Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2728, Did:0, useCase: 3

Paste: Muštukovs trāpījās nepareizajā vietā un nepareizajā laikā

Guntars Paste
Guntars Paste

Paste: Muštukovs trāpījās nepareizajā vietā un nepareizajā laikā
Ervīns Muštukovs pret Kanādu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

2015. gada pasaules čempionātu hokejā ar zaudējumu sāka Latvijas valstsvienība, kas ar 1:6 (0:3, 0:2, 1:1) atzina olimpiskās čempiones Kanādas ar kapteini Sidniju Krosbiju priekšgalā pārākumu. Pēc Olybet eksperta Guntara Pastes domām, mačs nodemonstrējis, cik tālu esam no Nacionālās hokeja līgas, taču bijis arī pozitīvais: Andra Džeriņa virknējums, kas guva vienīgos vārtus, un Edgars Masaļskis, kurš pierādīja, ka ir glābējs. Toties nepaveicās Ervīnam Muštukovam...

Kanāda nodemonstrēja ļoti labu kombināciju hokeju - pieturēja ripu, bija epizodes, kad mūsējie divas trīs minūtes nevarēja tikt pie ripas, sniegums bija baudāms un fenomenāls. Laba spēle arī skatītājiem, ja hokeju skatāmies kā mākslas filmu. Mača pirmajā pusē kanādieši uz mūsu fona izskatījās grandiozi, bet tad nolaida apgriezienus; mačs ļāva saprast, cik ļoti tālu esam no Nacionālās hokeja līgas spēlētāju līmeņa. Labi, ka šāds zaudējums ir pasaules čempionāta ievadā, jo ļaus mums saņemties, atkāpšanās ceļa tāpat nav.

Aizsardzībā pozicionāli zaudējām spēlētājus, pietrūka ātruma, lai sekotu viņiem. Varbūt vajadzēja palikt savās vietās, vairāk uzmanības veltīt pozīcijas izvēlei, nevis skraidīt nopakaļus, mēģināt iesist? Tāpat visas ripas nonāk līdz vārtu priekšai, un tieši tur jāsavāc pretinieki. Domāju, ka treneri izdarīs pareizos secinājumus, un nākamajā mačā viss būs kārtībā.

Pieļauju, ka spēle pret Kanādu tāpat nebija treneru plānos kā ņemamā, tāpēc jāgatavojas spēlēm, kuras vajag uzvarēt, tad viss būs normāli un viss būs kārtībā. Priecēja Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš un Kaspars Daugaviņš, kas kaut nedaudz atbilda kanādiešu līmenim. Bija redzams, ka viņi būs līderi un vilcēji, izcēlās no pozitīvās puses. Tikmēr otra triecienmaiņa bija blāvāka, pārējie - ne visai.

Protams, no labākās puses pārliecinājāmies par Edgara Masaļska meistarību. Pat labi, ka viņš tika laukumā, sajuta drošību un pārliecību par saviem spēkiem. Masaļskis ir glābējs un labā formā, un būtu labi, ja tādu saglabātu līdz turnīra beigām. Ervīnam Muštukovam nepaveicās - trāpījās nepareizajā laikā un nepareizajā vietā, viņu rāva uz pusēm. Ervīns ir labs vārtsargs, viss būs kārtībā.

Tāpat gribu piezīmēt, ka, rezultātam esot 3:0 vai 4:0, Kanāda kļuva par citu komandu, vairāk ķēra kaifu nevis spēlēja. Sākās diagonālās piespēles pāri visai zonai, pāri trīs nūjām. Kontinentālajā hokeja līgā ne katrā komandā ir tādi spēlētāji, kuri var ko tādu izpildīt.

Par rītdienu: domāju, ka arī Čehija skries. Protams, daudz atkarīgs no mača pret Zviedriju. Ja zviedrus apspēlēs, tad mums rīt būs vieglāk. Ja zviedri parādīs pretestību un uzvarēs, tad čehi rīt lidos un būs pavisam nikni.

Slēpts komentārs: zigmārs112

  +8 [+] [-]

, 2015-05-01 21:41, pirms 9 gadiem
kur nu bez Pastes... Kaa cempis klat, taa sis atkal blato
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-01 21:42, pirms 9 gadiem
kurš ko teica.... vai tad citāti nav jāliek pēdiņās?

