Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Septiņkārtējā Āfrikas čempione Ēģipte otro reizi pēc kārtas nekvalificējas Nāciju kausam

Andrejs Siliņš

Septiņkārtējā Āfrikas čempione Ēģipte otro reizi pēc kārtas nekvalificējas Nāciju kausam
Viena no Ēģiptes spilgtākajām zvaigznēm Mohameds Zidāns guva vārtus pirmajā spēlē pret Centrālāfriku, taču ar to nebija gana...
Foto: AFP/Scanpix

Septiņkārtējā Āfrikas Nāciju kausa ieguvēja futbolā Ēģipte nav spējusi kvalificēties jau otrajam finālturnīram pēc kārtas, otrajā 2013. gada turnīra kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā piekāpjoties Centrālāfrikas Republikas valstsvienībai.

Ēģipte ir septiņkārtējā Āfikas čempione un trīs titulus izcīnīja pēc kārtas - 2006., 2008. un 2010. gadā. Laika posmā no 2004. līdz 2010. gadam Ēģipte nezaudēja 19 spēlēs pēc kārtas, bet 2010. gada finālā, uzveicot Ganu, izcīnīja devīto panākumu pēc kārtas. Kopš tā laika komandai klājies diametrāli pretēji. Neizdevās kvalificēties 2012. gada Āfrikas Nāciju kausa finālturnīram, bet tagad nav izdevies kvalificēties arī nākamgad paredzētajam finālturnīram.

Ēģipte uzsāka kvalifikācijas turnīru no otrās kārtas, tiekoties ar Centrālāfrikas Republiku. Pirmajā mačā 15. jūnijā savā laukumā ēģiptieši divas reizes izvirzījās vadībā (1:0 un 2:1), taču nespēja to noturēt un piedzīvoja neveiksmi ar 2:3. Sestdien atbildes spēlē Bangi ēģiptieši 72. minūtē (Moteabs) panāca neizšķirtu, taču uzvaru izraut neizdevās. Tiesa, ar uzvaru 2:1 arī nebūtu pieticis, jo Centrālāfrikas Republika pirmajā mačā viesos guva trīs vārtus, kas būtu devis priekšroku divu spēļu summā tik un tā. Līdz ar to summā ar 4:3 uzvaru svinēja Centrālāfrikas Republika, bet Ēģipte jau otro reizi pēc kārtas nespēja kvalificēties finālturnīram.

Āfrikas Nāciju kauss 2013. gadā notiks otro gadu pēc kārtas, lai turpmāk to rīkotu nepāra gados. Iemesls pavisam vienkāršs - lai turnīrs nesakristu vienā gadā ar Pasaules kausa izcīņu.

Kvalifikācijas otrajā un izšķirošajā kārtā iekļuvušas 30 komandas, kas sadalītas divos grozos pa 15 komandām katrā. Izloze noteiks dueļus un to uzvarētāji pievienosies rīkotājai Dienvidāfrikai finālturnīrā, kas no nākamā gada 19. janvāra līdz 10. februārim norisināsies piecās Dienvidāfrikas valstīs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-01 14:17, pirms 12 gadiem
kauns. tas ir tas gadījums, kad tiešām ir kauns būt futbolistam. galvenais, ka Ēģipte allaž ir spēlējusi vienu no skatāmākajiem futbolu Āfrikas kontinentā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja