Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko zaudējums sieviešu dubultspēlē, bet "mikstā" uzvara pret favorītiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko zaudējums sieviešu dubultspēlē, bet "mikstā" uzvara pret favorītiem
Aļona Ostapenko
Foto: Sipa USA/Scanpix

Talantīgo spēlētāju "sapņu komanda" Aļona Ostapenko un Džīnija Bušāra, pirmoreiz spēlējot kopā, cieta neveiksmi "US Open" 1. kārtā, ar 5:7, 2:6 zaudējot Beļģijas un Nīderlandes komandai Elīze Mertensa/Demija Shūrsa. Tikmēr jauktajās dubultspēlēs Ostapenko kopā ar Francijas tenisistu Fabrisu Martēnu pārspēja ar otro numuru izlikto Sanjas Mirzas un Ivana Dodiga pāri – 5:7, 6:3, 10:6.

Pirmais turnīrs kopā ar Bušāru bez uzvarām

Pretinieku duetam Ņujorkā ir astotais turnīrs kopā, izveidojot labu sapratni. Mertensas un Shūrsas labākie rezultāti šogad ir fināls Bukarestē un 3. kārta Vimbldonā. Viņas arī labāk sāka šodienas maču, uzvarot pirmajos trīs geimos, kas nozīmēja iegūt dubultbreika pārsvaru.

Ostapenko un Bušāra atbildēja ar savu trīs geimu sēriju, vēlāk atspēlēja vēl vienu breiku, bet galotnē neizmantoja iespēju uzvarēt setā. Latvijas un Kanādas komanda 10. geimā uzņemšanā nokļuva divu punktu attālumā no uzvaras setā – 5:4 un "vienādi". Ostapenko divreiz pēc kārtas pārforsēja ar "forehand" uzbrukumiem. Nākamais geims iegūts vien tad, kad 2. setā jau bija 0:4 deficīts!

Ostapenko otro reizi piedalījās "US Open" dubultspēļu turnīrā. Pērn, kad viņas pāriniece bija Vācijas tenisiste Andrea Petkoviča, izdevās gūt vienu uzvaru. Šogad izstāšanās jau pēc pirmā mača nozīmē saņemt 10 punktus (bija jāaizstāv 130) un 8250 dolāru prēmiju.

Ostapenko šogad visos "Grand Slam" dubultspēļu turnīros zaudēja 1. kārtā. Austrālijā tas notika kopā ar Ukrainas tenisisti Katerinu Bondarenko, bet nākamajos divos turnīros ar ASV dubultspēļu speciālisti Rakeli Atavo. Ostapenko karjeras labākais "Grand Slam" dubultspēļu rezultāts ir 3. kārta pērn Vimbldonā, toreiz spēlējot kopā ar amerikānieti Kristīnu Makheilu.

Jauktajā dubultspēlē pieveikti favorīti

Ostapenko un Martēnam jau pirmajā mačā bija jātiekas ar ļoti spēcīgu komandu – Sanja Mirza/Ivans Dodigs izlikti ar otro numuru. Indijas tenisistei ir trīs "Grand Slam" jaukto dubultspēļu tituli, vienreiz uzvarot trijos no četriem lielajiem turnīriem, izņemot Vimbldonu. Sanja "US Open" titulu ieguva 2014. gadā, toreiz triumfējot kopā ar Brazīlijas tenisistu Brunu Suaresu.

Spēlējot kopā ar Dodigu, Mirza šogad sasniedza "Australian Open" finālu, kur viņi zaudēja Huanam Sebastjanam Kabalam un Abigeilai Spīrsai. Vēl viens zaudēts fināliem viņiem bija 2016. gadā "French Open", kur Mirza ar horvātu tenisistu piekāpās savai bijušajai pāriniecei Martinai Hingisai un tautietim Leanderam Paesam, ar kuru viņa arī ir spēlējusi kopā.

Pirmoreiz spēlējot kopā ar Martēnu, Aļonai un viņas pāriniekam izdevās šokēt ļoti labi saspēlēto Mirzas un Dodiga duetu. Jau mača pirmajā geimā tika nobreikots Francijas tenisists, bet breiku drīz izdevās atspēlēt. Pie rezultāta 5:5 neveiksmīga servēšana Ostapenko, kura izsēja 40:0 pārsvaru un izšķirošā punkta izspēlē izcēlās ar dubultkļūdu.

Latvijas un Francijas duets 2. setā startēja ar ļoti iespaidīgu 5:0, bet setu spēja izservēt ar otro mēģinājumu. Supertaibreikā pretinieku komandai problēmas ar pirmo servi. Jau pašā sākumā Dodigam dubultkļūda, Martēns vēlāk spēcīgi uzbruka Mirzas otrajai servei. Esot vadībā ar 5:2, Ostapenko ar pārinieku zaudēja trīs izspēles pēc kārtas – Aļonai divi sitieni tīklā, Martēns vienu punktu zaudēja ar otro servi.

Finišs labāks izdevās Aļonai ar Martēnu, kuri ieguva vēl divus punktus pie pretinieku serves. Vispirms Martēns precīzi nospēlēja pie tīkla, dodot 7:5 pārsvaru, bet Aļona pie 9:6 pirmās mačbumbas izspēlē spēcīgi atsita Dodiga servi, un horvāts kļūdījās ar "volley".

Ostapenko "Grand Slam" jauktajās dubultspēlēs startē ceturto reizi. Vislabākais turnīrs viņai bija debijā 2016. gadā Vimbldonā, kur kopā ar Austrijas tenisistu Oliveru Maraku sasniegts pusfināls. Ar viņu kopā startēts arī pērn Ņujorkā, kur zaudējums jau pirmajā cīņā.