  -2 [+] [-]

, 2015-05-01 21:43, pirms 9 gadiem
Priecēja Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš un Lauris Dārziņš :-))

  +6 [+] [-]

, 2015-05-01 21:43, pirms 9 gadiem
Labi ka Pastes kungs vienmēr trāpa īstajā vietā un īstajā laikā! Tas viņam padodas!

Joprojām atceros kā viņš 2014 gadā locijās pēc spēlēm ar Somiju un ASV!
Slēpts komentārs: noladets

  +1 [+] [-]

, 2015-05-01 21:45, pirms 9 gadiem
db01 rakstīja: kurš ko teica.... vai tad citāti nav jāliek pēdiņās?
tak vins pats to rakstu ir rakstijis, tapec arii tas virsraksts tads visai maldigs.

noladets: "Virsraksts esot trapijis nepareizajaa vietaa un laikaa "

  +4 [+] [-]

, 2015-05-01 21:46, pirms 9 gadiem
Mustakovam līgums - BDL Actualités | Le portier Grenoblois dévoilé
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-05-01 21:57, pirms 9 gadiem
Un Gudļevskis gadijās ja? Kā vispār var kļūt par tādu ekspertu? Kurš tevi par tādu ieceļ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-05-01 22:00, pirms 9 gadiem
Laikam Masaļskis nav uzreiz gatavs tādiem varoņdarbiem no spēles sākuma,tapēc pašā sākumā ielika zem tanka Ervīnu Muštukovu !!! Un tad nāca lielais glābējs Masaļskis

     [+] [-]

, 2015-05-01 22:16, pirms 9 gadiem
Par pēdējo teikumu Pastem piekrītu.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-01 22:22, pirms 9 gadiem
Šos rakstus nevar nobanot, briest pēc pamatīgas caurejas divu nedēļu garumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-05-01 22:41, pirms 9 gadiem
bēdīgi slavenais Mērglis9 rakstīja: Kanāda spēlēja švaki. Pāris momenti mazliet savādāk un varētu iet sūkāt savu kļavu sīrupu. Domāju, ka Kanādai vairāk par ceturtdaļfinālu šogad nekas nespīd.
Mūsējie ar diez ko labi nenospēlēja. Mani arī irpriecinājas Lauris Dārziņš un Lauris Dārziņš. Vēl varētu atzīmēt Laura Dārziņa spēli
man gan patika Lauris Dārziņš. Arī Laurim Dārziņam nebija ne vainas

  +1 [+] [-]

, 2015-05-01 23:34, pirms 9 gadiem
Ja jau pats Paste saka,tad tā arī ir... !

     [+] [-]

, 2015-05-01 23:42, pirms 9 gadiem
Lai uzvarētu ir jāiemet...... vairāk par vienu, vismaz ar Kanādu.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-02 07:34, pirms 9 gadiem
Nevis Muštukovs, bet Punnenovs ar Merzlikinu šobrīd ir nepareizajā vietā.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-02 10:39, pirms 9 gadiem
Ātri, lēti un kvalitatīvi! rakstīja: Neciešu šitos "gudros hokeja ekspertus", lai paši mērkaķi pamēģina iziet uz laukuma un pastāvēt vārtos.
Atvainojos, bet gudri dirsst katrs māk.
Baigie eksperti, smiekli nāk!
Reizēm paskaties tās sporta intervijas un studijas, gribas uzšaut vienam otram!
Saprotu un atbalstu kā ekspertu O.Sorokinu, kā nekā čalis gājis cauri visam, un saprot kā tur ir uz tā laukuma, bet neviss šitie balagāni!
Jebkurā jomā ir eksperti, kritiķi. Kino, teātrī arī ir eksperti kuri paši nav aktieri, režisori, bet ir augsta līmeņa eksperti. Jā viedoklis ir katarm subjektīvs, bet tas tomēr ir viena gudra ar konkrēto jomu visu dzīvi saistīta cilvēka viedoklis. Mna piemēram ļoti patīk mūzika un ļoti labprāt ieklausos cilvēka viedokļos par kādu albumu, grupu no cilvēka kurš ikdienā mūziku neklausās, bet ir apveltīts ar ļoti loģisku domāšanu.
To ka Muštukovs nervozēja varēja just no paša sākuma. Jua pirmā minūtē Muštukovs gāja ārā no vārtiem aiz līnijas pēc ripas ļoti nepārliecinoši un gandrīz atveda vārtus. Kopumā nepārliecinoša darbība un pret NHL viņš neko nespēj izdarīt. Droši vien zaudētu arī ar Masaļski, bet vienmēr saku ka vārtsargi ļoti bieži ir atslēgas spēlētāji. Ja vārtsargs spēli sāk ļoti labi pārliecinoši, tad komanda arī gūst pārliecībui, drošību un arī spēle var kļūt labāka. 1.periods Latvijas izpildījumā man labi patika. J avarētu vērtēt periodus 10 baļļu sistēmā, tad liktu 8,4,5. Protams daudzi smiesies par 8 pirmā periodā kad zaudē 0-3, jo viņi vienmēr skatās uz tablo. Ir cilvēki kuriem ļoti interesē pats galarezultāts jebkurā jomā (protams ka tas ir svarīgs) bet ir cilvēki (tie ir mazākumā) kuriem ļoti svarīgs ir pats process. Man ļoti interesē process. Piemēram bieži skatos slēpošanu ar lielu interesi piemēram 30 km, bet kad beidzās atceros kas kā kād kur mainījās pa vietām un pēc pāris dienām labi ja atceros kas uzvarēja.
Protams ,ka Latvijas izlasi vērtēs pēc galarezultāta nevis procesa. Piemērs-kura izspēle kā procesa sastāvdaļa bija labāka Latvijas izlasē. 2.periodā vairākumā, kad lieliska izspēle un laikam Cibuļskis netrāpīja daļēji jau tukšā vārtu daļā-vairākuma izspēle bija lieliska un šī epizode ļoti patika kā process. Kad guvām vārtus nekādas izspēles nebija (nevis Dārziņš, bet kanādietis pats netīšām piespēlēja Daugaviņam). Tikai vakar jau lasīju dažu atsauksmes ka Dārziņa lieliska piespēle. 2 izspēles viena lieliska , otra slikta bet vārtus guvām pēc sliktās izspēles (faktiski veiksmes).

