Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" 8. diena: Marejs pret Tsongu, Raoničam duelis ar Nišikori

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" 8. diena: Marejs pret Tsongu, Raoničam duelis ar Nišikori
Endrjū Marejs un Žo-Vilfrīds Tsonga augusta pirmajā pusē Kanādā
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šodien "US Open" sieviešu turnīrā tiks pabeigta 4. kārtas izspēle, bet kungu sacensībās uzzināsim pusi no certurtdaļfinālistiem. Vīriešu turnīrā šodien ir vairāk intriģējošu maču, tāpēc no šodienas trim pastiprinātas uzmanības spēlēm divas ir no kungu turnīra – Endijs Marejs pret Žo-Vilfrīdu Tsongu un Kei Nišikori pret Milošu Raoniču. Savukārt no dāmu sacensībām izceļu Džīnijas Bušāras maču pret Jekaterinu Makarovu. Šodien junioru turnīru sāks Aļona Ostapenko, kurai pirmais mačs plkst. 18:00.

Endijs Marejs – Žo-Vilfrīds Tsonga

Tsonga Mareju uzvarējis tikai divos no 11 mačiem, taču bija pārāks abu pēdējā cīņā, kas bija pavisam nesen – 8. augustā Toronto notikušajā mačā francūzis uzvarēja ar rezultātu 7:6(5), 4:6, 6:4. Jāatzīmē gan, ka toreiz Marejs 3. setā pamanījās izlaist 3:0 pārsvaru! Tsongam toreiz uzvarēt palīdzēja serve un "forehand" sitiens, kā arī Mareja vājās otrās serves, kas sekmēja breiku iegūšanu.

Tsonga Kanādā bez Mareja uzveica arī Grigoru Dimitrovu, Novaku Džokoviču un Rodžeru Federeru. Šie panākumi viņam ļāva atgriezties Top 10 un iegūt ļoti nepieciešamo pārliecību. Runājot par pārliecības lietām, Marejam tā nav tādā līmenī kā pirms gada vai diviem. Endijs jau vairāk nekā gadu, konkrēti – kopš pagājušās Vimbldonas, nav uzvarējis elites spēlētājus (0-7).

Marejs 9-2 bilanci pret Tsongu iekrājis, pateicoties labākai spēlei uzņemšanā – Endijs atrod veidus, kā garajās izspēlēs no gala līnijas uzvarēt punktus pretinieka serves geimos. Tsonga pirms šodien gaidāma mača uzsvēris, ka Mareja slikto rezultātu dēļ vairs nav tik ļoti "nobijies" no britu pirmā numura kā agrāk.

2012. gada čempions pirmajos trīs mačos ar žilbinošu tenisu nav izcēlies, kas Tsongam, protams, dod papildus optimismu. Marejs gan Robinu Hāsi, gan Andreju Kuzņecovu uzveica četros setos, pie tam pret Hāsi daudz netrūka, lai būtu piecu setu cīņa.

Milošs Raoničs – Kei Nišikori

Japānas pirmais numurs Ņujorkā varēja nemaz nespēlēt kājas pirksta savainojuma dēļ, taču deva zaļo gaismu startam un šeit pirmo reizi kopš 2008. gada ticis līdz 4. kārtai. Droši var apgalvot, ka Nišikori paveicies ar izlozi – Kei pirmajos trīs mačos uzveicis Veinu Odesniku, Pablo Anduharu un Leonardo Maijeru, pie tam pret spāni bija jānospēlē tikai divi seti.

Nišikori ir 2-1 bilance pret Raoniču, viņu uzveicot 2012. gadā Tokijas finālā un šogad Madridē. Milošs vienīgo uzvaru guva dažus mēnešus vēlāk Vimbldonā, kur bija pārāks četros setos. Interesanta statistika taibreiku (domājams, ka no tiem šodien izvairīties būs grūti) sakarā. Nišikori ir 3-1 taibreiku bilance pret Raoniču. Tikmēr Milošs šā gada "US Open" laikā taibreikus vēl nav zaudējis (6-0)!

Juženija Bušāra – Jekaterina Makarova

Baidoties no tā, ka Tomijs Robredo nespēs izradīt nopietnu pretestību Stanam Vavrinkam (šis mačs bija laba kandidatūra), kā dienas trešo maču lieku Būšaras un Makarovas dueli, kurā redzu lielāku potenciālu līdzīgai cīņai. Katja uzvarējusi abu vienīgo iepriekšējo maču, tas notika pagājušā gada vasarā Vašingtonā (6:4, 6:2) un noteikti var justies labi par savām izredzēm arī šoreiz. Makarova pirmajos trīs mačos uzvarējusi ļoti viegli, nevienā no setiem nezaudējot vairāk par četriem geimiem.

Bušārai bilde nav tik spoža – sets zaudēts gan Soranai Kirstejai, gan Barborai Zahlavovai Stricovai. Abos gadījumos tas notika pavirši nospēlēta 2. seta taibreika rezultātā. Makarovai ir ļoti laba serve, bez tam viņa ir kreile un, vienreiz jau esot uzveikusi Bušāru, no Kanādas pirmās raketes noteikti nebaidīsies. Bušāra turnīra pirmajā nedēļā spēlēja kā pa viļņiem, pret Makarovu daudz breika iespēju var nebūt. Abu tenisistu izredzes uz uzvaru tiek vērtētas līdzīgi. Būšara joprojām turpina savu iespaidīgo 2014. gada sēriju – Džīnija ir vienīgā tenisiste, kura šogad visos "Grand Slam" turnīros tikusi vismaz līdz pusfinālam.

Šodien junioru turnīru sāks Aļona Ostapenko, kurai pirmais mačs plkst. 18:00. Pilns astotās dienas spēļu saraksts pieejams šeit.

Kur skatīties?

"US Open" rāda abi Eurosport kanāli, tāpat sacensības no Ņujorkas var redzēt labi zināmajos Sky Sports 3, ESPN un arī Tennis Channel. Legālus strīmus piedāvā Eurosport Player un Unibet TV. Tiešraides pieejamas no septiņiem kortiem – "Ashe", "Armstrong", "Grandstand", kā arī numurētajiem kortiem: 5., 11., 13. un 17.

     [+] [-]

, 2014-09-01 12:51, pirms 10 gadiem
Marejs varēs braukt mājās!

  +2 [+] [-]

, 2014-09-01 12:57, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Marejs varēs braukt mājās!
Pēc nedēļas visi varēs braukt mājās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-01 13:59, pirms 10 gadiem
erudīts007 rakstīja: Pēc nedēļas visi varēs braukt mājās!
Nopietni?

     [+] [-]

, 2014-09-02 02:59, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nopietni?
Tu domā ,ka tikai Marejs?!

     [+] [-]

, 2014-09-02 12:30, pirms 10 gadiem
Endrjū Marejs un Žo-Vilfrīds Tsonga augusta pirmajā pusē Kanādā

,, kas tas par Endrjūū bildē??