Interesanti, ka Ostapenko 2. kārtā būs jāspēlē pret Maraku, kurš šoreiz Ņujorkā startē kopā ar Austrālijas tenisisti Anastasiju Rodionovu. Arī Martēns ir bijušais Maraka pārinieks, abiem kopā spēlējot ļoti daudz. Tiesa, šī sadarbība pavasarī beidzās, un Maraks kopš marta pārsvarā spēlē kopā ar Horvātijas tenisistu Mati Paviču. Abi pavisam nesen sasniedza Vimbldonas finālu.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-01 20:34, pirms 7 gadiem
Ja pretiniecēm nebūtu tā puiša ar krūtīm, kurš(a) skrien pēc visām bumbām, tad Aļonas komanda uzvarētu. Vienīgi Aļonas vājā vieta vēl arvien ņēma virsroku. Trenerei grūts darbs priekšā Aļonas serves skološanā. Gan jau ir kaut kăds knifiņš, atslēdziņa uz pareizo Aļonai piemēroto servi. Ir jau arī starp basketbolistiem tādi kadri, kuri visas karjeras laikā švaki met sodiņus, bet pārējais iet labi. Viens no tādiem bija Biedriņš. Tā nu tas ir.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-02 01:40, pirms 7 gadiem
Sākums likās bezcerīgi bet tagad jātiek līdz finālam?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-02 01:42, pirms 7 gadiem
Berzins ir lohs. Kur varda mix ir t burts.

  +5 [+] [-]

, 2017-09-02 02:05, pirms 7 gadiem
Es sākumā izlasot virsrakstu nesapratu,kas tā par uzvaru mīkstajā. Debīlāku virsrakstu nevarēja izdomāt.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-02 06:24, pirms 7 gadiem
Speciaalists rakstīja: Berzins ir lohs. Kur varda mix ir t burts.
Un mīkstais!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-02 06:30, pirms 7 gadiem
Bet vispār nezinu cik tas pareizi priekš Aļonas spēlēt vienlaicīgi visos iespējamos turnīros! Tad viņa gandrīz mēnesi vispār nespēlē, tad grib visu saķert uzreiz!

  -2 [+] [-]

, 2017-09-02 07:10, pirms 7 gadiem
Mixed - произносится микст ....

  -1 [+] [-]

, 2017-09-02 08:22, pirms 7 gadiem
kāpēc Aļona ir tik augstu dubultspēļu rangā, ja visu laiku kāš?

  -1 [+] [-]

, 2017-09-02 08:44, pirms 7 gadiem
jaukta dubultspele raksta ''MIXED'' latviski izruna ''MIKSTS''

  -1 [+] [-]

, 2017-09-02 09:14, pirms 7 gadiem
Lohii jau ir tie ,kas neaptver, ka vārds ielikts pēdiņās nenozīmē to pašu ko vārds bez pēdiņām,šoreiz komentētāji izcēlušies ar "gudrību"

  -1 [+] [-]

, 2017-09-02 09:30, pirms 7 gadiem
Pag, kādā sakarā pretiniekos bija Ivans Dodigs (vīrietis)? WTF :d

     [+] [-]

, 2017-09-02 09:34, pirms 7 gadiem
Laiminja rakstīja: Pag, kādā sakarā pretiniekos bija Ivans Dodigs (vīrietis)? WTF :d
Tāpēc ka tās ir jauktās dubultspēles. Katrā komandā puika ar meiteni

  -4 [+] [-]

, 2017-09-02 10:11, pirms 7 gadiem
Ja mana vecmamma redzētu, ka manai māsai ir tik īsi svārki kā Penko bildē, tad viņa paņemtu siksnu un kārtīgi nošaustītu tā, ka nekad vairs tādas idejas nenāk prātā... Bet WTA vajag naudu, tāpēc davaj visas lai spēlē īsos svārciņos. Drīz vajadzēs vēl spēlēt Victoria's Secret apakšveļā. Es kā feminists to nevaru pieņemt!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-02 10:29, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Ja mana vecmamma redzētu, ka manai māsai ir tik īsi svārki kā Penko bildē, tad viņa paņemtu siksnu un kārtīgi nošaustītu tā, ka nekad vairs tādas idejas nenāk prātā... Bet WTA vajag naudu, tāpēc davaj visas lai spēlē īsos svārciņos. Drīz vajadzēs vēl spēlēt Victoria's Secret apakšveļā. Es kā feminists to nevaru pieņemt!
Pret kuru stabu šorīt galvu atdauzīji? Vai tavas brilles vēl vakar rādīja,ka dāmas garajās kleitās spēlē, vai tev šodien vienkārši drusku sviestā sagāja?

  -1 [+] [-]

, 2017-09-02 10:35, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: Tāpēc ka tās ir jauktās dubultspēles. Katrā komandā puika ar meiteni
Aļonai kaut kā neredzu puiku komandā

     [+] [-]

, 2017-09-02 13:00, pirms 7 gadiem
Jauktajās dubultspēlēs Aļonai labs partneris,labi abi saprotās uz laukuma. Taču sieviešu dubultspēlēs mūsējai un kanādietei pretinieces tādas dīvainas. Tā viena tiešām kā puikmeitene, kura drēbes paņēmusi no vīriešu tenisa apğērbu līnijas nevis sieviešu. Spēlēja arī kā vīrietis. Lai nu kā jauktajās d. sp. iet tālāk. Prieks. Kas būs vienspēlēs tas nav paredzams, jo Aļonas spēle kā okeāna viļņi ātri augšā, ātri lejā, ātri augšā, ātri lejā utt. Veiksmi, spēku, prātīgumu un pacietību viņai šodien.