     [+] [-]

, 2015-05-02 10:41, pirms 9 gadiem
bēdīgi slavenais Mērglis9 rakstīja: Kanāda spēlēja švaki. Pāris momenti mazliet savādāk un varētu iet sūkāt savu kļavu sīrupu. Domāju, ka Kanādai vairāk par ceturtdaļfinālu šogad nekas nespīd.
Mūsējie ar diez ko labi nenospēlēja. Mani arī irpriecinājas Lauris Dārziņš un Lauris Dārziņš. Vēl varētu atzīmēt Laura Dārziņa spēli
Kāpēc nepieminēji Laura Dārziņa labo spēli, bet rakstīji tikai par Lauri Dārziņu. Aizmirsu pieminēt arī ka Lauris Dārziņš labi nospēlēja, bet vēl labāk spēlēja Lauris Dārziņš.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-02 11:19, pirms 9 gadiem
Aknu Pastēte. Eksperts.

     [+] [-]

, 2015-05-02 11:33, pirms 9 gadiem
Ātri, lēti un kvalitatīvi! rakstīja: Krievija vs Norvēģija!
Ko krievi dara, tas ir šausmas.. Ko viņi saēdušies.. Esmu šokā.
Krievi norvēģus uz vienas kājas apspēlē.
Nezinu vai kāds šajā turnīrā spēs apturēt krievu kaujas mašīnu!
turpini vien laizit putinkas olas

     [+] [-]

, 2015-05-02 12:22, pirms 9 gadiem
Negribu mesties un nolikt Mustokovu, man nav taadu tiesiibu, bet attaisnot vinu buus galiigi nepareizi.
Vins speeleeja vaaji, leeni kusteejaas pa saviem vaartiem un ja paskataas, tad gandriiz visi 5 goli bija pa labo malu, Kanaadiesi to ieraudziija, ka vins to nesargaa, un izmantoja

     [+] [-]

, 2015-05-02 15:43, pirms 9 gadiem
Man šķiet, ka vietai un laikam nav lielas nozīmes. Lieta ir cilvēkos un viņu varējumā un ambīcijās. Ja tajā vietā un laikā būtu bijis Artūrs Irbe, tad būtu i pareizais laiks i vieta.

Man šķiet, ka attiecīgā spēle raksturoja Ervīna potenciālu. Negribu nolikt Muštukovu, bet brīnumi nenotika un viss bija pat ļoti paredzami.

Spējīgie un sevi pierādīt gribošie tādās situācijās saskatīs izdevību, nevis....[šur-tur bija dzirdamas runas par] ''pamešanu zem tanka''...