Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Ostapenko – Beka 6:4, 1:6, 6:4 (Spēle galā!)

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tiešraide: Ostapenko – Beka 6:4, 1:6, 6:4 (Spēle galā!)
Aļona Ostapenko
Foto: flickr/mrenzaero

Aļona Ostapenko šovakar aizvada jau ceturto spēli Ņujorkā, "US Open" pamatturnīra debijā sacenšoties ar šogad jau vienreiz pārspēto Vācijas tenisisti Anniku Beku.

3. sets 6:4

6:4 BREIKS! Ostapenko katrā no mača pēdējiem diviem geimiem zaudē tikai vienu izspēli un visā mačā svin lielisku uzvaru ar rezultātu 6:4, 1:6, 6:4.

5:4. Ostapenko viegli uzvar devītajā geimā, servi noturot "uz 15". Tas nozīmē 5:4 pārsvaru. Beka servēs par palikšanu mačā.

4:4 BREIKS! Ostapenko trešo reizi setā atspēlē breiku, Bekai astotajā geimā neizdevās uzvarēt no 40:15 pārsvara.

3:4 BREIKS! Bez pārsteigumiem – Ostapenko nākamajā geimā pēc četru breikbumbu neizmantošanas zaudē servi, turklāt septītajā geimā paliek "uz nulles".

3:3. Beka uzvar ilgā sestajā geimā, kurā Aļonai bija četras breikbumbas! 4:2 vietā neizšķirts 3:3.

3:2. Ostapenko ir pirmā spēlētāja, kura pēdējā setā notur servi, kas nozīmē izvirzīšanos vadībā ar 3:2.

2:2 BREIKS! Servēšana pēdējā setā pagaidām nav priekšrocība, jo pirmajos četros geimos ir četri breiki. Ostapenko tādējādi otro reizi atspēlējas.

1:2 BREIKS! Joprojām vecais stāsts – Aļonu pamatīgi turpina iegāzt otrā serve, seko vēl viens breiks Bekas izpildījumā.

1:1 BREIKS! Ak, šis sieviešu teniss! Ostapenko atbild ar žiglu "sauso" breiku...

0:1 BREIKS! Ostapenko pēdējo setu sāk ar uzreiz "sausā" zaudētu servi. Atkal nāksies mēģināt atspēlēties.

Kad abas tenisistes jūlijā sacentās Francijā, arī tad bija trīs setu mačs, kurā pārāka bija mūsu tenisiste. Tas bija ITF turnīrā, Aļonai šodien būs karjeras pirmais trīs setu mačs WTA līmenī. Bekai šajā līmenī izšķirošajo setos daudz lielāka pieredze, 3. setā uzvarot 21 reizi. Šogad Bekai trīs setu mačos 4-8 bilance.

2. sets 1:6

1:6. Beka viegli izservē 2. setu, kurā uzvar ar graujošu 6:1. Aļonai šobrīd vienīgā pozitīvā ziņa ir tā, ka pēdējā setā viņa servēs pirmā.

1:5 BREIKS! Beka kārējo reizi izmanto iespējas pie Ostapenko otrās serves un iegūst vēl vienu breiku, kas ļaus servēt par uzvaru setā. Ostapenko pirmajos divos setos kopā ar otro servi uzvarējusi tikai 33% punktu (7/22).

1:4. Atskaitot pašu mača sākumu un 1. seta izskaņu, kad Aļonai uzņemšanā bija pirmā setbumba, pie Bekas serves neko daudz izveidot vairs neizdodas. Annika ar savu servi šajā setā zaudējusi tikai četrus punktus.

1:3. Ostapenko pēc kārtas zaudēto geimu sērija apstājas pie trim geimiem.

0:3. Šajā setā 3:0 starta izrāviens izdodas Bekai. Vācijas tenisistei gan tas ir tikai ar vienu breiku, kamēr mūsu tenisistei 1. setā bija 3:0 dubulbreika vērtībā.

0:2 BREIKS! Ostapenko nespēj trāpīt pietiekami daudz pirmo servju, bet otrās serves punktos daudz variantu nav. Bekai 2. seta ievadā breiks.

0:1. 2. sets sākas ar Bekas vieglu uzvaru serves geimā.

Aļonai šī ir tikai sestā WTA spēle karjerā. Abos iepriekšējos gadījumos, kad viņa uzvarēja 1. setā, Ostapenko tika pie panākuma arī visā mačā. Beka zaudējusi pēdējos 10 WTA mačus, kuros viņa zaudēja 1. setā. Šogad viņai tikai vienreiz izdevies atspēlēties, kas izdevās janvārī Hobārtā pret Janu Čepelovu.

1. sets 6:4

6:4. Seta pēdējā geimā atspēlējot breikbumbu, Ostapenko izdodas nodrošināt uzvaru setā ar rezultātu 6:4.

5:4. Beka devītajā geimā atspēlē setbumbu, Aļonai būs jāservē par uzvaru setā.

5:3. Latvijas pirmajai raketei vēl viens problēmātisks serves geims, šoreiz uzvarot no 15:30. Uzvarai setā pietrūkst vairs tikai viena geima!

4:3. Pēc straujā sākuma uzņemšanā Ostapenko pie Bekas serves jau otro geimu pēc kārtas iespēju nav.

4:2. Ostapenko atkal zaudē vairākus punktus ar otro servi, nokļūst iedzinējos ar 15:40, bet, pateicoties pirmajai servei, izdodas atspēlēt divas breikbumbas un setā iegūt 4:2 pārsvaru.

3:2. Beka pirmoreiz mačā notur servi, uzvar otro geimu pēc kārtas jeb Aļonas pārsvars sarucis līdz vairs tikai vienam geimam.

3:1 BREIKS! Aļonas straujais izrāviens nedaudz piebremzēts, jo viens no diviem breikiem uzreiz zaudēts. Šajā geimā pievīla pirmā serve.

3:0 BREIKS! Lielisks sākums Ostapenko, kura uzvar arī trešajā geimā, iegūstot divu breiku pārsvaru. Bekai atkal 15:40 deficīts, šoreiz izdevās atspēlēt tikai vienu no divām breikbumbām.

2:0. Ostapenko arī otrajā geimā uzvar "uz 15", pārliecinoši nostiprinot nupat iegūto breiku.

1:0 BREIKS! Aļona jau pirmajā geimā iegūst breiku. Beka trāpīja četras no piecām pirmajām servēm, taču geimā spēja uzvarēt tikai vienā izspēlē.

Pirmsspēles apskats

Ostapenko pieaugušo "Grand Slam" turnīros debitēja maijā Parīzē, kur "French Open" kvalifikācijā piedzīvots zaudējums jau 1. kārtā. Vimbldonā viņa pie spēlēšanas pamatturnīrā tika ar "wild card", kas Aļonai pienācās par uzvaru iepriekšējā gada junioru sacensībās.

Savukārt Ņujorkā Latvijas pirmā rakete spēlēšanu pamatturnīrā nopelnīja ar uzvaru kvalifikācijā. Trijos mačos tika zaudēts tika viens sets, tiesa, tālu no fiasko Ostapenko nebija, jo 2. kārtas mačā pret Jūliju Gluško (2:6, 6:0, 6:4) viņa pēdējā setā spēja uzvarēt no 2:4.

Aļonas ceturtā pretiniece būs trīs gadus vecākā Vācijas tenisiste Beka, kura "US Open" pamatturnīros nav uzvarējusi nevienu maču, turklāt abos mačos zaudējusi graujoši divos setos.

Annika 2013. gadā ar 1:6, 1:6 kapitulēja Jeļenai Vesņinai, bet pērn ar 0:6, 3:6 zaudēja Slounai Stīvensai. Vācijas tenisiste Ņujorkā arī kvalifikācijā nav guvusi nevienu uzvaru, 2012. gadā priekšsacīkšu 1. kārtā trīs setos zaudējot Irēnai Pavlovičai.

Lai arī Beka lielāko daļu no karjeras WTA uzvarām (30 no 55) guvusi uz "hard" seguma, šogad viņa uz "hard" nav spēlējusi labi, iekrājot 3-8 bilanci. Uzvarētās trīs tenisistes ir Jana Čepelova (#56), Karina Knapa (#53) un Šuaja Žana (#80).

Annikai arī "Grand Slam" turnīros uz cietā seguma vēsturiski nav spīdošu rezultātu. Vācijas tenisistei septiņos mačos tikai divas uzvaras, abas gūstot "Australian Open", kur 2012. gadā trīs setos uzvarēta Jaroslava Švedova un pērn "sausā" atstāta Petra Martiča.

Beka šogad "French Open" pirmo reizi "Grand Slam" turnīrā guva divas uzvaras, Parīzē apspēlējot Polijas tenisistes Paulu Kaniju un Agņešku Radvaņsku, bet 3. kārtā viņa zaudēja Eļinai Svitoļinai, pret Ukrainas tenisisti 3. setā nespējot nosargāt breika pārsvaru.

Beka vasarā nospēlēja vēl vienu labu māla turnīru, tiekot līdz Florjanopolisas finālam, tajā zaudējot mājiniecei Telianai Pererai. Tas Bekai bija karjeras trešais WTA vienspēļu fināls. Pirmie divi bija Luksemburgā uz "hard" seguma telpās. 2013. gada oktobrī viņa tur savā karjeras pirmajā finālā ar 2:6, 2:6 kapitulēja Karolīnai Vozņacki, bet 12 mēnešus vēlāk turpat ar 6:2, 6:1 sagrāva Barboru Stricovu.

Bekai ir viena Top 10 uzvara, kas gan gūta ar veiksmes palīdzību 2014. gada jūnijā Hertogenbošā uz zālāja seguma pret Simonu Halepu. Rumāniete izstājās pēc nospēlēta pusotra seta, mačā esot vadībā ar rezultātu 7:5, 2:3.

Kādu tenisu spēlē Beka? Vāciete ir gala līnijas spēlētāja, kurai patīk uzbrukuma teniss, nekautrējoties izmantot arī pretuzbrukumu taktiku. Būtībā Ostapenko variants, arī serve viņai ir vājā vieta, "backhand" ar divām rokām.

Aļonai tādas pretinieces ir parocīgas, jo nav nekādu triku un tempa raustīšanas. Viņa ar Beku ir vienreiz sacentusies un uzvarējusi. Tas notika 8. jūlijā Kontreksvilas ITF 100 000 turnīrā, kur Aļona vācieti pieveica uz sev ne tik ļoti tīkamā māla seguma – 4:6, 6:4, 7:5.

Ostapenko toreiz dominēja, bet kārtējo reizi nospēlēja grūtāku maču, nekā tam vajadzēja būt. Latvijas tenisiste 1. setu zaudēja no breika pārsvara, bet pēdējā setā viņa breika pārsvaru izlaida pat trīs reizes, tiesa, bez nelāgām sekām. Aļonai toreiz breika iespēju netrūka, realizācija gan nebija spīdoša – 8/21. Tiesa, septiņas neizmantotās breikbumbas bija vienā geimā.

Šodienas mačs notiks 12. kortā, kur tā būs dienas otrā cīņa pēc Jirži Veselija un Paolo Lorenci dueļa. No šī korta nav video translāciju, tāpēc šoreiz jāiztiek ar "Live Scores". Ostapenko un Bekas spēles uzvarētāja 2. kārtā sacentīsies ar Sāru Erani vai Majo Hibi.

Ostapenko un Bekas profilu salīdzinājums

OstapenkoKategorijaBeka
18Vecums21
1.77 mAugums1.70 m
114.Rangā62.
-Vienspēļu tituli1
1-1Grand Slam bilance6-12
0-0US Open bilance0-2
1-2Sezonas bilance13-16
2-3Karjeras bilance55-67
0-1Sezonas "hard" bilance3-8
1-2Karjeras "hard" bilance30-39
0-0Sezonas taibreiki1-2
0-1Karjeras taibreiki12-16
-Izšķirošie seti21-24

Statistikas atkāpe

Kamēr par ATP uzvarām tiek uzskatīti visi rezultāti ATP un "Grand Slam" pamatturnīros, kā arī Deivisa kausā, WTA ņem vērā arī viszemākā līmeņa ITF turnīrus un pat ITF kvalifikācijas. Tāpēc nav jābrīnās par to, ka Ostapenko norādītā karjeras bilance ir 104-40. WTA un "Grand Slam" pamatturnīros viņa ir nospēlējusi tikai piecus mačos, kas, protams, ir milzīga atšķirība. Šajā materiālā norādīta tikai "Grand Slam" un WTA pamatturnīru statistika, vadoties pēc ATP piemēra. Vīriešiem ATP un "Challenger"/"Futures" (sievietēm – ITF sacensības) turnīru rezultāti netiek likti vienā katlā.

Mača piezīmes

● Ostapenko ir 2014. gada Vimbldonas junioru čempione.
● Beka ir 2012. gada "French Open" junioru čempione.
● Ostapenko šogad un arī karjerā kopumā ir guvusi septiņas Top 100 uzvaras. Pēdējā no tām bija jūlijā Francijā pret Beku.
● Ostapenko visos karjeras piecos WTA mačos (ieskaitot "Grand Slam") uzvarējusi vai zaudējusi divos setos.
● Ostapenko līdz šim spēlējusi tikai vienu taibreiku, to septembrī Taškentā zaudējot mačā pret Kseniju Pervaku – 6:7(3).
● Ostapenko sezonas vienīgo iepriekšējo "hard" seguma maču pamatturnīros zaudēja, jūlijā Stambulā ar 2:6, 0:6 kapitulējot Kirstenai Flipkensai.
● Beka šogad 29 mačos nospēlējusi tikai trīs taibreikus (1-2).
● Beka pusi no sešām "Grand Slam" uzvarām guvusi Francijā, bet uz "hard" seguma viņai "Grand Slam" mačos pieticīga 2-5 bilance, abas uzvaras gūstot Austrālijā.
● Beka "US Open" pamatturnīros nav uzvarējusi nevienu setu (0-4), spējot uzvarēt kopumā tikai piecos geimos.
● Beka šogad pamatturnīros uz "hard" guvusi tikai trīs uzvaras, ne reizi nepārspējot Top 50 spēlētājas.

1 2 53 komentāri

     [+] [-]

, 2015-09-01 11:16, pirms 9 gadiem
Ui cik laba ziņa, cerams Aļona spēs izmantot to un pārsteigs visus

     [+] [-]

, 2015-09-01 11:17, pirms 9 gadiem
Nu, moinsa, tik augsta ranga maci, bet nav video............
Sviests

     [+] [-]

, 2015-09-01 12:28, pirms 9 gadiem
cobham rakstīja: Ui cik laba ziņa, cerams Aļona spēs izmantot to un pārsteigs visus
Pārsteigs ja zaudēs!

  +4 [+] [-]

, 2015-09-01 13:30, pirms 9 gadiem
Jāuzvar. Tāpēc vien, ka ranga tuvākās konkurentes to spēja.
Noskatījos Darju dueli. Uhh, cik Kasatkinai labs forehand sitiens. Mūsu Gulbim būtu tāds.

Annikai ir potenciāls sasist daudzas, bet viss atduras galvā.
Par skaistu spēli un Aļonas uzvaru.

     [+] [-]

, 2015-09-01 16:18, pirms 9 gadiem
Uzvarēs Liepājas lauvene 3 setos
Prieks, ka bukiji arī to vērtē tā

  -1 [+] [-]

, 2015-09-01 20:31, pirms 9 gadiem
TRTĢ

  -1 [+] [-]

, 2015-09-01 20:36, pirms 9 gadiem
2-0 sākums izdevies!

     [+] [-]

, 2015-09-01 20:50, pirms 9 gadiem
Izvilka 6.geimu tomēr, hehe.

     [+] [-]

, 2015-09-01 20:55, pirms 9 gadiem
7x lielāks pēc nozīmīguma nekā notikums Piemazgavā

  +1 [+] [-]

, 2015-09-01 20:58, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: 7x lielāks pēc nozīmīguma nekā notikums Piemazgavā
To nevar nemaz salidzināt, jo tas interesē ļoti šauru loku tikai

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:03, pirms 9 gadiem
Jāpajem 1.sets

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:03, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: To nevar nemaz salidzināt, jo tas interesē ļoti šauru loku tikai
Atvaine : )

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:06, pirms 9 gadiem
arī turpinājumam nav ne vainas - sets!

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:07, pirms 9 gadiem
Kur Rīmenis redz 2 bumbas uz priekšu, salīdzinot ar manu live traker?

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:08, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Kur Rīmenis redz 2 bumbas uz priekšu, salīdzinot ar manu live traker?
OST - BEC | Jelena Ostapenko - Annika Beck

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:08, pirms 9 gadiem
1 sets līdz Top 100.

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:09, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: http://www.flashscore.com/match/I9AWDsdJ/#point-by-point;1
nop, šitais ir aiz slamtrackera

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:11, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: arī turpinājumam nav ne vainas - sets!
spiežam rokas : )
ps
Tev ar ;cekas karogu rokā nebija jabūt?

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:13, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: spiežam rokas : )
ps
Tev ar ;cekas karogu rokā nebija jabūt?
kādu karogu?

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:21, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: kādu karogu?
ģinama

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:23, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: ģinama
Būsi ko sajaucis, draugs.

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:26, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Būsi ko sajaucis, draugs.
Pie Swordsman rakstā kaut kā nostājies pusē, kas teica, ka mēs jau tos čekusitus apmānisim, pa'jemot naudu, bet dejojot ar sarkbaltsark karogu

ja jaucu - atvainojos

  +1 [+] [-]

, 2015-09-01 21:31, pirms 9 gadiem
Cerams, ka Aļona atgūsies

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:33, pirms 9 gadiem
Baigi ātri nobruka
nekas piecelsies un uzvarēs melno bruņinieci Laimdota : )

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:33, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Pie Swordsman rakstā kaut kā nostājies pusē, kas teica, ka mēs jau tos čekusitus apmānisim, pa'jemot naudu, bet dejojot ar sarkbaltsark karogu

ja jaucu - atvainojos
Jauc gan, 99% neiesaistos rakstos par TRTĢ, varbūt vienīgi kādā LIVE topikā, ja sanāk ar vienu aci paskatīties.

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:33, pirms 9 gadiem
rolands99 rakstīja: Cerams, ka Aļona atgūsies
Ne jau Aļonai jāatgūstas, jāpiespiež Annika panervozēt.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-01 21:35, pirms 9 gadiem
Jāsānemās

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:38, pirms 9 gadiem
Jee!!! 1-1! Ir labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:42, pirms 9 gadiem
SKALS rakstīja: Nesaprotu kas tādus koeficentus bija salicis pirms spēles? Bekai daudz lielāka pieredze, meistarība, reitings.
Ostapenko daudz breiko arī top100 spēlētājus, bet Bekas lielā pieredze GS- ņem virsroku pagaidām...

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:46, pirms 9 gadiem
Neskatijos, kas notika 2. setā?

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:47, pirms 9 gadiem
Kāda tur pieredze, jauda ir, bet ārā nenāk. Aļonai jāpaņem sava serve un lieta darīta

  +1 [+] [-]

, 2015-09-01 21:50, pirms 9 gadiem
Šobrīd patikami, Simona zāģis, Gulbis perfekti, Ostapenko labas iespējas,vel derētu Errani zāģis, pie nosacijuma, ka abi musejie uzvar

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:55, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jauc gan, 99% neiesaistos rakstos par TRTĢ, varbūt vienīgi kādā LIVE topikā, ja sanāk ar vienu aci paskatīties.
Arī es lietoju embargo, bet foruma rakstā Tu uzbruki kādam manis tuvam domubiedram

     [+] [-]

, 2015-09-01 21:59, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Arī es lietoju embargo, bet foruma rakstā Tu uzbruki kādam manis tuvam domubiedram
faktus galdā (lasi - linku studijā)!
Gadās pa pāli kkad kko iepļūtīt, bet pālī un pie neta neesmu bijis vismaz 2 nedēļas, turklāt burtiski šodien atgriezos pēc 7 dienām Olštinā.
1 2 53 komentāri