Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Dienas mačs Ņujorkā – Marejs pret Kirjosu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dienas mačs Ņujorkā – Marejs pret Kirjosu
Endijs Marejs un Niks Kirjoss janvārī Melburnā
Foto: Reuters/Scanpix

Otrdien Ņujorkā tiks pabeigta "US Open" 1. kārtas izspēle. Par dienas maču izraugām Endija Mareja un Nika Kirjosa tikšanos. Vai šodien karjeras pēdējo cīņu "US Open" aizvadīs 2001. gada čempions Leitons Hjuits – tā ir vēl viena sacensību otrās dienas intriga.

Endijs Marejs – Niks Kirjoss (11.lv prognoze: 1.07-8.90)

Kirjosam šovasar ir tik ļoti daudz negatīvas publicitātes, ka pienācis pēdējais laiks lietas vērst pozitīvā virzienā. Laba uzvedība mačā pret Endiju Mareju būtu labs sākums. Skaidrs, ka šim mačam būs pastiprināta nozīme daudzu iemeslu dēļ. Galvenokārt, Kirjosa dēļ, bet jāatceras arī tas, ka Marejs ir viens no Top 3 favorītiem.

Marejs Kirjosu uzvarējis visos trijos mačos un nevienā no tiem Austrālijas tenisistam nav zaudējis setu (8-0). Kirjoss tikai vienā no astoņiem setiem ticis līdz taibreikam. Kirjosa nespēja izdarīt ko vairāk skaidrojama ar viņa pārgalvīgo un brīžiem vieglprātīgo tenisu, kas pret Mareju nedarbojas.

Endijam uzņemšanā iespēju pietiek, bet par savu servi var īpaši neuztraukties, jo Kirjoss arvien šajā spēles komponentā nespēlē pietiekami gudri, izvēloties pārāk riskantus uzbrukuma variantus brīžos, kad ir nepieciešamība nospēlēt vienkāršāk. Papildus asumu šim mačam varētu piedot vakara atmosfēra – spēle sāksies ap plkst. 19:00 pēc vietējā laika.

Leitons Hjuits – Aleksandrs Ņedovjesovs (11.lv prognoze: 1.45-2.75)

2001. gada čempions Hjuits Ņujorkā spēlē pēdējo reizi. Leitons šogad guvis tikai trīs uzvaras (3-8), turklāt divas no tām bijušas Austrālijā. Pirmā gūta janvārī "Australian Open" pret Že Žanu, bet otrā jūlijā Deivisa kausā Dārvinā pret savu šodienas pretinieku, Kazahstānas tenisistu toreiz uzvarot trīs setos – 7:6(2), 6:2, 6:3.

Toreiz 1. sets Hjuitam bija patiešām grūts, bet, apzinoties spēles lielo nozīmi (Austrālija toreiz maču pret kazahiem "izvilka" no 0-2), spēja nospēlēt sezonas labāko maču. Tas bija izlases sastāvā, tagad arī it kā svarīgs turnīrs, taču Hjuits šogad bieži vien zaudē mačus, kuros viņam nepieklājas zaudēt. Protams, Leitons ir cīnītājs un nepadosies arī šajā turnīrā, bet ar lielu cīņassparu viņa vecumā vien ir par maz. Ņedovjesovs karjeras laikā uzvarējis tikai divas spēles "Grand Slam" turnīros. Varbūt šodien būs trešā?

Viktors Troickis – Fransiss Tiafo (11.lv prognoze: 1.33-3.35)

Vai Troickis atdos vēl vienu maču? Vai jaunais Tiafo varbūt pats uzvarēs? Troickis visu vasaru tenisa kortos ar to vien nodarbojas, kā apzināti zaudē mačus – viņš nemaz necenšas uzvarēt. Nelāgās lietas sākās Vimbldonā, kur viņš no 2-0 pārsvara zaudēja Vasekam Pospišilam, pēc tam tas pats (jā, vēlreiz no 2-0 uz 2-3) notika Deivisa kausā pret Federiko Delboni. Troickis ir zaudējis piecus mačus pēc kārtas un Ņujorkā ieradies ar pamatīgu kaunu iepriekšējā spēlē – 2:6, 2:6 pret Mārdiju Fišu. To pašu Fišu, kurš faktiski jau ir beidzis karjeru un augstā līmenī spēlēt vairs nav spējīgs. Vēl tikai 17 gadus vecais Tiafo ir viens no labākajiem pēdējo 2-3 sezonu junioriem un Troickim var likt pasvīst, pat ja Viktors šoreiz spēlēs godīgi.

Otrās dienas spēļu programma pieejama šeit

Kur skatīties?

Turnīru rāda abi Eurosport kanāli, kam no četriem "Grand Slam" turnīriem nav tikai Vimbldonas tiesību. Legālu straumēšanu par maksu piedāvā Eurosport Player. Video tiešraides pieejamas no trim lielajiem kortiem – Eša, Ārmstronga un "Grandstand", kā arī numurētajiem kortiem: 4, 5, 6, 7, 10, 11, 13 un 17.

     [+] [-]

, 2015-09-01 12:55, pirms 9 gadiem
Ārmstronga korts skaitās krutāks nekā Grandstand?!

  -1 [+] [-]

, 2015-09-01 13:06, pirms 9 gadiem
Kāds "tenisa eksperts" vakar uzskatīja,ka Cibulkovas uzvara būs pārsteigums ...tagad arī Kirjoss šim "ekspertam"ir losis!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-01 13:08, pirms 9 gadiem
Vynilz rakstīja: Ārmstronga korts skaitās krutāks nekā Grandstand?!
Jā, reku karte:
US Open Grounds Map | Tickets | 2015 US Open...

     [+] [-]

, 2015-09-01 13:43, pirms 9 gadiem
Kirgiozam nav nekādu izredžu!

     [+] [-]

, 2015-09-01 14:03, pirms 9 gadiem
zheel ka dienas machs nesaakas kaados 11os peec LV laika