Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko pirmajā "US Open" mačā zaudē tikai trīs geimus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko pirmajā "US Open" mačā zaudē tikai trīs geimus
Aļona Ostapenko
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien ar graujošu uzvaru sāka sezonas pēdējo "Grand Slam" turnīru, Ņujorkā notiekošā "US Open" vienspēļu turnīra 1. kārtā ar 6:1, 6:2 pārspējot DĀR sportisti Terēzu Elisonu Van Zilu.

Junioru ranga 3. vietā esošās Ostapenko pirmais mačs iekavējās pārdesmit minūtes, jo viņai nebija pretinieces. Sākotnēji bija paredzēts, ka Vimbldonas čempione sacentīsies ar ķīnieti Ki Ju Je, taču viņu aizstāja laimīgā zaudētāja Terēza Elisona Van Zila no Dienvidāfrikas. Ostapenko vienaudze zaudēja kvalifikācijas 2. kārtā jeb finālā. Van Zilai junioru reitingā 103. vieta.

Ostapenko ar Van Zilu iepriekš nebija tikusies, bet problēmas neizjuta, zaudējot tikai trīs geimus. Latvijas tenisistes pretiniece 2. kārtā būs amerikāniete čehiete Marija Bouzkova (16, #32). Ostapenko Ņujorkā piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur startēs kopā ar Ukrainas tenisisti Olgu Fridmanu. Latvijas un Ukrainas pāris izlikts ar 4. numuru.

17 gadus vecā Ostapenko "US Open" spēlē trešo un pēdējo reizi (Aļonai vispār pēdējais junioru turnīrs). Abos iepriekšējos turnīros Ņujorkā Aļona zaudēja jau 1. kārtā – 2012. gadā 3:6, 3:6 pret Ukrainas tenisisti Viktoriju Luškovu, bet pērn sāpīgs zaudējums Anai Konjuhai. Ostapenko pret nākamo čempioni bija vadībā ar 7:5, 4:1, tomēr pārsvaru nenosargāja un zaudēja ar 7:5, 4:6, 4:6.

Ostapenko Ņujorkā izlikta ar 2. numuru, bet pirmais numurs ticis 15 gadus vecajai ASV tenisa sensācijai Sisi Bellisai. Junioru reitinga jaunā līdere uzvarēja vienu maču pieaugušo sacensībās. Gada pēdējā "Grand Slam" turnīrā nepiedalās nedz junioru reitinga vicelīdere Ivana Joroviča, nedz arī sezonas pirmo divu "Grand Slam" turnīru uzvarētājas Jeļizaveta Kuļičkova un Darja Kasatkina. Ostapenko no Bellisas rangā šķir tikai 48.13 punkti. Par uzvaru "Grand Slam" turnīros pienākas 375 punkti.

     [+] [-]

, 2014-09-01 19:50, pirms 10 gadiem
šodien spēlēja arī Bellisa. Aļonai serve spēcīgāka bet nepracīzāka. Teorētiski jāņem tituls un pie pieaugušajiem prom. Varbūt kādā turnīrā sanāks sarunāt WC.