Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kuldam piespēle, Pujacs uzvar priekšpēdējā sekundē

Agris Suveizda

Kuldam piespēle, Pujacs uzvar priekšpēdējā sekundē
Artūrs Kulda
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Dienas pirmajā KHL spēlē Omskā savā starpā tikās divu Latvijas aizsargu Georgija Pujaca un Artūra Kuldas pārstāvētie klubi "Avangard" un "Sibir". Pirmie vadībā izvirzījās mājinieki, bet otrajā periodā "Sibir" vairākumā panāca izlīdzinājumu - Kulda tika pie rezultatīvas piespēles. Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pagarinājuma pašā izskaņā precīzi meta "Avangard" spēlētajs Andrejs Taratuhins (2:1).

Pašā spēles sākumā pie vairākuma tika Novosibirskas "Sibir", taču jau devītajā minūtē rezultātu atklāja "Avangard". Līdz vairākuma beigām bija palikušas 30 sekundes, un teicamā pozīcijā ar ripu vārtu priekšā nonāca Aleksandrs Frolovs, kurš pēc Dmitrija Sjomina piespēles Džefam Glāsam neatstāja nekādas cerības (1:0). Pirmajā trešdaļā "Avangard" pretiniekus nomētāja ar 14:3 un vairāk metienus izdarīja arī nākamajās 20 minūtēs (18:10), tomēr spēles 34.minūtē viesi panāca izlīdzinājumu. Vladimirs Pervušins nopelnīja savu otro noraidījumu spēlē, un "Sibir" bija vajadzīgas tikai sešas sekundes, lai izmantotu vairākumu.Jori Lehtere uzvarēja iemetienā, ripa nonāca pie Kuldas, kurš šķīla no zilās līnijas, bet vārtu priekšā ripu mērķī pielaboja Maksims Krivonožkins (1:1).

"Avangard" trešdaļas beigās sasparojās, un viesus no vārtu zaudējuma glāba Glāss. Pamatlaika pēdējās desmit minūtēs abas komandas tika pie vēl vienas vairākuma iespējas, bet šoreiz dominēja mazākumā esošie hokejisti. Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, un šķita, ka būs nepieciešama arī bullīšu palīdzība. Taču nekā - Aleksandrs Ņesterovs iegāja "Sibir" zonā, atstāja ripu Andrejam Taratuhinam, un viņš raidīja ripu zem vārtu pārliktņa - 2:1. Georgijs Pujacs laukumā pavadīja 20 minūtes un 36 sekundes un izdarīja divus metienus, bet Artūrs Kulda uz ledus atradās 27 minūtes un 22 sekundes, izdarīja vienu metienu, atzīmējās ar septīto punktu sezonā (6+1) un atradās laukumā brīdī, kad "Avangard" izrāva uzvaru.

Citā spēlē Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA izbraukumā pēcspēles metienos ar 2:1 pieveica Magņitogorskas "Metallurg". CSKA vadībā izvirzījās jau pēc 92 nospēlētām sekundēm, kad pēc Aleksandra Gusjkova piespēles ripu vārtu augšējā stūrī ieraidīja Vladimirs Žarkovs. Metalurgiem vajadzēja gandrīz pusstundu, lai panāktu izlīdzinājumu. Kanādietis Kels O'Railijs pēc pagrieziena ar piespēli atrada Nikolaju Kuļominu, kurš izdarīja labu metienu - Ratislavs Staņa to atvairīja, tomēr ripa vienalga šķērsoja vārtu līniju (1:1).

Uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos. Pāvels Dacjuks, Sergejs Mozjakins, Aleksandrs Radulovs un Jevgēņijs Malkins nerealizēja savas iespējas, bet pēdējā metienu sērijā precīzi meta Oļegs Kvaša un Matss Cukarello-Āsens. Nākamajā sērijā norvēģis bija neprecīzs, toties Radulovs reabilitējās par savu iepriekšējo neveiksmi un nodrošināja komandai uzvaru. Sprukts uz ledus pavadīja tikai sešas minūtes un 37 sekundes, kas bija ceturtais sliktākais rādītājs komandā, izdarīja divus metienus un uzvarēja trīs no četriem iemetieniem. Tikmēr pamatlaika pēdējā minūtē uzvaru izrāva Hantimansijskas "Yugra", kas mājās ar 4:3 pieveica Novokuzņeckas "Metallurg". Edgars Masaļskis spēlei netika pieteikts.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

  +9 [+] [-]

, 2012-10-01 17:32, pirms 12 gadiem
Kulda vienkaarshi lido
malacis

  +3 [+] [-]

, 2012-10-01 17:37, pirms 12 gadiem
Nu ja ir labs vartusargs , tad var ieguut kaadu punktu arii shadaas spelees
Archijs malacis taa turpinaat
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-10-01 17:46, pirms 12 gadiem
Tomer prieks,ka Kulda spele eiropa..bus pieejams izlasei olimpiskaja atlase..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-01 17:50, pirms 12 gadiem
Varēji jau piemetināt,ka Kulda atradās laukumā,kad Avangards iemeta uzvaru nesošos vārtus pēdējā sekundē..

Jutos sarūgtināts,ka tā beidzās,jo vēlējos pavērot ''bullīšus''

  +7 [+] [-]

, 2012-10-01 17:58, pirms 12 gadiem
Kulda - monstrs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-01 18:11, pirms 12 gadiem
nesaprotu Pujacs viens pats spēlēja, ka viņš uzvarēja..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-10-01 18:50, pirms 12 gadiem
Nu zel emocionala Jana..nu neiet tik labi,ka cerets abiciozaja maskavas kluba

  +1 [+] [-]

, 2012-10-01 18:53, pirms 12 gadiem
Masalam galīgi neiet. čalim vajag uzticību , ja tādas nav tad masala spēlē draņķīgi vai nespēlē vispār.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-01 22:21, pirms 12 gadiem
Kulda tiešām labi spēlē! Cepuri nost!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-02 11:13, pirms 12 gadiem
Pujacs uzvar? nopietni, kur var būt tik atrofējušies rakstnieki... vienkārši nožēlojami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja