Abām vienībām pēdējos mēnešos rezultāti ir bijuši pieticīgi. "Metta" Andreja Gluščuka vadībā nav spējusi atrast veidus kā iekarot pretinieku vārtus, izniekojot pat daudzus ļoti perspektīvus vārtu gūšanas momentus. Tikmēr Andreja Kaļiņina vadītajiem daugavpiliešiem aizsardzība jukusi ārā pa vīlēm, komandai ielaižot veselu birumu ar vārtiem vairākās pēdējās spēlēs. Vienai no šīm komandām šī spēle varētu uzlabot pašsajūtu par savu sniegumu.

# Gan "Mettai", gan "Daugavpilij" šajā spēlē būs sastāva robi. Zaļibaltajiem nāksies iztikt bez sava aizsardzības balsta Baba Musā un pamatsastāva spēlētāja priekšējā līnijā - Kristera Lūsiņa. Tikmēr Latgales komandā sarkanās kartītes dēļ spēlēt nevarēs Viljamss Mukvele.


# Sportacentrs.com TV tiešraidēs būs skatāmas spēles no Jūrmalas un Liepājas. Futbola translācijas sāksim ar "Spartaka" un "Riga" dueli pulksten 13:00, bet pēc šīs spēles pieslēgsimies vēju pilsētai kur pulksten 15:00 duelēsies "Liepāja" un RFS. Pēc šīm divām cīņām TV kanālā būs vērojams basetbols, bet "Mettas" un "Daugavpils" cīņa pēc tam būs skatāma ierakstā. Visus mačus tiešraidēs, kā ierasts, var vērot Sportacentrs.com ziņu portālā.

Šīs nedēļas Virslīgas spēles

DatumsLaiksSpēleRez.
29.09.19:40Riga – RFS1:1 (0:1)
02.10.13:00Spartaks – Riga
15:00Liepāja – RFS
17:30Metta – Daugavpils

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS22173253:1854
2.Valmiera23163447:1751
3.Riga22143551:2045
4.Liepāja24142842:2344
5.Spartaks241101337:3433
6.Daugavpils23841131:4328
7.Metta24531628:4618
8.Noah*2810278:963

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Ibrahīma SovsValmiera11
2.Leonels VambāSpartaks11 (1)
3.Stefans Miloševičs*Riga10 (1)
4.Junusa MuritalaMetta9
5.Raimonds KrollisValmiera9 (2)
6.Mikaels SoisaloRiga8
Džibrils GejsValmiera8

"*" - Virslīgā vairs nespēlē.""