Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

D grupā attiecības skaidros Turcija un Krievija, Spānija sāks pret Melnkalni

Rolands Eliņš

D grupā attiecības skaidros Turcija un Krievija, Spānija sāks pret Melnkalni
Marks Gazols un Nikola Vučevičs cīņā NBA laukumā
Foto:AFP/Scanpix

Eiropas čempionāts basketbolā šodien turpināsies ar sešām spēlēm, to vidū Latvijas cīņa ar Serbiju. Tikmēr citās D apakšgrupas spēlēs plkst. 14:15 cīnīsies Beļģija un Lielbritānija, bet 21:00 mājiniece Turcija pārbaudīs Krievijas izlases spēku.

Latvijas pārstāvētajā D apakšgrupā prognozēs tiek izdalītas divas izlases, kurām par labāko četrinieku un vietu astotdaļfinālā cīnīties būs ļoti grūti. Lai šīs cerības uzlabotu, gan Lielbritānijai, gan Beļģijai čempionāta pirmā spēle būs ļoti svarīga. Lielbritānijas izlase Eiropas čempionātā vēl nav bijusi augstāk par 13. vietu un 2015. gada kvalifikācijā neizcīnīja nevienu uzvaru, tagad kvalificējoties finālturnīram ceturto reizi savā vēsturē. Savukārt Beļģija piedalīsies ceturtajā finālturnīrā pēc kārtas, cenšoties uzlabot pirms diviem gadiem rezultātu, kad tika iegūta 13. vieta.

Arī pirms diviem gadiem beļģi spēlēja vienā grupā ar Latviju, toreiz izcīnot veselas trīs uzvaras piecās spēlēs. Latvijai gan tika zaudēts, bet pēc tam beļģi sagrāva Igauniju, pieveica Lietuvu un Ukrainu, minimāli zaudējot čehiem. Astotdaļfinālā pēc tam bez variantiem tika zaudēts Grieķijai.

Taču šodien Beļģijai vai Lielbritānijai būs viena uzvara, kamēr Turcija un Krievija vakarā noskaidros savas attiecības. Valstis ar ne to mierīgāko savstarpējo politisko situāciju sacentīsies basketbola laukumā. Turcija gan nebūs savā labākajā sastāvā, patiesībā pat visai tālu no tā. Neilgi pirms finālturnīra sākuma tika paziņots, ka naturalizētais Bobijs Diksons nebūs gatavs spēlēm, kas Turcijai ir liels zaudējums, ņemot vērā, ka izlasē nav neviena tās NBA pārstāvja – Ersanam Iljasovam un Omēram Ašikam traumas, bet Eness Kanters Turcijas izlasē šobrīd nav iedomājams savu politisko uzskatu dēļ, kas kontrastē ar valsts vadošo varu.

Krievijas izlase arī nepārdzīvo savus labākos laikus. Pagājušajos divos finālturnīros kopā tā guva tikai divas uzvaras un ne reizi neizkļuva no grupas, taču nemaz tik senā pagātnē (2011. gadā) var lepoties ar Eiropas bronzas medaļu. Šoreiz Krievija savas cerības liek uz centru Timofeju Mozgovu, kurš pagājušajā sezonā kopā ar Lebronu Džeimsu un Klīvlendas “Cavaliers” kļuva par NBA čempionu.

Savukārt C grupā turnīra galvenā favorīte Spānija tiksies ar Melnkalnes izlasi. Brāļu Gazolu, brāļu Ernangomesu un Rikija Rubio pārstāvētā izlase par Eiropas čempioni kopš 2009. gada kļuvusi trīs reizes un divreiz pēc kārtas ieguvusi olimpiskās sudraba medaļas. Spānijai šajā finālturnīrā jāiztiek bez Serhio Juļa palīdzības, tāpat jāpiemin, ka ilggadējais izlases balsts Huans Karloss Navarro sāks savu pēdējo Eiropas čempionātu.

Melnkalnes izlase uz Eiropas čempionātu ieradusies ar NBA centru Nikolu Vučeviču priekšgalā. Vučevičs jau vairākas sezonas pārstāv “Magic” vienību un aizvadītajā sezonā izcēlās ar 14.6 punktiem un 10.4 atlēkušajām bumbām. Tāpat Melnkalne savas cerības balsta uz naturalizēto “Barcelona” aizsargu Tairīsu Raisu, kā arī Spānijas čempionu “Valencia” sastāvā Božanu Dubļjeviču, kurš tika atzīts par Spānijas līgas fināla MVP.

Citās C grupas spēlēs mājiniece Rumānija centīsies izmantot Čehijas izlases līderu iztrūkumu, savukārt Horvātija cerēs nepieļaut sensācijas Ungārijas valstsvienības izpildījumā. Jāatgādina, ka astotdaļfinālā Latvijas pārstāvētās D grupas komandas tiksies tieši ar C grupas izlasēm.

Pirmā septembra spēles Eiropas čempionātā

SākumsKomandasGrupa
14:15Beļģija-LielbritānijaD
15:00Ungārija-HorvātijaC
17:00Serbija-LatvijaD
17:45Spānija-MelnkalneC
20:30Rumānija-ČehijaC
21:00Turcija-KrievijaD

  +3 [+] [-]

, 2017-09-01 11:12, pirms 7 gadiem
Melnkalne ir ļoti ciets rieksts, protams, uz EČ čempionu Spānijas fona varētu arī zaudēt, bet var sanākt arī tā, ka 3 melnkalnieši aizved komandu līdz 1/4 finālam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-01 13:38, pirms 7 gadiem
Varat kāds iemest linkus kur var skatīties citas EČ spēles?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-01 14:58, pirms 7 gadiem
Beļģija-Lielbritānija,kaut kāds NBA notiek 54:53 pēc puslaika.