Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Halfpenijs Anglijā nespēlēs, iespējams, atgriezīsies Velsā

Juris Miņins
Juris Miņins

Halfpenijs Anglijā nespēlēs, iespējams, atgriezīsies Velsā
Lī Halfpenijs
Foto: AFP/Scanpix

Velsas izlases spēlētājs Lī Halfpenijs, kurš šajā vasarā tika atlaists no Francijas čempionāta komandas “Toulon RC”, ir tuvu tam, lai atgrieztos dzimtenē.

Par Lī Halfpenija stāstu rakstījām jau vairākkārt, īsumā tas skan šādi – Halfpenijs vairākas sezonas bija Tulonas komandas vilcējs, iepriekšējā gadā, kad komanda čempionātu sāka ļoti vāji, vairākas spēles tika uzvarētas pateicoties tikai velsieša precizitātei no soda sitieniem. Tiesa, komandas īpašniekam Muradam Buželalam nepatika, ka Halfpenijs pārāk bieži tiek izsaukts uz izlases spēlēm.

Pēdējais piliens Buželala pacietības kausā iepilēja tad, kad aizsargs tika izsaukts uz britu un īru “Lauvu” komandu tūrei pa Jaunzēlandi, lai gan Tulonas komandai šajā laikā bija jāspēlē Francijas čempionāta finālā. Halfpenijs pirmajā mačā nemaz nespēlēja, bet Tulona piekāpās Klermonai un jau otro gadu pēc kārtas zaudēja finālā.

Lī Halfpenijs pēc šī incidenta tika atlaists no Eiropas bagātākā regbija kluba, taču drīz vien parādījās ziņas, ka viņš spēlēšot Anglijas Premjerlīgas komandā no Bātas. Lai arī ne uzreiz, taču pēc laika abas puses šīs ziņas noraidīja, taču Halfpenija vārds vēl ilgu laiku tika saistīts tieši ar Anglijasa čempionāta komandām.

Interesantu pagriezienu šis stāsts ieguva vakardien, kad parādījās ziņas, ka Lī Halfpenijs varētu atgriezties mājās un pievienoties kādai no Velsas komandām, precīzāk, Lanelli “Scarlets”. Tiek ziņots, ka, tā kā Halfpenija alga priekš Pro12 čempionātā spēlējošās “Scarlets” komandas ir par lielu, tās lielāko daļu segtu Velsas regbija savienība.

Kā arī…

- Super rugby fināls, visdrīzāk, ies secen diviem Kraistčērčas “Crusaders” komandas līderiem – Kīranam Rīdam un Ouvenam Frenksam. Rīds pusfināla mačā traumējis ceļgalu, bet Frenkss – Ahileja cīpslu.

- Savukārt Patriks Lambī, kurš pārstāv Super Rugby komandu “Sharks”, bet pēdējās sezonās cīnās ar savainojumiem, iespējams, jau pavisam drīz pametīs DĀR, lai pievienotos Francijas Top 14 čempionāta grandam, Parīzes “Racing 92”.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features
https://rugger.info/